עבור לתוכן

צבעי חוטי חשמל המתחברים מהמארז ללוח

Featured Replies

פורסם

המשמעות של צבעי החוטים אינה ברורה לי , לכן לא תמיד ברור לי מה צורת החיבור הנכונה במקרה שיש

שתי אפשרויות לחבר את החוטים ללוח האם.

עד היום חיברתי חוטים לפי ניחוש והתפללתי שאיני גורם נזק,

כנראה שמעולם לא גרמתי נזק אבל בכל זאת מטרידה אותי חוסר הידיעה בנושא.

אתמקד בשאלתי לגבי חיבורי חוטים מהמארז ללוח האם שמפעילים את הפונקציות הבאות:

מתג הפעלה, מתג ריסט, נורית LED של מצב פעיל של המחשב בכללותו,

נורית LED של מצב דיסק קשיח פעיל.

ברוב המקרים אילו החיבורים שבהם קשה לדעת אם החיבור נעשה בכיוון נכון או בכיוון הפוך.

בכל החיברים הנ"ל יש חוט לבן וחוט צבעוני , מה המשמעות של חוט לבן ושל חוט צבעוני ?

פורסם

בתכל'ס, זה לא משנה בכלל. וזה משתנה ממארז למארז.

כל עוד אתה סוגר מעגל, זה לא משנה באיזו צורה זה מחובר, ולכן כבר הפסיקו לסמן את רוב החוטים.

תעשה כמו שאני עושה-

תחבר את הדברי שהכתובית עליהם פונה כלפי חוץ. ב 90% מהלוחות זו גם צורת החיבור הנכונה מבחינת פלוס/מינוס, אבל ב 100% מהמקרים זה עובד :xyxthumbs: אתה לא יכול לגרום לנזק עם זה.

פורסם

כמו שנאמר, זה משתנה בין מארז למארז.. אז תפרק את הפאנל הקדמי של המארז ותראה היכן כל חוט מסתיים..

Scorn בתור אחד שעסק בהרכבת מחשבים בחברה, אני יכול להגיד שזה ממש לא נכון.. יש לוחות שהסדר שלהם אינו רציף בכלל. כלומר יכול להיות חיבור אחד שהוא + ואז - ואחריו יהיה ישר - ואז +... קשה מאוד להחליט סטטיסטיקה של כזה דבר, ואני חושב שעדיף בכלל לא להעריך דבר כזה ולצאת מידי הנחה שזה 50:50.

פורסם

בתור אחד שעדיין עוסק בהרכבת מחשבים בכמויות, למרות שבאופן פרטי יותר כרגע (בעבר בחברה גם כן), אני יכול להגיד לך שזה תמיד עובד.

פלוס ומינוס לא משנה בגרוש, זה פועל בשני הכיוונים, מה שמשנה זה רק שאתה סוגר מעגל.

ולגבי הכיוונים של הפלוס והמינוס, לכן אמרתי- 90% מהלוחות, לא כולם.

פורסם

בטח שזה משנה.

למתג רגעי כמו כפתורי ההפעלה זה לא משנה, לדים פשוט לא יעבדו אם יחברו אותם הפוך.

פורסם

לא יעבוד זה לא הבעיה פשוט מחליפים וזה עובד..

השאלה אם יכול לקרות מצב של קצר או משהו שיהרוס בגלל חיבור לא נכון?

פורסם

בתור אחד שעדיין עוסק בהרכבת מחשבים בכמויות, למרות שבאופן פרטי יותר כרגע (בעבר בחברה גם כן), אני יכול להגיד לך שזה תמיד עובד.

פלוס ומינוס לא משנה בגרוש, זה פועל בשני הכיוונים, מה שמשנה זה רק שאתה סוגר מעגל.

ולגבי הכיוונים של הפלוס והמינוס, לכן אמרתי- 90% מהלוחות, לא כולם.

אז אתה טועה. וזה לא עניין של לוח, זה עניין של מארזים.. אם אתה אומר לוחות אז אולי הרכבת הרבה מחשבים עם אותם מארזים. זה משתנה בין מארז למארז, לא רק בין לוח ללוח.

פורסם

לא יעבוד זה לא הבעיה פשוט מחליפים וזה עובד..

השאלה אם יכול לקרות מצב של קצר או משהו שיהרוס בגלל חיבור לא נכון?

אם רק תחליל פלוס עם מינוס לא.

פורסם

בטח שזה משנה.

למתג רגעי כמו כפתורי ההפעלה זה לא משנה, לדים פשוט לא יעבדו אם יחברו אותם הפוך.

לצלם לך איך ה HDD LED במחשב שלי עובד גם ככה וגם ככה? כל עוד סגרת מעגל- זה עובד, בדוק. יוצא לי להרכיב לפחות 3-4 מחשבים כל יום, עוד לא קרה לי שלד כלשהו לא עבד.

אז אתה טועה. וזה לא עניין של לוח, זה עניין של מארזים.. אם אתה אומר לוחות אז אולי הרכבת הרבה מחשבים עם אותם מארזים. זה משתנה בין מארז למארז, לא רק בין לוח ללוח.

במארז תמיד יש אותם חיבורים:

hdd led, reset, power, power led ולפעמים ספיקר. ב 99% מהמקרים הם גם צבועים באותם צבעים, ככה שמה שמשתנה זה מלוח ללוח, לא כ"כ ממארז למארז.

סתם לדוגמה:

NZXT אפולו ואלפא, קולרמאסטר CM590/690/534/532, ארוקול T40/Engine 3T

בכל המארזים בשורה הנ"ל, כולם, יש אותו סידור במדויק של החוטים והצבעים שלהם.

פורסם

אין שום מצב שבו LED עובד כאשר מחברים אותו הפוך.

פורסם

Scorn, אתה צודק שהחוטים שלהם באותם צבעים.. וזה בגלל שיהיה ברור אילו צבעים מסמלים + ואילו -.

ותקרא גם מה שאמר נמסיס.

פורסם

אין שום מצב שבו LED עובד כאשר מחברים אותו הפוך.

ניסית פעם?

ושוב- רוצה וידאו שיראה לך שזה פועל גם ככה וגם ככה? :\

לא הייתי אומר את זה אלא אם ניסיתי, גם אני חשבתי ככה עד שממש ניסיתי וראיתי שעובד.

פורסם

עברו לי ביד לא מעט מארזים מפגרים שלא כתובה על החוטים שלהם הקוטביות של הלד.

ברור גם שזה לא עבד, והייתי צריך לפתוח את המארז הארור כדי לשנות את הכיוון.

לד הוא חד כיווני בלבד. אלקטרוניקה בסיסית. שום דבר לא ישנה את זה :)

פורסם

הוידאו שאני אראה לך מחר ישנה את זה ::)

אלקטרוניקה גם אני למדתי, אני יודע מה זה אנודה וקתודה, ולכן גם אני הייתי מופתע.

בכל מקרה, עד מחר אין מה להמשיך להתווכח פה, שיהיה לך לילה טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים