עבור לתוכן

האם הטמפרטורה של הכרטיס משפיעה על הביצועים?!

Featured Replies

פורסם

היי

יש לי כרטיס מסך ATI 4870 ורציתי לשאול בכללי האם ועד כמה הטמרפוטורה משפיעה על הביצועיים אם בכלל!!?!? כלומר אם נגיד הטמרפטורה שלי היא על 90 מעלות האם זה יפגע בביצועים מבחינת FPS או משו כזה?!

אם אפשר תתשובות על ביסוס של משו ולא רק על מה שאתם חושבים תודה!!!

פורסם

ביסוס ? הטמפ' המקסימלית המומלצת היא 135+- מעלות...לפי החברה וגם לפי מבחנים לטמפ' הזאת אתה לא תגיע...

מה גם שמבחינת ביצועים כל עוד לא עברת את הגבול והגעת לטמפ' מוגזמות מעבר..הביצועים אותו הדבר...

כמובן שמבחינת אורך החיים וכו...עדיף כמה טמפ' נמוכה..

פורסם
  • מחבר

לא שאלתי לגבי הכרטיס שלי שאלתי בכללי לדוגמא יש הבדל בביצועים אם הכרטיס בלחץ על 50 מעלות או על 75 מעלות האם יש הבדל ב FPS?

פורסם

לא אמור להיות הבדל כל עוד הטמפ' לא מגיעה לרמה כזו שהיא מסכנת את הרכיבים..

פורסם

1) לא יהיה הבדל ב-FPS, אלא אם כן תגיע לטמפרטורה ממש גבוהה (נניח מעל 120C). אז, יתכן שהרכיב לא יוכל לעמוד בתדר. זה תלוי, מן הסתם, בנתוני הכרטיס ובפרמטרים שונים.

2) טמפרטורה גבוהה תגביל אותך ב-OC לכרטיס.

3) טמפרטורה גבוהה תקצר את אורך החיים של הכרטיס, אבל ברוב המקרים זה לא ישפיע על המשתמש הרגיל. אלא אם כן אתה מתכנן להישאר עם הכרטיס 10 שנים...

פורסם

חשוב לציין גם שבטמפרטורות גבוהות הרבה כרטיסים יורידו אוטומטית את התדרים של הליבה והזיכרונות וז כן יהיה פגיע בביצועים.

פורסם

חשוב לציין גם שבטמפרטורות גבוהות הרבה כרטיסים יורידו אוטומטית את התדרים של הליבה והזיכרונות וז כן יהיה פגיע בביצועים.

לזה התכוונתי, ביו היתר, בכך שהכרטיס לא יעמוד בתדר. צ'יפ שיש לו מנגנון הגנה (למשל: throttling), יוריד את התדר בדרך זו או אחרת. צ'יפ ללא מנגנון הגנה כזה פשוט לא יעבוד.

פורסם
  • מחבר

10 לא אבל שנתיים שלוש כן חחחח

אני לא מדבר דווקא אל טמפרטורת כאלו גבוהות אני מדליק תקירור שלי וזה יורד ל 50 מעלות פשוט רציתי לדעת אם נגיד אני ישים סתם לדוגמא קירור של מים או חנקן שיוריד אותו ל 30 מעלות האם יהיה שיפור בביצועים או הטמרטורה לא משנה בכיוון הזה?!

כי בעצם אני רוצה לדעת אם שווה להשקיע בקירור יקר לכרטיס מסך כאשר אפשר להשקיע קצת כסף בקירור פשוט כי גם ככה אין הבדל בביצועים

לא יודע אם אתם מבינים תראש שלי חחח

פורסם

חחח, אם אתה רוצה ומנוסה בנושא, אתה מוזמן לשים איזה 100 שקלים מסכנים וכמוני לשים קירור כמו ה S1 על הכרטיס שלך, הטמפ' שלי במאמץ היא 55 נכון לעכשיו ואני עם OC

פורסם

4870+HR-03 GT אחרי 3 שעות של קרייסיס וורהד 47 מעלות

פורסם

לא יהיה שיפור בביצועים אם תקרר מ-50C ל-30C, בהנחה שאתה לא מתכוון לעשות OC רציני.

ישנו תדר מסוים בו הכרטיס יפסיק לעבוד ב-50C, אבל יעבוד ב-30C. לא נראה לי שרוב ה-OCרים מגיעים לקצוות האלה. הכרטיס, כפי שהוא מגיע מהמפעל, יעבוד באותו אופן ב-30, 50 ואף מעל זה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי חברה והקירור שהגיעה מהמפעל על ה ATI שלי הוא מצויין עם אני שם על 100 אחוז אבל הבעיה היחידה זה הרעש ....בכול לאופן תודה הבנתי

אגב מעניין אותי לדעת אם אני יכול לעשות אוברקלוק כבד עם הזיכרו ןשרץ אצלי על 3600ארץ והליבה כולה על 750 אם נגיד אני ירצה לעשות אוברקלוק אני יוכל להגיעה ל 900 בליבה?! ניראה לי רק אז אני יריגיש תשיפור!?

פורסם

ל900 אני לא יודע אם תגיע אבל אתה יכול לנסות(בתקווה שאתה יודע מה לעשות)

אוברקלוק זה לא דבר של שחור ולבן זה תלוי בהרבה גורמים ככה שאף אחד לא יכול לדעת לכמה תגיע או כמה יהיו אחוזי השיפור.

הדרך היחידה לדעת זה לנסות ולראות.

פורסם
  • מחבר

באיזה תוכנה כדי לעשות אובר קלוק לכרטיס מסך!?

ואיך אני מעלה תמתחים בכרטיס למקרה הצורך כי למעבד עשיתי את זה דרך הביוס ואין לי אפשרות כזאת לכרטיס מסך ניראה לי או שזה ניקרה בשם אחר ביוס חוץ מ GPU יש לי לוח אם של גיגהביט אם זה עוזר!?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים