עבור לתוכן

ויכוח שהיה לי היום עם סוכן מכירות בKSP בנוגע לכרטיס HD4870

Featured Replies

פורסם

היום הייתי בKSP וקניתי מחשב חדש, בין היתר רציתי לקנות כרטיס מסך מבית היוצר של MSI כי אנדע שאין הבדל חוץ מהסטיקר בין הפירמות השנות ושכרטיסי המסך הם כולם תוצרת ATI והשוני הוא בחבילה שבה מוכרים את הכרטיס. המוכר טען שזה לא נכון ושכרטיסי SAPPHIRE יותר טובים, ונכנסו לוויכוח הוא גייס את כל צוות העובדים בכדי לשכנע אותי, ואני טענתי שזה לא חוכמה כולם שם באים משטח אויב ;D.

בקיצור החלטתי לקחת את זה פה אליכם (המומחים האמיתיים) האם יש שוני בין הכרטיסים עצמם?!

g0vner_x3

פורסם

ATI נותנים הוראות ברורות כייצד יש לייצר את הכרטיסים שלהם, בניגוד לגרסאות מומהרות כמו של NVIDIA ע"י XFX ושאר חבריהם.

ההבדל היחידי הוא ב BUNDLE.

אבל אולי מה שהמוכר התכוון הוא של Sapphire יש יותר נסיון ביצור כרטיסי ATI ולכן הוא הגיע למסקנה הזאת.

לי למשל יש כרטיס של SAPPHIRE כי אני אוהב את החברה יותר מ MSI ולא בגלל שכרטיס זה או אחר טובים יותר.

פורסם

תקח את הזול ביותר באמת שאין הבדל , חוץ מזה שיש לך 3 שנות אחריות (אומנם של KSP אבל עדיין ...)

פורסם

הבנאדם עשה לך טובה. רוב כרטיסי הMSI שמגיעים לארץ הם מחודשים. וMSI זה בעיקר קטע של אייבורי. אגב, רוב כרטיסי ה4870 באים עם קירור לא מטורף.

פורסם
  • מחבר

כן אה, זה משהו שכולם יודעים, נראה לי שהם סתם מנסים לעשות עליי עוד כסף.. בכל מקרה 60 שקל לא יעשו אותי יותר אשר. אבל אני אוכל לנתב אותם ללוח אם טוב יותר.

אשמח לקבל עוד תגובות שתומכות, סותרות..

תודה למגיבים הראשונים

g0vner_x3

פורסם

MSI חברת חומרה מעולה, פשוט דבק בהם סטריאוטיפ של אייבורי בארץ.

בקיצור ה-PCB של ספיר לא עשוי מזהב.

פורסם

תראה חבר טוב שלי אמר לי שעדיף ספיר מגיגהבייט ופאליט והכל בגלל

1. הם מוצלחים

2.הם מתעסקים רק עם כרטיסי MSI מה שנותן להם לדעתי סוג של יתרון

פורסם

SAPPHIRE היא חברה טובה שידועה כיצרנית כרטיסי ATI.

יש לה וותק והיסטוריה טובה עם מוצרים.

בעברה יש כמה כרטיסים שנתנו ביצועים מעולים בהשוואה ליצרנים אחרים.

MSI לעומת זאת היא חברה שלא היתה מוצלחת במיוחד בעברה.

בשנים האחרונות השתפרה מאוד, אבל עדיין נחשבת חברה בינונית+ באופן כללי.

אם הייתי צריך לבחור בין השניים ללא שום השוואה של ביצועים או משוב מהשוק, הייתי בוחר SAPPHIRE.

פורסם
  • מחבר

איזה דיכאון, חשבתי שתוכלו לספק הוכחות חותכות לעניין שמדובר באותו כרטיס, רק מדבקה שונה.

אני ממש ממש מפחד להחליף לMSI עכשיו :x

g0vner_x3

פורסם

חיזוק חיובי פסיכולוגי מקבלים בעד כסף :) בפורום הזה מקבלים עובדות.

התופעה של יצרן OEM שמייצר להמון חברות היא נכונה ונפוצה. התופעה שבתקופה מסויימת יש רק יצרן אחד שמייצר לכל החברות דגם מסויים גם היא נכונה ואכן מתרחשת לפעמים (לרוב רק בתחילת חייו של הדגם).

עכשיו לשאלתך - לצערי הרב אתה לא צודק (יותר נכון - לא בדרך החשיבה שלך). יש מצב שמה שאתה אומר נכון אבל זה מצריך בדיקה מעמיקה והכרה די כבדה של מאחורי הקלעים של העולם העיסקי של היצרניות. אמנם לא בדקתי לגבי ה4870 אבל לגבי ה4850 בוודאות נתקלתי בכרטיסים מחברות שונות עם PCB שונים לגמריי. לכן יש גם יסוד סביר להניח שגם עם ה4870 הלא טרי בכלל המצב דומה.

מה שכן - לא היתי חושש יותר מדי, כל עוד אין איזה דגם ספציפי שידוע שיש לו יכולות אוברקלוק טובות יותר לא היתי מתרגש מאיזה דגם (חברה) יש במחשב.

פורסם
  • מחבר
חיזוק חיובי פסיכולוגי מקבלים בעד כסף Smiley בפורום הזה מקבלים עובדות.

אתה קלטת אותי ציק צאק. :lol:

אני עכשיו קלטתי ששמתי את הPOST הזה בפורום הלא נכון, אולי מישהו מן האדימנים יהיה נחמד דיו להעביר את זה לפורום הנכון:x

פורסם

אין ממש הבדל, פעם כל חברה היתה לוקחת את השבב ועושה איתו מה שהיא רוצה, משנה את התדר של הזיכרון וחותכת את רוחב הבאס של הבקר זיכרון. היום כבר לא רואים דברים כאלו, אומנם חלק מהחברות ממהירות את הכרטיס אבל עדיין השינויים מינוריים, אם אתה מתכוון לבצע אוברקולק את תבחר לפי הגוף קירור, אלא אם אתה מתכוון להחליף את גוף הקירור, ובמקרה כזה (או במקרה שאינך מתכנן אוברקלוק) לך לפי הבאנדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים