עבור לתוכן

החלפתי קירור סטוק של אינטל והטמפרטורות בשמיים

Featured Replies

פורסם

אתמול החלפתי את קירור הסטוק של אינטל בקירור של ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO עשיתי הכול כמו שצריך ניקיתי את המשחה התרמית מהמעבד חיברתי כמו שצריך אבל עדיין הטמפרטורה גבוהה מאוד 73 מעלות במנוחה לגמרי. יש לציין שמקודם שהיה לי קירור סטוק אז הטמפרטורה עמדה על ממוצע של 63 במנוחה. עוד משהו מוזר זה שעכשיו שהפריזר מחובר אז בSPEED FAN וEVEREST הRPM של המעבד הוא על 12025 ובתדירות גבוהה המהירות משתנה. משהו פה מוזר לגמרי ואין לי מושג מה. למישהו יש רעיונות?

פורסם

תבדוק שכל הקליפסים מהודקים טוב ונעולים

(לא הסרת את ה MX2 מה פריזר במקרה?)

תבדוק שחיברת את המאורר של הפריזר נכון ללוח אם

פורסם
  • מחבר

הקליפסים מהודקים טוב וכמובן שלא הסרתי את המשחה התרמית של הקירור. אם אני רואה את המאורר מסתובב אז זה אומר שחיברתי טוב לא?

חברה זה לא פעם ראשונה שאני מחליף קירור. משהו פה מוזר ולא עולה לי כלום לראש. דרך אגב המעבד הוא פנטיום D דגם 805 2.66 GHZ אם זה משנה משהו.

פורסם

הערכים של המאורר הזויים והוא לא אמור לשחק יותר מדי עם המהירויות...

מה מוגדר בביוס כ "פרופיל" ניהול קירור המעבד?

פורסם

את השליטה על מאוורר המעבד (CPU Smart Fan or whatever) בביוס אני מציע שתבטל ותראה אם זה מועיל.

ובכל מקרה עדיף שתסיר את הקירור ותתקין מחדש, אפילו בלי לנקות את המשחה התרמית- רק בשביל להיות בטוח שהתקנת את הקירור כמו שצריך. לפעמים אתה יכול לדחוף את ה"push pins" ולשמוע קליק מכל פין ופין.. ובכל זאת משהו לא התחבר עד הסוף או כמו שצריך. אז תעשה את זה, חבל על הכאב ראש שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי התעסקתי קצת עם הביוס וזה די הסתדר. הRPM הוא 2136 יציב והטמפרטורה היא 55 מעלות שזה עדיין די גבוה כי המעבד במנוחה לגמרי, כל הפרוססים שיש לי ברקע זה פיירפוקס וSPEEDFAN וזהו. יש לי בביוס בסך הכול 2 תפריטים שקשורים למהירות המאורר של המעבד, מה שעזר זה שעשיתי בביוס בתפריט CPU SMART FAN מ70 מעלות ל40 מעלות ויש גם אפשרות של DISABLE והתפריט השני זה CPU SMART TOLERANCE שאפשר לשנות אותו מ1 מעלות ל5 מעלות. תודה לעוזרים.

פורסם

תשמע אם הקירור סטוק עמד על 63 מעלות במנוחה.. אז כנראה שהבעיה היא במקום אחר, כי הקירור סטוק של אינטל בלי אוברקלוק הוא טוב מאוד.. אז אני מציע שתחפש פתרון במקום אחר כמו סירקולציה במארז. אלא אם כן אתה במצב של אוברקלוק אז זה יכול להיות סביר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי זה די הסתדר עשיתי DISABLE לSMART FAN CONTROL ועכשיו אני מעלה ומוריד את המהירות של המאורר של המעבד דרך SPEEDFAN באמצעות הSPEED02. הטמפרטורה היא על ממוצע של 48 מעלות במנוחה, דרך אגב המעבד תמיד במנוחה לגמרי. תגיד NIKE בת'רד אחר אמרת לי שאי אפשר לדעת מה המהירות של שני הAF12025L שקניתי למה זה בדיוק? הלוח הוא MSI 945GZM3 VER1.0

פורסם

הסברתי לך מדוע לא.

portance, לפי החוברת של הלוח שלך באתר של MSI, אין לך יציאה בשם AUX_FAN1. מה שכן יש לך זה..

מהחוברת של הלוח שלך:

"Fan Power Connectors: CPUFAN1, SYSFAN1, PWRFAN1.....................2-14"

ולמען הסר הספק, בדקתי גם את הגרסה השניה של הלוח שלך. v2.0- יש בלוח הזה בידיוק את אותם חיבורי מאווררים.

בכל אופן אתה לא יכול לקבל קריאה משני החיבורים הללו, אלא אך ורק מהחיבור של המעבד שנקרא CPU_FAN1.

http://img399.imageshack.us/my.php?image=capture19092008225156zs5.png

כפי שתוכל לראות בתמונה, יש לך פין שליטה פין של קריאה מהחיבור של המעבד, פינים שלשני החיבורים האחרים אין. מה שיש להם מלבד הארקה ומתח זה NC שזה אומר No Connection, זהו פין ריק בתכליתו.

ובקיצור, הלוח שלך לא מאפשר לך לקרוא מהירות סיבוב של מאווררים :-\

פורסם
  • מחבר

כן אבל זה די סינית בשבילי אולי אתה יכול להסביר לי בשפה פשוטה יותר

ותגיד אין מה לעשות בעניין אי אפשר לקנות איזה מתאם או משהו?

פורסם

אין מתאם.. ובשפה יותר פשוטה- החיבורים שיש לך בלוח לא מאפשרים דבר שכזה.

אם תראה בתמונה בצד שמאל זה החיבור של מאוורר המעבד- הוא כן מאפשר את זה, יש לו Sensor כלומר קריאת RPM. יש גם Control שמאפשר לך לשלוט על המאוורר, אבל זה לא משנה כי גם בלי זה אפשר לשלוט על המאוורר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים