פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים שלום רב לכולם,איזה כותרת מסובכת חח!אוקי השאלה שלי היא כזאת,במערכת 32 ביט ניתן להשתמש עד 4 גיגה זכרון, שהוא כולל גם זכרון של כרטיס מסך וקול וכו. כך שאם אני אתקין 4 גיגה זכרון המערכת תקח בעצם 3 ממנו ועוד גיגה מהכרטיס מסך ושאר הדברים.במערכת 64 ביט ניתן להשתמש עד 16 טרהבייט של זכרון, כך שאם אני אתקין 4 גיגה זכרון אוכל להשתמש בכולם ועוד בנוסף בשאר הזכרונות של שאר הכרטיסים.עכשיו שתי שאלות :מה מגביל את המשחבים של ימינו להתקנת זכרון מקסימלי של 4 גיגה? האם לא ניתן לשים יותר? האם זה בגלל לוחות האם או מה?השאלה השנייה שלי היא כזאת:אני מתעסק במוסיקה ומתכוון לקנות כרטיס קול חיצוני, בעל 4 גיגה זכרון משלו. זהו כרטיס קול יוקרתי שגם מבצע חישובים משלו וגם בעל זכרון משלו. כמובן שככזה כמו שהסברתי הוא חיצוני ויש לו חיבורים להמון דברים גיטרות מיקרופונים וכו.השאלה שלי היא אם המחשב יכול להשתמש רק עד 4 גיגה זכרון איך הוא יכול לקבל כרטיס קול בעל 4 גיגה זכרון? מה עם RAM וכל השאר? זה לא סותר?מחכה לתשובתכם המאירת עינייםברק
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים אין שום קשר בין ההגבלה של הזיכרון בווינדוס 32 ביט לבין זיכרון הכרטיס מסךמדובר רק על מיפוי של הזיכרון הראשי שהווינדוס לא יודע להתמודד איתולכן לא תהיה לך שום בעיה בחיבור של הכרטיס קול החיצוני
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים מחבר אבל אז בפועל בעצם יהיה לי יותר מ4 גיגה זכרונות במחשב...ראם כרטיס מסך וכמובן הכרטיס קולאם מחשבים בימינו מתמודדים עד 4 גיגה זכרון (אלא אם כן הוא 64 ביט) איך זה אפשרי?
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים כמו שאמרתי ווינדוס 32 ביט יודע להשתמש רק ב3.2Gb זיכרון פנימיאין קשר לזיכרון של כרטיס מסך, שהוא בכלל עובד מול החומרה של הכרטיס מסך והדרייברים , לא קשור בכלל לזיכרון הפנימיגם אם תשים כרטיס מסך עם 256 צגה זיכרון וגם אם תשים כרטיס מסך 1GB זיכרון עדיין בווינדוס תראה 3.2Gb , זה אומר שאין קשר
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים מחבר אוקי הבנתיאבל האם מערכת העלה כמו אקס-פי תדע להשתמש ב4 גיגה זכרון של הכרטיס קול כמו שצריך? אני לא מדבר עכישו על זכרון פנימי רק על זכרון של כרטיסים אחריםאו שצריך מערכת ויסטה 4ביט?
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים אם לכרטיס מסופקים דרייברים לXP 32BIT אז כן היא תדע לנצל את הכל או לפחות 3.2GB מתוכם (אולי גם שם יש באג בווינדוס)בכל מקרה מי שעובד מול הזיכרון הזה הוא הצ'יפ של הכרטיס , לא המעבד הראשי,המעבד הראשי רק שולח את המידע דרך ערוץ PCI או PCI-E , והמעבד הפנימי של הכרטיס עושה את שאר העבודה כולל העבודה מול הזיכרון
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים מחבר אחלה בחלה תודה!ובקשר לשאלה השנייה:האם יש לוחות אם תואמים ליותר מ4 גיגה זכרון? וDDR3?
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים רציתי רק לחדד את ירח אפל, זה לא 3.2 זה משתנה בין מערכת למערכת, זה יכול להיות גם 3.5 ברק, תקשיב טוב למה שירח אפל אומר לך ותלמד.
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים כל סדרת P45 ומעלה תומכת ב16ג'יגה ביט זיכרון (תמיד יש יוצאים מהכלל)גם חלק מסדרת P43 תומכת בזהסדרת P33-35 תומכת 8 ג'יגה ביטכמו שרשמתי תמיד יש יוצאים מהכלל אז לבדוק כל לוח בפני עצמווכמובן כדי להשתמש בזיכרון הזה צריך מערכת הפעלה 64 ביט שתומכת בכמות של הזיכרון
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים מחבר אם כולם היו הולכים ללמוד אז לא היה צורך בפורומים מסוג זה שאנשים כמוני יטרידו אנשים כמוכם לא?וחוץ מזה בודאי שאני לומד - מכם![br]פורסם בתאריך: 21.09.2008 בשעה 17:34:19אוקי עוד שאלה - מה ההבדל בין זכרון 800 מגההרץ 1600?זאת אומרת בביצועים כמה מרגישים את ההבדל
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים סליחה שאני מתפרץאני רוצה לדעת, האם אין טעם להתקין זיכרון יותר מ 3.2 gb במערכת xp 32 bit .או שבכל מקרה אם וונדוס לא ינצל את הזיכרון [ למשל 4 gb] אז כרטיסים אחרים נצלו אותו ?
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים אין טעם, אתה צודק, אבל תסכים איתי שהעדיפות היא לזיכרון בנפח-3.2/3.5GB מאשר 2GB.וכמו שאמרתי קודם.. ואני מציע שלא תחזור על הטעות של קודמך ובכל תבלבל אנשים נוספים. זה משתנה בין מערכת למערכת, זה לא 3.2GB קבוע, אין שום דבר קבוע בזה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.