עבור לתוכן

דרכים לקרר את כרטיס המסך?.

Featured Replies

פורסם

EVGA 8800GTS 512 G92.

המאורר שלו עובד על 100% בתוכנה EVGA Persecution זה לא עוזר.

80 מעלות במאמץ.

חייב להוריד את המעלות.

אני לא מתכוון להשקיע בקירור.

פורסם

רק אם אפשר לשאול דבר אחד:

למה בדיוק אתה חייב להוריד את הטמפ'?

לא נראה לך שהיצרן שיש לו מיליונים בכיס, ורק על הדרך הם בדקו את הכרטיס גם במאמץ מלא במשך שבוע על 100 מעלות, לא נראה לך? הכרטיס אמור להתמודד עם הרבה יותר חום והרבה יותר "קריעה".

אז למה סתם? אלה אם כן יש בעיות מסויימות או שפשוט בא לך אני מבין, אבל סתם לקום ולהגיד "ואיי הכרטיס שלי חם אני לא יכול" זה קצת טיפשי לצערי.

אני מבין שכל הדיבורים פה של האנשים שחצי מהם שמעו ומושפעים מאחרים בקשר ל "אויי הכרטיס שלי על 59 מעלות אני חייב להוריד אותו", כי לחלק חייבים פתרון עקב ארטיפקטים וכשל בכרטיס, אחרים פשוט עדר. או שיש כסף, או שיש כשרון ורוצים להתנסות.

בקיצור, היצרן שיש לו מיליונים ומהנדסים שאולי מחזיקים תואר אחד או שתיים על הדרך, יודעים מה הם עשו כששחררו את הכרטיס הספציפי.

רוצה פתרון טוב? תעלה צילום של הכרטסי מסך שלך, אפשרי לעשות ככה בלי להשקיע:

1) להוריד את הפלטה אשר מכסה את הכרטיס, לחשוף את גוף הקירור, להוריד אותו, לנקות אם הוא מלא באבק, לרענן משחה, להחזיר, אבל ללא הפלטת כיסוי!.

2) תמצא מאורר 120 מ"מ ישן או תשקיע 50 שקל בחדש נורמאלי או שתמצא מאורר 92 מ"מ, תמצא את החלק הכי חם או שתחבר אותו לצלעות הקירור (אם יש) או שפשוט תחבר אותו עם אזיקונים אל גוף הקירור שנחשף על מנת לתת מענה קירור טוב יותר, ככל שהמאורר יהיה גדול יותר = יותר שטח קירור+ יותר זריקת אוויר.

תמיד תוכל להציב את המאורר בכיוון או צורה מסויימת שיחף או יזרוק את האוויר החם שהצטבר מחוץ למארז או בכלל מה שעולה לך בראש.

3) אם הבנת בערך את הרעיון, אז הינה קירור זול :).

פורסם

מסכים תעשה מה שהוא אמר.

רק רציתי לתקן, מאוורר גדול יותר לא אומר בהכרח זריקת אויר גבוהה יותר. אין כלל שכזה. זה תלוי במהירות הסיבוב וכמו כן בהמון מאפיינים אחרים.

פורסם

*** תיקון

מצטער על הטעות שלא הייתה מובנת

הכוונה הייתה שמאורר גדול יותר, בעל CFM גדול יותר במהירויות סיבוב קטנות יותר, וכתוצאה מכך שקט יותר, לכן בדרך כלל עדיף מאורר 120 מ"מ גם בשביל השקט וגם בשביל היחסית קירור שהוא ייתן. הכל תלוי ברצונו של פותח השרשור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים