עבור לתוכן

מערכת קירור מים בסיסית או קירור אויר יקר ?

Featured Replies

פורסם

על אותה מערכת כן... ה TR היה עם מאוורר 120MM של TT...

• תגובות 53
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

או קי...אם עשית את הבדיקה על גבי אותה מערכת באותה טמפ' חדר..זה כבר משהו אחר..

יש מצב שתפרט על הטמפ' ?

פורסם
  • מחבר

השוואה על אותה מערכת עשית ?

במקרה יצא לי להשוואת את המערכת של TT ה760...במקביל לTT ULTRA..והפרש של 2-3 מעלות..לא שווה אתוספת של 300+ שקל..

זה מצער אותי לשמוע שלא ניתן להשיג בארץ מערכת קירור מים סבירה אפילו בסכום של 1000 שקל .

בחו"ל התחום הזה פורח בזכות מחירים שווי נפש ,אולם כמו בהרבה תחומים אחרים, בארץ ,תאוות הבצע של היבואנים קוברת ענף שלם שיש לו פוטנציאל להתפתח יפה .

נו טוב , בלית ברירה אני כנראה אלך עם העדר ...

מה אתם אומרים INFINITY או ה-ultra exteme 120 ?

אגב, מה אתם אומרים על הזמנת מערכת קירור מיים ביבוא אישי מ-ebay בהתחשב שאין על זה מכס ?

פורסם

למה מEBAY ? אתה יכול לרכוש מערכת חדשה לחלוטין מחנות מחו"ל במחירים הגיונים ביותר..

מכס ? כמו שציינתי בתרדים אחרים כבר..החישוב של התשלום הוא לא מובן ממש.

אבל בכל אופן זה לא יוצא יותר מדי..

על המערכת קירור שלי..שהגיעה בכולל לאזור ה1000$, שלמתי בכללי כ100 שקלים (65 שקלים במשלוח הראשון, ו35 אחריו).

אם יש לך את היכולת והרצון, לך על זה.

פורסם

אם אתה הולך על קירור אויר, תיקח את הTRUE, הוא עדיף בכמה מעלות על פני האינפיניטי...

רק אל תשכח להוסיף לו איזה מאוורר טוב...

פורסם

בסכומים שציינת רק קרור אוויר הוא אופציה. קרור מים טוב יתחיל בסביבות 1500 שקל (טוב = מיועד לOC ולא ליופי).

פורסם
  • מחבר

בסכומים שציינת רק קרור אוויר הוא אופציה. קרור מים טוב יתחיל בסביבות 1500 שקל (טוב = מיועד לOC ולא ליופי).

קיבלתי והפנמתי.... :(

שימו לב . השימוש בקירור יתבצע בשני אופנים הבאים :

1 .שקט מוחלט כשאני ישן ,כלומר שהמאורר לא עובד וממילא המחשב לא מריץ שום תוכנה כבדה מלבד תוכנת SABABADC

2.עומס מלא ב-O.C קיצוני לצורך crysis +תוכנות כבדות נוספות שרצות במקביל . במצב זה הדגש הוא על ביצועי קירור ופחות על שקט .

יחד עם זאת ,גם במצב זה אני לא רוצה לסבול מרעש מוגזם כשהמאורר עובד.

ההתלבטות היא בין Thermalright Ultra 120 Extreme לבין INFINITY מבית SCYTCH

האם נכון להיום ,יש בכלל קירור אוויר טוב יותר בצורה משמעותית ?

התקציב הוא כ-500 שקל , כולל מאורר איכותי ושקט של 120 מילימטר.

חשבתי לשים מפסק פשוט בין המאורר לבין החיבור שלו לספק הכוח על מנת שאפשר יהיה להפסיק את פעולתו בלילה .

האם חיבור עצמאי שכזה עלול לגרום נזק כולשהוא לספק או למאורר כל זמן שעושים זאת נכון ? (המפסק ימוקם על החוט השחור בלבד ,

כלומר המינוס ואין לי שום כוונה להתעסק עם לוח האם ).

ידוע לי שיש כאלו שמחברים את המאורר של המעבד ללוח האם ושולטים במאורר באמצעות תוכנות כמו speedfan ,

אולם עד כמה שהיבנתי זה הרבה יותר בריא ללוח האם לחבר את המאורר ישירות לספק .

פורסם

כל מאוורר שתשים אותו על 2000RPM + יעשה רעש - השאלה כמה אתה רגיש לזה...

אין מאוורר קסם...

ממליץ על Thermalright Ultra 120 Extreme

אם תנתק את המאוורר של המעבד אתה תשרוף אותו - הוא יגיע ל- 100 מעלות ומעלה בכיף בלי אוורור

גם לקירור מים יש רדיאטור עם מאוורר שמקרר...

פורסם

קיבלתי והפנמתי.... :(

שימו לב . השימוש בקירור יתבצע בשני אופנים הבאים :

1 .שקט מוחלט כשאני ישן ,כלומר שהמאורר לא עובד וממילא המחשב לא מריץ שום תוכנה כבדה מלבד תוכנת SABABADC

2.עומס מלא ב-O.C קיצוני לצורך crysis +תוכנות כבדות נוספות שרצות במקביל . במצב זה הדגש הוא על ביצועי קירור ופחות על שקט .

יחד עם זאת ,גם במצב זה אני לא רוצה לסבול מרעש מוגזם כשהמאורר עובד.

ההתלבטות היא בין Thermalright Ultra 120 Extreme לבין INFINITY מבית SCYTCH

האם נכון להיום ,יש בכלל קירור אוויר טוב יותר בצורה משמעותית ?

התקציב הוא כ-500 שקל , כולל מאורר איכותי ושקט של 120 מילימטר.

חשבתי לשים מפסק פשוט בין המאורר לבין החיבור שלו לספק הכוח על מנת שאפשר יהיה להפסיק את פעולתו בלילה .

האם חיבור עצמאי שכזה עלול לגרום נזק כולשהוא לספק או למאורר כל זמן שעושים זאת נכון ? (המפסק ימוקם על החוט השחור בלבד ,

כלומר המינוס ואין לי שום כוונה להתעסק עם לוח האם ).

ידוע לי שיש כאלו שמחברים את המאורר של המעבד ללוח האם ושולטים במאורר באמצעות תוכנות כמו speedfan ,

אולם עד כמה שהיבנתי זה הרבה יותר בריא ללוח האם לחבר את המאורר ישירות לספק .

לא יותר קל לקנות מאוורר עם בקר מהירות ? =/

שהוא במהירות נמוכה כמעט ולא שומעים אותו

פורסם
  • מחבר

לא יותר קל לקנות מאוורר עם בקר מהירות ? =/

שהוא במהירות נמוכה כמעט ולא שומעים אותו

האם ה-ultra ו -INFINITY מגיעים בלי מאורר ?

האם בקר זה משהו שצריך לרכוש בניפרד או שיש מאורר מתאים שמגיע כבר עם בקר ?

פורסם

אינפיניטי מגיע עם מאוורר, הTRUE לא.

נראה לי שלאנטק יש מאווררים עם בקרי מהירות...

פורסם
  • מחבר

אינפיניטי מגיע עם מאוורר, הTRUE לא.

נראה לי שלאנטק יש מאווררים עם בקרי מהירות...

למה התכוונת במילה TRUE ??? , האם ל-Thermalright Ultra 120 Extreme?

בכל מקרה שמעתי על חברה אחרת מאנטק ,שכרגע אני לא ניזכר בשמה אשר מצטיינת בהספק אוויר גדול מאוד תוך כדי עבודה חרישית יחסית

בזכות תיכנון משופר של להבי המאורר ,אולם גם היא לא מציידת את המאוררים שלה בבקר .

האם ניתן בכלל בקר בניפרד ? ואם כן בכמה ?

ניזכרתי שיש לי איפה שהוא בבית את הבקר המקורי שמגיע עם ה-VOLCANO 9 , האם ניתן פשוט לחתוך את הכבל של המאורר ולשים את הבקר הזה ,

שהוא בסך הכל נגד עם כפתור שמסובבים ?

פורסם

לגבי הוולקנו- בהחלט אפשרי. רק כשתבצע את זה, תתייעץ עם פורום מודינג בשביל שתדע מראש בידיוק מה אתה עושה.

לגבי מאווררים איכותיים יש את הSFLEX 1200/1600RPM ויש גם את ה-Slipstream - שניהם של Scythe. שמתי לב שיש בKSP מחירים מאוד טובים לשניהם.

אם כי אני חושב שעדיף שתקנה OCZ Vendetta 2, זול יותר, הרכבה מהירה יותר- ויתן לך את אותן טמפרטורות לכאן או לכאן.

ליאור דוד, אין שום סיבה שהמעבד ישרף- לא רק שלא חסרות הגנות מפני דברים שכאלו, גם הTRUE הוא קירור פאסיבי והוא נועד לעשות עבודה מופלאה בלי שום מאווררים. וגם אם מדובר באוברקלוק, אז ברגע שהוא הולך לישון המעבד אינו מתאמץ, מוריד מכפלה ואין שום סיבה שהוא יגיע לטמפרטורות גבוהות במיוחד, אפילו לא לטמפרטורות מאמץ עם שני מאווררים.

פורסם

לחבר שלי נשרף המעבד כי הוא חשב ככה... אומנם PentiumD אבל נשרף... היה לו TUNIC TOWER והוא הוסיף מפסק לכיבוי...

לא היה ריח או משהו - המחשב לא עלה... וניסינו עם המעבד שלי וזה עבד - אז הוא קנה מעבד חדש והצטער על הרגע שהתווכח איתי...

*יכול להיות כי הוא עשה OC קטן... 10% או משהו כזה... - לא יודע...

פורסם

יש לי את סונטה 3 של אנטק והיא באה עם מאוורר שיש לו 3 מצבי מהירות (משנים על ידי סוויץ') שהוא דיי שקט במהירויות בינוניות, כנראה גם מארזים אחרים שלהם באים עם כאלה מאווררים. אני מניחה שאפשר לקנות אותם גם בנפרד (אין לי מושג של איזה חברה המאוורר אצלי, אני יכולה לבדוק כשאגיע הביתה אם אתה רוצה).

חוצמזה, חבר שלי בנה כפתור מנגד משתנה שבעזרתו ניתן לשנות את המהירות בצורה רציפה וזה לא מסובך, החלק הכי מסובך פה זה למצוא נגד משתנה (אפשר למצוא בדרך כלל בטייפים ישנים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים