עבור לתוכן

מערכת קירור מים בסיסית או קירור אויר יקר ?

Featured Replies

פורסם

דוד, איני בקיא במקרה של חבר שלך.. אבל לא חסרות סיבות נוספות חוץ מאוברקלוק של 10%. ואל תשכח, זה לא תמיד "רק" 10%.. כי יכול להיות שזה דרש תוספת מתח לא קטנה, וגם הקירור שלו לא בנוי להיות פאסיבי כמו ה-Tuniq Tower, אז יתכן שהאויר החם נכלא שם. גם יתכן שהסירקולציה לא מי יודע מה במארז.. ובקיצור, לא חסרות סיבות. אבל מה שבטוח.. גם קירור סטוק (על פי רוב, אני לא מדבר על יוצאים מן הכלל) בלי מאוורר יכול להחזיק מעבד בלי OC ללילה שלם. אל תשכח שבלילה הטמפ' נמוכה יותר.

• תגובות 53
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המתח היה מתח סטוק והסירקולציה - כמו היום - לא החליף כלום - מאווור 80 למעלה - ספק 120 , אחורי 120, דלת 120, על ההרדיסק 120 והכרטיס מסך...

לא חסר סירקולציה...

בוא נגיד - לא מומלץ אם הוא ישכ להדליק את המאוורר בבוקר - וזה יהיה יומיים רצוף בלי המאוורר - לדעתי זה בטוח ישרף - לא מומלץ לקחת סיכון...

מישהו פה עשה OC בפורום והגיע לטמפ' T JUN והמחשב נכבה והמשיך לתפקד ? (מישהו בדק/בטעות) ?

פורסם

אני הגעתי, המעבד הוריד הגדרות (מתח וכדו') והטמפ' ירדה קצת.

פורסם

על איזה מעבד ?

יכול להיות שההגנות של Pentium D מטמפ' פחות טובות...

פורסם

Q6600- ואם תרצה להמשיך לדון בנושא, אנא פנה אליי בפרטי. זה יוצא מהקשרו של הדיון.

פורסם

אני יכול להעיד שגם אני היתי עד למקרה שנשרף בו מעבד פנטיום D,

לאחר שלילה עבד ללא מאוורר עליו, והסריקולוציה היתה סבירה בהחלט.

ללא אוברקלוק בכלל.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שורה תחתונה :

האם ה-ultra 120 הוא הקירור אויר הכי טוב נכון לעכשיו שכסף יכול לקנות ?

פורסם

לרוב הדעות כן...

פורסם
  • מחבר

לרוב הדעות כן...

OK ,תודה .

אגב ,האם ידוע לך היכן הכי זול לרכוש אותו ? (zap לא אמין )

פורסם

ב500 שקל אתה יכול לבנות לבד מערכת קרור מים DIY. וישאר לך עודף

לי היה בזמנו רעיון לבנות בלוק מים עם צלעות קירור גדולות מאוד, ושומרת מים גדולה ממתכת בסגנון צלעות קירור.

רדיאטור של אופנוע קטן כול להיות מעולה כי הוא גם ברוחב של מארז.

משאבה של וישר תעשה את העבודה מעולה אני אמרת מיסיון, עולה בערך 60 שקל.

היתרון הוא שאתה יכול לחבר טרמוסטט או לבנות כזה בקלילות עם הרכיב LM741 ואז שהטמ]רטורה יורדת את ה יכול להאט את פעילות המשאווה ואת המאורר.

היתרון של זה שבגלל ששומרת המים בניה ממתכת ויש לה צלעות קירור המים יתקררו גם ללא עזרה מצד הרדיאטור וזה יכול לעזור לשמירה על השקט, וכמובן בלוק המים הוא גדול ועם צלעות קירור גדולות, זה רק יכול לעזר בקירור פאסיבי שאין פעלה מאומצת של המעבד.

פורסם
  • מחבר

500 ש"ח ? ?? אני באמת שמח לשמוע .

הזכרת לי בדבריך את מערכת הקירור של החיפושית שהיא כידוע המערכת הכי אמינה ביותר שיש מפני שהיא מבוססת על רדיאטור שמכיל שמן במעגל סגור .

אבל על כך בפעם אחרת .

פורסם

אגב ,האם ידוע לך היכן הכי זול לרכוש אותו ? (zap לא אמין )

ZAP די אמין...

רוב החנויות אתה יכול לבדוק באתרים שלהם - KSP. NOA, PANDAS, MARDANIT, SKYPC, PLONTER, GIBOR PC, FOXPC ועוד...

פורסם
  • מחבר

ב500 שקל אתה יכול לבנות לבד מערכת קרור מים DIY. וישאר לך עודף

לי היה בזמנו רעיון לבנות בלוק מים עם צלעות קירור גדולות מאוד, ושומרת מים גדולה ממתכת בסגנון צלעות קירור.

רדיאטור של אופנוע קטן כול להיות מעולה כי הוא גם ברוחב של מארז.

משאבה של וישר תעשה את העבודה מעולה אני אמרת מיסיון, עולה בערך 60 שקל.

היתרון הוא שאתה יכול לחבר טרמוסטט או לבנות כזה בקלילות עם הרכיב LM741 ואז שהטמ]רטורה יורדת את ה יכול להאט את פעילות המשאווה ואת המאורר.

היתרון של זה שבגלל ששומרת המים בניה ממתכת ויש לה צלעות קירור המים יתקררו גם ללא עזרה מצד הרדיאטור וזה יכול לעזור לשמירה על השקט, וכמובן בלוק המים הוא גדול ועם צלעות קירור גדולות, זה רק יכול לעזר בקירור פאסיבי שאין פעלה מאומצת של המעבד.

השאלה היא :

האם כל הטירחה וההוצאות הכרוכים בהקמת מערכת קירור מים זולה ב-500 ש"ח מצדיקים את השיפור בקירור לעומת מערכת קירור אוויר משובחת

שעולה כחצי מחיר ? ,שהרי אם השיפור הוא מעלות בודדות ,אז תסכים עימי שזה לא צעד משתלם .....

פורסם

לא ,זה ממש לא משתלם.

קירור אויר איכותי יתן ביצועים דומים לכל מערכת קירור מים מתחת ל1000 שקל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים