עבור לתוכן

מה הדרך הטובה ביותר בה אוכל לסדר את המאווררים?

Featured Replies

פורסם

בשעה טובה קניתי מחשב וקדחתי טיפה במארז לעשות אותו מאוורר יותר ועכשיו, שניה לפני שהכל מתחבר חשבתי: ימינה? שמאלה? למעלה? לאן?

הסיפור הוא כזה:

יש לי מאוורר 120 אחד בצד ימין למטה על הפנל הקדמי שמכניס אוויר בציר X כלפי הדיסק הקשיח.

יש לי עוד מאוורר 120 מצד שמאל למטה על הדלת שמכניס אוויר בציר Y על כרטיסי ההרחבה השונים.

יש לי HD4870X2 שמוציא אוויר מהמארז ע"י המאוורר שלו.

יש כמובן את המאוורר 140 של הספק TT QFAN 650W.

עכשיו בא החלק שאני מתלבט בו:

קירור המעבד שלי הוא Vendetta 2 שיידחוף אוויר בציר X לאן שאגיד לו. השאלה היא לאן לפי הנתונים הבאים:

משמאלו של הונדטה קיים מאוורר 120 על הפאנל האחורי (נקרא לו 1) ומימין למעלה, על תקרת המארז, ממש מימין לספק יש עוד מאוורר 120 (נקרא לו 2).

השאלה שלי, לאחר ההקדמה החופרת הזו היא: לאן לכוון את המאווררים 1 ו-2?

בהתחלה, מקובל לחשוב שאת 1 (האחורי) נכוון שיוציא ואת 2 (העליון) נכוון שיכניס (דרך אגב, הוא מכוון מול הזכרונות של OCZ בעלי ה-Heat Pipe, Reaper).

אבל אז חשבתי - לא יותר טוב לכוון את 1 שיכניס, לסובב את הוונדטה, ולכוון את 2 שיוציא?

כך הסירקולציה תהיה אולי יותר טובה. שני מאווררים עליוניים, אחד של 120 ואחר של 140 יימשכו את האויר החם שגם ככה עולה למעלה.

הבעיה היא שאולי זה לא טוב כי המאוורר 1 יכניס אוויר, ומייד המאוורר של הספק יוציא אותו, בגלל הקרבה.

מה דעתכם?

אם תרצו תמונה להמחשה, בקשו.

תודה מראש.

פורסם

בד"כ מאווררים של ספקי כח הם אגואיסטים, לא כ"כ חזקים - שכן הם אמורים לדאוג לעצמם במינימום.

אז אני מציע שתשאיר את המאוורר של ספק הכח כפי שהוא, ואת 1 תכוון שיוציא אויר ואת ה-Vendetta שידחוף את האויר לכיוון 1.

רק לא הבנתי, קדחת שני חורים 120 ו-140 בחלק העליון של המארז?

אם יש לך אפשרות לקדוח בפאנל הקדמי, בשביל מאוורר נוסף שיכניס אויר, זה יהיה מעולה.

לסיכום, מאוורר אחורי מוציא, מאוורר/ים קדמי מכניס. מאווררי צד מכניסים ומאווררים עליוניים (top המארז) מוציאים.

פורסם
  • מחבר

בד"כ מאווררים של ספקי כח הם אגואיסטים, לא כ"כ חזקים - שכן הם אמורים לדאוג לעצמם במינימום.

אז אני מציע שתשאיר את המאוורר של ספק הכח כפי שהוא, ואת 1 תכוון שיוציא אויר ואת ה-Vendetta שידחוף את האויר לכיוון 1.

רק לא הבנתי, קדחת שני חורים 120 ו-140 בחלק העליון של המארז?

אם יש לך אפשרות לקדוח בפאנל הקדמי, בשביל מאוורר נוסף שיכניס אויר, זה יהיה מעולה.

לסיכום, מאוורר אחורי מוציא, מאוורר/ים קדמי מכניס. מאווררי צד מכניסים ומאווררים עליוניים (top המארז) מוציאים.

המאוורר של הספק הוא 120, ועוד מאוורר עליון (כי אין אפשרות לקדמי) 120.

אתה אומר שגם את 1 וגם את 2 לכוון שיוציאו?

פורסם

אין טעם ששני מאווררים כ"כ קרובים אחד לשני יבצעו תפקידים שונים..

בסה"כ אתה אומר שהמצב הוא כזה: מ' (מאוורר) מכניס בחזרית, מ' מכניס בצד, מ' מוציא מאחור, מ' מוציא בספק, מ' מוציא למעלה.

בסה"כ נשמע לא רע, שכן מאווררים של ספקים לא מוציאים יותר מידי אויר, אז 2 מוציאים ו-2 מכניסים. סירקולציה לא רעה בכלל.

פורסם
  • מחבר

אין טעם ששני מאווררים כ"כ קרובים אחד לשני יבצעו תפקידים שונים..

בסה"כ אתה אומר שהמצב הוא כזה: מ' (מאוורר) מכניס בחזרית, מ' מכניס בצד, מ' מוציא מאחור, מ' מוציא בספק, מ' מוציא למעלה.

בסה"כ נשמע לא רע, שכן מאווררים של ספקים לא מוציאים יותר מידי אויר, אז 2 מוציאים ו-2 מכניסים. סירקולציה לא רעה בכלל.

ועוד מאוורר מוציא של כרטיס המסך... הוא גם זניח?

תודה.

פורסם

זניח..

פורסם
  • מחבר

תודה. אני אסדר 2 מכניסים ו-2 מוציאים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים