עבור לתוכן

איך אפשר לפתוח קבצים מוגנים שעברו ממחשב למחשב?

Featured Replies

פורסם

אוקיי יש לי בעיה קצת תמוהה אולי מישהו יוכל לעזור...

העניין הוא שקניתי מחשב חדש לפני קצת יותר משבוע, והדבר הראשון שעשיתי הוא להעביר את כל הקבצים מהמחשב הישן לחדש - פשוט הנכסתי את ההארד דיסק הישן למחשב החדש, העתקתי (או ברוב המקרים פשוט העברתי), והחזרתי אותו למקום. הבעיה היא ששכחתי שהיו לי שם מספר קבצים די חשובים לי שחסמתי גישה אליהם באמצעות אפשרות ה- Encryption של ווינדוס.

אחרי ההעתקה, הסתבר שאני לא יכול לפתוח את הקבצים האלו יותר. ניסיתי כמה תוכנות אבל כולן מבקשות Encryption Key שאין לי כי אני מתאר לעצמי שהם נשארו במחשב הישן. אני גם לא יכול להחזיר את הקבצים למחשב הישן בשביל לחפש שם, כי כשאני מנסה להעתיק ווינדוס ויסטה מודיעה לי שאין לי גישה למרות שאני מחובר בתור Administrator.

בקיצור זה מחרפן אותי והקבצים האלה די חשובים לי, האם יש דרך להחזיר לי גישה לפחות להעתיק אותם בחזרה למחשב הישן, או שהכול אבוד?

פורסם
  • מחבר

יכול להיות אבל מצאתי רק ת'רד אחד עם אותה שאלה ולא היו לו תגובות.

פורסם
  • מחבר

מצטער שאני מקפיץ שוב אבל ההוראות באתר הן לאקספי ולי יש ויסטה... חוץ מזה שאני די בטוח שהבעיה לא בהרשאות (היוזר שלי הוא ה- admin) אלא ב- Encryption של הקבצים.

השאלה היא האם אפשר איכשהוא לפתוח את הקבצים בלי המפתח.

פורסם

אם זה מוצפן אתה צריך את המפתח מהמחשב הקודם

פורסם
  • מחבר

מה שיוצר סוג של מלכוד כי אני לא יכול להעביר את הקבצים חזרה מאותה סיבה שאני צריך את המפתח :)

יש אפשרות להוציא את המפתח מהמחשב הישן ולהעביר לחדש?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה קודם כל, אכן העברתי את המפתח בהצלחה למחשב!

השלב האחרון זה הבעיה, לפתוח את הקבצים. השתמשתי בתוכנה EFS Data Recovery 4.2 שפתחה את הקבצים בהצלחה, אבל בגלל שזאת גרסת הדגמה אני לא יכול לפתוח בתכלס שום קובץ - התוכנה פותחת רק את ה- 512 בייטים הראשונים.

האם יש תוכנה חינמית שעושה את אותה פעולה, או שאפשר לעשות את זה בתוך ויסטה בלי שימוש בתוכנה חיצונית?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים