עבור לתוכן

הוספת זיכרון למחשב עם Asus P4R800 VM

Featured Replies

פורסם

טוב, עכשיו אני כבר מבולבל כהוגן... (וגם מרגיש קרציה) :s05:

אז החלטנו שאו שהולכים על שני כרטיסים חדשים ב-400MHZ או על ארבעה אבל ב-333MHZ.

אבל עכשיו נכנסים לתמונה הצדדים, חד מול דו צדדיים. ההבדל במחיר בין השניים הוא תהומי, בעוד הדו צדדיים עולים פחות מ-200 שקלים החד-צדדיים עולים כמה מאות שקלים יותר...

אז האם אני לא יכול לשים כרטיסים בעלי שני צדדים או שזאת רק המלצה?

ובנוסף, אולי זה הזמן לעשות לי קצת סדר ולהסביר מה ההבדל בין DDR ל-DDR2 ומה זה CL2/2.5/3?!

פחות מעניין אותי מה זה בצד הטכני (אותו גם ככה בטח לא אבין) ויותר בצד הפרקטי - מה עלי לחפש? מה עלי לקנות? וכמובן, מה עלי לא לקנות?

ואני חשבתי שהוספת זיכרון היא פיתרון מהיר, זול ופשוט... :bash:

על פי החוברת של הלוח שלך, זכרונות שלא יהיו Single Sided ואשר לא יהיו בסלוטים DIMM_A1 & DIMM_B1, יפעלו במהירות של 333 מגהרץ. אני מציע מאחר ושכבר קנית, שתתקין כמו שהיה מתוכנן מלכתחילה 2x1024 + 2x256. בכך אתה מקבל 2.5GB במהירות 333Mhz, בין אם המודולים הם חד או דו צדדיים (מבחינת שבבי הזיכרון שעליהם).

אגב, אמרת שרכשת כבר את הזיכרון, ובקישור אני רואה רק 1GB, הרי הוצע לך שתקח 2GB בשני מודולים. ???

תוכל לראות בקישורים הבאים שאין הבדלים בין PC2700 ל PC3200, לפחות לא כאלו שמורגשים. ואני לא חושב -כמו שהוצע לך- שכדאי שתחליף את ה-2X256MB, מפני שזה לא שווה את תוספת הכסף, וגם מפני שהם כבר ברשותך והתוספת של 0.5GB הרבה יותר עדיפה מאשר כלום.

http://www.computerbase.de/artikel/hardware/arbeitsspeicher/2002/test_ddr333_400_speicher-roundup/16/#abschnitt_vergleich

http://www.hardwareluxx.de/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=000015&p=28

נ.ב. יש בסטיקי הסברים על מאפייני זכרונות, DDR CL וכו'... בקצרה בנוגע ל"מה עליי לקנות?"- עליך לא לקנות כל דבר אחר שאינו 333/400MHZ DDR, כלומר שלא תקנה בטעות DDR2 או DDR 533MHZ. לצורך העניין אין דבר כזה DDR (1) במהירות 533, אבל לפעמים בחנויות מסוימות יש טעות ורשום DDR במקום DDR2 ואתה עשוי להתבלבל ולחשוב שזה יתאים.

נ.ב.2- הוספת זיכרון זה בד"כ פשוט, אך היו לוחות קצת מעצבנים שדורשים כל מיני דרישות מעצבנות.

פורסם
  • מחבר

רכשתי שני כרטיסי 1024MB אם לזה אתה מתכוון ב"הרי הוצע לך שתקח 2GB בשני מודולים" ?!

ושוב, תודה רבה על העזרה הרבה! (במידה והיא מסתיימת כאן כמובן...)

פורסם

אוקיי בהצלחה.. ותתחדש.

פורסם
  • מחבר

רגע, לא ענית לשאלה... :lol:

פורסם

בהחלט לזה התכוונתי.. כי חשבתי שתקנה קיט של 2 ג'יגה, כך שהזכרונות מתאימים יותר למצב Dual Channel, אבל זה לא רציני.

פורסם
  • מחבר

אז עכשיו שוב, ובפעם האחרונה, תודה רבה ושנה טובה! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים