עבור לתוכן

האם אני יכול לשדרג את הזכרון הזה? מצורפות תמונות

Featured Replies

פורסם

אהלן אנשים,

כמו שאתם רואים בתמונה, יש לי 2X512MB DDR2 533MHZ, אני יודע שזה די עתיק, אבל זה מה יש.

אני צריך שתעזרו לי להבין מהתמונה אם אני אוכל לשים עוד זכרון במחשב (לדוגמא, לקנות עוד מודול של 1 ג'יגה ולשים אותו)

תודה לכל העוזרים! :D

(בתמונה: הסלוטים הכחולים בשימוש, השחורים לא... מה ההבדל בין השחורים לכחולים???)

[attachment deleted by admin]

פורסם

בנוגע להבדל בין הסלוטים, ברוב הלוחות כל שני סלוטים צבועים בצבע אחר כאינדיקציה לאפשרות של Dual Channel.

כלומר שני מודולים יהיו בסלוטים בצבעים זהים ויפעלו במצב DC.

באשר לזכרונות נוספים, תן דגם של לוח אם ונוכל לבדוק מה הלוח מאפשר..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, אבל מה זאת אומרת Dual Channel?

הדגם של הלוח רשום נראה לי בתמונה מתחת לכתובית Intel Desktop Board, לא? (פשוט אני בעבודה ואני לא יכול לראות מה הדגם :kopfpatsch:)

עריכה: אכן, הדגם של הלוח הוא Intel D945GTN[br]פורסם בתאריך: 23.09.2008 בשעה 08:09:07

מצטער על ההטרדה, אבל בדקתי בעצמי ואכן הלוח שלי תומך בזכרונות DDR2 SDRAM עד 667MHZ שעובדים במתח של 1.8V

תודה רבה :hi:

פורסם

אוקיי אם זהו אכן הדגם של הלוח שלך D945GNT.. אז לפי האתר של אינטל:

Four 240-pin DDR2 SDRAM DIMM sockets

Support for DDR2 667, DDR2 533, or DDR2 400 MHz DIMMs

Support for up to 4 GB of system memory

כלומר הוא תומך במקסימום של 4GB זיכרון DDR2 במהירות מקסימלית של 667Mhz.

להלן ההגדרה ל-Dual Channel עם 3 מודולים של זכרונות:

http://img217.imageshack.us/my.php?image=capture23092008092305eb5.png

בשורה התחתונה אני ממליץ על הזיכרון הבא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=422092

תוכל להתקין אותו לפי האוריינטציה הנ"ל בשביל לעבוד בDC, או לחילופין בכל צורה אחרת שתרצה. Dual Channel זו אופציה שמתאפשרת בשימוש עם שני זכרונות (בד"כ זהים) שמשפרת את הביצועים הכלליים שלם ושל המערכת. בכל מקרה זה לא מורגש בצורה דרסטית, שכן תוספת של 1GB יעשה הבדל הרבה יותר גדול.

עריכה: מצטער אם מצאת כבר את התשובה לשאלתך, פשוט רשמתי את ההודעה והלכתי מבלי להקליק על הכפתור "שלח". :smile1:

פורסם
  • מחבר

מצחיק, זה בדיוק הזכרון שקניתי אתמול בערב :) פשוט חששתי שמא עשיתי טעות והזכרון לא יתאים, מזל שכן.

תודה על התשובה ;)

פורסם

באמת? אם כך, מצחיק מאוד.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

סוף סוף מישהו שלא נמשך לזיכרון שעולה כמה שקלים יותר רק בגלל שהוא עולה כמה שקלים יותר וההגיון שלו אומר- יותר יקר יותר טוב. ;)

בד"כ אני צריך לשכנע אנשים לקנות משהו יותר זול. אתה קולט את זה? לא הגיוני יותר שאני אמליץ לאנשים על דברים יקרים ורק כשהם יבקשו משהו יותר זול אז הם יקבלו כזה דבר? :cool2: :cool2:

פורסם
  • מחבר

נכון, גם עוזרת העובדה שהמחשב שלי בן 3 כבר ואני לא יכול להרשות לעצמי לקנות דברים יקרים יותר

אני מתבייש בזה, אבל אני סטודנט ואין מה לעשות, צריך להסתדר עם מה שיש :)

יש מצב שבגלל המחיר הנמוך כ"כ של הזכרונות אני אקנה עוד שני מודולים של ג'יגה ואז יהיו לי 4 ג'יגות נוצצות במחשב :)

סתם, מסתבר שהלוח הזה לא רע בכלל לזמנו והוא תומך ברוב כרטיסי המסך החדשים היום בשוק. הייתי בטוח שיהיה איזה catch שבגללו אני לא אוכל להתקין כרטיס מסך חדש, וכשראיתי שצריך מינימום הספק מספק הכוח חשבתי שזה ה catch, אבל מסתבר שאפילו הספק שלי חזק יחסית, 500W, ויש חריץ PCI Express x16 לא יודע אם זה נחשב חדש או לא, אבל אני הופתעתי שהמחשב שלי תומך בזה, הוא עוד מעט יוצא לפנסיה! (אני פשוט מנסה בכוח להחזיר אותו לשוק העבודה, ועוד מספר ימים אני קונה לו כרטיס מסך חדש ונוצץ, שכמובן יתאים לו ולכיס שלי :) )

תודה על העזרה אחי :D

פורסם

בשמחה.

ואני מניח שהתכוונת ל3GB ולא ל4.

פורסם
  • מחבר

בעקרון יש לי כבר ג'יגה ממה שבא עם המחשב..

אבל בגלל שזה שני מודולים אז לא יהיה מקום, ולכן אתה צודק ;)

פורסם

זה יכול להיות נחמד, אבל כמובן תלוי בשימושים שלך.

אם אתה מפעיל תוכנות שדורשות הרבה זיכרון, אז 3GB יהיה יתרון. אבל לרוב האנשים 2GB זה די והותר.

נ.ב. רציתי להעיר שאתה לא צריך להתבייש בשום דבר, בסה"כ לכל אחד יש תקציבים שונים לדברים שונים. אם לי אישית היה תקציב בלתי מוגבל, בהחלט לא הייתי מבזבז הרבה על רכיבים.. הייתי משקיע על הדברים המשתלמים ועל אלו שעונים לדרישות שלי, לא הייתי משקיע אפילו לא מאה שקלים יותר על תוספות שאני לא צריך.

פורסם
  • מחבר

לא, ברור, אני צוחק, אני לא מתבייש, אבל עכשיו שיש לי חיים ואני לא ילד יותר אז אני לא יכול להרשות לעצמי להוציא אלפי שקלים על מחשב, עכשיו שאני בוגר יש סדרי עדיפויות (ומה לעשות, לימודים ובית באים לפני מחשב, למרות שהרבה פה יחלקו עלי)

פעם, בעבר הרחוק בו היה עליך להכניס דיסקט DOS לכונן 5 ורבע אינץ' כדי שהמחשב יעלה, היה לי את ה XT הראשון שיצא בערך... היו ימים.. :)

הדבר היחידי שמעצבן שאני יודע שגם אם מחר אני אשדרג לשני כרטיסי GeForce 9800GTX ב SLI עם כונן 2TB במהירות 15K ו 16GB זכרון (שזה בערך מה שיש לי בעבודה...) אז תוך מספר חודשים, מקסימום שנה, ייצא איזה קרייסיס חדש שלא יעלה לי על המחשב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים