עבור לתוכן

התאמת זכרונות ללוח אם ישן

Featured Replies

פורסם

יש לי את הלוח הזה:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1860

היו לי שני סטיקים של 256 מגה, וחבר שלי הביא לי את הישנים שלו...2 של 256 ואחד של 512 כולם 400. בהתחלה שמתי קומבינציה אחת...והמחשב לא עלה, אחרי זה עוד אחת...והתחיל משחק של כסאות מוזיקיות למשך איזה חצי שעה, עד שהמקסימום שהוצאתי זה שבסלוט אחד יהיה 256 ובשני הלא צמוד לו 512.

ואני חושב על לקנות שני סטיקים של 1024 כל אחד...ואני חושש שהלוח אם ימשיך לעשות לי בעיות בקטע, ממה זה מגיע?

משום מה גם אני לא יכול להכנס לביוס של הלוח אם...המסך פשוט נתקה מתי שאני מנסה להכנס אליו.

פורסם

הלוח שלך לא תומך בשלושה מודולים של זכרונות. אני מצטט מהחוברת של הלוח שלך:

"Caution: The GA-K8NF-9 doesn't support 3 memory modules. If 3 memory modules are installed, the

system will not boot"

לא צריכה להיות לך בעיה אם תתקין 2x256MB (שכבר יש לך) וגם 2x1024MB.

רק חשוב שתתקין כל זוג זכרונות בצבע המתאים של הסלוטים. לדוגמא בסלוטים הסגולים את שני הסטיקים של 1GB ובסלוטים הכתומים את שני הסטיקים של 256MB. כך אתה בעצם תעבוד במצב Dual Channel, למרות שזה לא נותן כמעט שיפור ביצועים בלוחות הישנים (שעובדים עם DDR ולא DDR2).

כאמור הלוח שלך תומך במהירות 400Mhz, יש לך כבר זכרונות במהירות הזו, תמיכה במקסימום של 4GB- אז ההמלצה בשבילך היא...

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=176

אין טעם להשקיע בזכרונות יקרים מידי, זה הזיכרון הזול ביותר שמצאתי בזאפ- בהתאם לדרישות שלך. תוכל למצוא אפילו זולים יותר בחנויות שאינן מפורסמות ע"י זאפ.

פורסם
  • מחבר

תודה...

הבעיה אבל, שגם מתי ששמתי 4 סלוטים של 256, המחשב לא הסכים לעלות...למרות שבצמד אחד שני הסלוטים לא היו זהים, אבל בכל זאת הייתי חושב שהם יעבדו ככה....

פורסם

תודה...

הבעיה אבל, שגם מתי ששמתי 4 סלוטים של 256, המחשב לא הסכים לעלות...למרות שבצמד אחד שני הסלוטים לא היו זהים, אבל בכל זאת הייתי חושב שהם יעבדו ככה....

אתה מתכוון ששמת בסלוטים הכתומים שני 256MB זהים, ובסלוטים הסגולים שני 256MB זהים? (כלומר כל זוג זהה, אבל הזוגות שונים) - אם כן, לא צריכה להיות בעיה, תבדוק את הזכרונות זוג זוג ב-Memtest86.. יש פרטים לתפעול התוכנה בסטיקי של פורום תמיכה טכנית. אני מציע שתבדוק זוג לאחר זוג, ואם אין בעיות אז תבדוק גם בסלוטים אחרים, כלומר בפעם הראשונה תבדוק בסלוטים הסגולים ולאחר מכן בכתומים (מה שבא ראשון).

פורסם

לא צריכה הכן להיות בעיה.. אני בעצמי עם אותו הלוח בדיוק כמו שלך רץ כרגע עם 4 סטיקים של זיכרון ..

כמו שאמרו לך תבדוק את הזוגות לפי הצבעים ותנסה אולי להחליף ביניהם גם..

פורסם
  • מחבר

לא הסברתי נכון, התכוונתי שבצמד אחד היו שני סלוטים זהים של זיכרון, בצמד השני לא היו זהים...אבל כולם 256, הם חייבים להיות זהים לגמריי בצמד בשביל שיעבדו?

פורסם

אין שום בעיה עם זה, פשוט ה-Dual Channel יהיה פחות אפקטיבי, מה שלא משנה במקרה של DDR.

פורסם
  • מחבר

זהו, גם אני חשבתי שזה אמור לעבוד...לא יודע מה הבעיה של הלוח אם

פורסם

תנסה להחליף התאמות..

תחליף סטיקים בין הצבעים ותחליף זוגות של סטיקים..

ותנסה גם בנפרד לחבר רק 2 סטיקים כל פעם 2 זוגות אחרים..

קיצר תנסה ותנסה עד שתצליח :-)

דרך אגב יכול מאוד להיות שאתה צריך עדכון ביאוס..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים