עבור לתוכן

Q9400 מול Q9550 מה עדיף?

Featured Replies

פורסם

כל עוד לא עושים OC לא נראה לי שקטע החום קריטי.. אם אתה עושה OC אז זה כבר נכנס יותר לתמונה..

פורסם

אם אני לא עושה אוברקלוק

וצריך את הכוח לרנדורים ועיבודי תלת מימד איזה מעבד לקחת בתנאי שאני לא מוצא 9450 זמין לקניה?

פורסם

9550

פורסם

איזה כח הוא חוסך בדיוק ? בכמה הוא פחות חם ?

למה אתה מעדיף את כמות המטמון הכפולה, באיזה תוכנה אתה משתמש שזה נותן לך שיפור מהותי בביצועים ?

זיכרון מטמון גדול יותר יתן לך שיפור משמעותי בתנאי ש:

1. האפליקציה שרצה צורכת זיכרון מעל MB ספורים - כי הרי אלה גדלי ה-cache המדוברים.לצורך עניין זה, גם מערכת הפעלה היא אפליקציה.

2. האפליקציה כתובה בצורה יעילה ומותאמת לשימוש ב-cache. זה כבר תלוי במתכנתים ובקומפיילר שהשתמשו בו.

ככל שה-cache גדול יותר, אתה חוסך יותר גישות ל-RAM. גישה ל-RAM לוקחת בסדרי גודל יותר מחזורי שעון מאשר גישה ל-cache.

ושוב אני אשמח להתייחסות המנהלים, אם יש עניין בהסבר על פעולת ה-cache (או אם כבר יש כזה איפשהו באתר).

פורסם
  • מחבר

מה זה מטמון זה ברור, השאלה איך זה בא לידי ביטוי תכלס בפעולות שמבצעים בד"כ (הבדל בין 6 ל 12 מגה במעבדים הנ"ל). הבחור זרק פה דברים באוויר שלא שווים לכלום וברח.

פורסם

במקומות בהם הדברים האלה חשובים, עושים אנליזות מורכבות כדי ללמוד בדיוק עד כמה ה-cache יעיל.

לדוגמה: הייתי שותף לתהליך פיתוח של מעבד DSP (עבור מערכות סלולאריות). נעשו שם אנליזות שהראו בדיוק עד כמה ה-cache יעיל (hit rate/miss rate), עבור אפליקציות ספציפיות. בעזרת הנתונים הגדרנו בצורה טובה את גודל ה-cache ואת מבנה ה-cache, נעשו אופטימיזיציות לקוד וכו'. חלקים מהקוד נכתבו ישירות באסמבלר, משום שהקומפיילרים לא היו יעילים דיים.

משום מה, אני בספק אם זה המצב גם בשוק ה-PC... בהרבה מקרים אני מקבל את התחושה שהמפתחים פשוט כתבו את הקוד שלהם כמה שיותר מהר (לעמוד בדדליין), ולא התעכבו על יעילות ועל ביצוע פרופיילינג לאיכות הקוד.

יכול להיות שתוכנות מקצועיות של גרפיקה, עריכת וידאו וכו' כן כתובות בצורה יעילה. מעניין אם יש בנצ'מרקים לדברים האלה.

פורסם
  • מחבר

זה מה ששאלתי מההתלה, אם מישהו התנסה בזה וראה שיפורים ו/או אם יש לינקים לביקורות שכאלו (אני זוכר שראיתי פעם על דגמים ישנים יותר וההבדל לא היה ואוו למרבית הדברים).

ויש תוכנות גם ל PC שמנסות להתחשב בגדול המטמון, אבל אל תשכח שיש כלכך הרבה מגוון חומרה בשוק הזה ולכל אחד יש משהו אחר עם כמות וסוג מטמון אחר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים