עבור לתוכן

עזרה| מאווררים בחיבור של 3 פינים.

Featured Replies

פורסם

היי,

קניתי ארבעה מאווררים בחיבור של 3 פינים, ולפי תגובות שקראתי הבנתי שניתן לחבר את הכבלים ללוח אם, או לספק כח.

רציתי לדעת אם אני אוכל לחבר את כל ארבעתם ללוח האם, ואם לא.. אז לחלק אותם בלוח אם ובספק?

כמה חיבורים בכלל אפשר לחבר בלוח האם? הלוח אם שלי הוא:

Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775

ספק כח:

Cooler Master 500W Extreme Power plus

יש מצב שאני לא אוכל לחבר בכלל את כל המאווררים שקניתי בגלל הסוג חיבור שלהם :x?

ד"א, יש לי את המארז CM590.

תודה.

פורסם

לפי המניואל של הלוח שלך, יש לך בידיוק ארבעה חיבורים אך כנראה שהקירור של המעבד משתמש באחד.. אז נותרו לך שלושה.

פורסם
  • מחבר

לפי המניואל של הלוח שלך, יש לך בידיוק ארבעה חיבורים אך כנראה שהקירור של המעבד משתמש באחד.. אז נותרו לך שלושה.

וואלה.. זה אומר אז שאני אוכל לחבר שלושה מאווררים ללוח, ורק אחד לספק?

עוד שאלה קטנה, שלושת המאווררים שאני אחבר ללוח חייבים להתחבר גם לספק, נכון?

פורסם
  • מחבר

~אופס, רציתי לערוך..~

פורסם

זה תלוי מה החיבור שמגיע עם המאווררים.. אם תתן לי דגם או קישור לדף מוצר כלשהו, אז אני אברר לך מה אתה צריך.

כעיקרון יש מאווררים שמגיעים עם חיבור מולקס וחיבור 3 פינים ללוח אם, כאשר בחיבור המולקס עוברים ה +12V ואדמה, בעוד בחיבור ה3 פינים ישנו חוט אחד שנותן בעצם קריאה של מהירות סיבוב המאוורר- כלומר לא ניתן לשלוט בו, רק לראות את מהירותו, וזה גם לא מחייב לחבר אותו, שכן הוא תופס חיבור שכזה בלוח אם.

ויש מאווררים שהם יותר נפוצים, שפשוט מגיעים עם חיבור 3 פינים ללוח אם, בין היתר 3 חוטים.. +12V, אדמה ו-RPM (מהירות סיבוב המאוורר- נמדד לפי כמות הסיבובים לדקה), בעוד חיבור 4 פינים מאפשר גם שליטה, אבל זה לא כ"כ נחוץ כי אפשר לשלוט גם על מאוורר שבו 3 פינים (שמקבל חשמל דרך הלוח), ע"י כך שמספקים לו פחות מתח ממה שהוא צריך, אבל מבחינת המשתמש אין שליטה של מתח, אלא פשוט אחוזים לפי הסיבובים.

פורסם
  • מחבר

זה תלוי מה החיבור שמגיע עם המאווררים.. אם תתן לי דגם או קישור לדף מוצר כלשהו, אז אני אברר לך מה אתה צריך.

כעיקרון יש מאווררים שמגיעים עם חיבור מולקס וחיבור 3 פינים ללוח אם, כאשר בחיבור המולקס עוברים ה +12V ואדמה, בעוד בחיבור ה3 פינים ישנו חוט אחד שנותן בעצם קריאה של מהירות סיבוב המאוורר- כלומר לא ניתן לשלוט בו, רק לראות את מהירותו, וזה גם לא מחייב לחבר אותו, שכן הוא תופס חיבור שכזה בלוח אם.

ויש מאווררים שהם יותר נפוצים, שפשוט מגיעים עם חיבור 3 פינים ללוח אם, בין היתר 3 חוטים.. +12V, אדמה ו-RPM (מהירות סיבוב המאוורר- נמדד לפי כמות הסיבובים לדקה), בעוד חיבור 4 פינים מאפשר גם שליטה, אבל זה לא כ"כ נחוץ כי אפשר לשלוט גם על מאוורר שבו 3 פינים (שמקבל חשמל דרך הלוח), ע"י כך שמספקים לו פחות מתח ממה שהוא צריך, אבל מבחינת המשתמש אין שליטה של מתח, אלא פשוט אחוזים לפי הסיבובים.

איזו תשובה מפורטת, המון תודה!

הינה המאוורר שהזמנתי (4 כאלו):

http://cgi.ebay.com/Cooler-Master-120mm-Very-Quiet-Blue-LED-Clear-Fan-3-Pin_W0QQitemZ320280217408QQihZ011QQcategoryZ80147QQtcZphotoQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262

אם אני אצטרף עןוד חוטים/מתאמים מה שלא יהיה, אני אשמח מאוד אם תוכל להגיד לי איזה אני אצטרך לקנות, מהחנות הזאת:

http://stores.ebay.com/B-D-Hardware-House_Computer-Hardware_Cables-Adapters_W0QQcolZ4QQdirZ1QQfsubZ14041852QQftidZ2QQtZkm

המון תודה!

פורסם

מצטער אני לא רואה דגם של מאוורר שם, חיפשתי משהו דומה באתר של CoolerMaster אבל אני לא יודע איזה מאוורר זה בידיוק.

יש מאווררים שמתחברים לחיבור מולקס (1), ויש מאווררים שמתחברים ללוח אם (2) (מאפשר גם קריאת RPM) ויש מאווררים כמו שציינתי שלוקחים חשמל מהמולקס ומתחברים גם ללוח בשביל קריאת RPM (3). כך שאני לא יכול להגיד לך איזה מתאם אתה תצטרך אם בכלל בשביל המאווררים הללו. אני לא כ"כ מתמצא ב-Ebay, אז אם רשום שם דגם מסוים ולא ראיתי, אשמח אם תפרט.

אם לא תפריע לך רמת הרעש של המאווררים, אז להלן האופציות האפשרויות לגבי מתאמים ומחברים.

1. המאווררים מתחברים רק למולקס- מצוין, הקלת על לוח האם.. המאווררים יפעלו במקסימום שלהם. החיסרון היחידי הוא שאם תרצה להאט אותם כי הם מרעישים, הפיתרון היחיד בחיבור מולקס הוא מוד של 5/7V+.

2. המאווררים מתחברים ללוח אם- לא מצוין מבחינת מהירות סיבוב מקסימלית. לא נח במקרה והמאווררים קצת רחוקים מהלוח- בד"כ המקסימום הוא אורך כבל של 30ס"מ וזה יכול להיות גם קצר יותר. שני הדברים היחידים שחיבור ללוח יתן לך: א. אפשרות לקרוא את מהירות הסיבוב שלהם, למרות שזה לא ממש יתרון כי את מי זה מעניין כל עוד המאוורר פועל ועושה את העבודה שלו. ב. אפשרות לשלוט במאווררים, מה שמציל בעצם את אפשרות החיבור הזו מאבדון מוחלט.

3. משלב את כל היתרונות והחסרונות של 1 עם יתרון (לדעתי זה לא יתרון בכלל) קריאת הRPM של אפשרות 2, אבל נוסף חיסרון חדש- אתה מבזבז חיבור בלוח האם רק בשביל קריאה, וזה מאוד מטופש. אז מהבחינה הזו החיבור הזה דיי שווה ל1, כי אתה יכול פשוט לחבר אותו רק לספק הכח ובמקרה ותחשוד שהמאוורר לא עושה את העבודה שלו, תחבר את החיבור המתאים ללוח ותקבל קריאת RPM.

פורסם
  • מחבר

מצטער אני לא רואה דגם של מאוורר שם, חיפשתי משהו דומה באתר של CoolerMaster אבל אני לא יודע איזה מאוורר זה בידיוק.

יש מאווררים שמתחברים לחיבור מולקס, ויש מאווררים שמתחברים ללוח אם (מאפשר גם קריאת RPM) ויש מאווררים כמו שציינתי שלוקחים חשמל מהמולקס ומתחברים גם ללוח בשביל קריאת RPM. כך שאני לא יכול להגיד לך איזה מתאם אתה תצטרך אם בכלל בשביל המאווררים הללו. אני לא כ"כ מתמצא ב-Ebay, אז אם רשום שם דגם מסוים ולא ראיתי, אשמח אם תפרט.

תודה על התגובה המהירה, והינה המאוורר מהאתר של קולר מאסטר:

http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=eu&act=detail&tbcate=264&id=355

אם זה לא מגיע לדף, אז הינה הפירוט:

Dimension (W / H / D) 120x120x25 mm

Voltage 12 VDC

Current (Ampere) 0.15 A±10%

Input (Watt) 1.80 W±10%

Speed (R.P.M.) 1220 R.P.M.±10%

Air Flow (CFM) 42.734 CFM

Air pressure (mmH2O) 1.557 mmH2O

Fan Noise Level (dB-A) 22 dB-A

Weight 137g

Bearing Type Sleeve

Fan Life Expectancy 30,000 hours

Speed sensor Yes

LED number 4

ד"א, בדף הקניה של המאוורר באיביי מוזכר הפריט הבא:

3 Pin Connector - 12" lead

פורסם

זה יעשה את העבודה, יספק לך חשמל לשני מאווררים- והשניים האחרים יסתדרו עם הלוח שלך. רק תבדוק שיש לך חיבורים פנויים ושהם לא בשימוש ע"י מאווררים אחרים.

http://cgi.ebay.com/New-Twin-3-Pin-Fans-to-4-Pin-Molex-Power-Adapter-IDE_W0QQitemZ320290642805QQihZ011QQcategoryZ45342QQtcZphotoQQcmdZViewItem

נ.ב. שים לב שערכתי את ההודעה שלי והוספתי הסבר לגבי חיבורי מאווררים.

פורסם
  • מחבר

זה יעשה את העבודה, יספק לך חשמל לשני מאווררים- והשניים האחרים יסתדרו עם הלוח שלך. רק תבדוק שיש לך חיבורים פנויים ושהם לא בשימוש ע"י מאווררים אחרים.

http://cgi.ebay.com/New-Twin-3-Pin-Fans-to-4-Pin-Molex-Power-Adapter-IDE_W0QQitemZ320290642805QQihZ011QQcategoryZ45342QQtcZphotoQQcmdZViewItem

נ.ב. שים לב שערכתי את ההודעה שלי והוספתי הסבר לגבי חיבורי מאווררים.

שוב, המון תודה לך =]

לפי מה שהבנתי יש לי שתי אפשרויות:

- לחבר את כל המאווררים רק לספק הכח, ולקבל מהם מהירות מקסימלית מבלי יכולת לשלוט במהירות שלהם.

- לחבר חלק מהם ללוח האם, דבר שיגרום לי לשליטה על מהירות המאוורר ובדיקת של ה-RPM.

כמה שאלות:

- חיבור של מאוורר ללוח האם מכביד באופן כלשהו על הלוח? ואם כן.. אז כמה מאווררים בכל זאת ניתן לחבר ללוח מבלי להכביד עליו יותר מדי?

- מה אתה ממליץ לי לעשות..? =] אוקיי, את התשובה לשאלה הזאת כבר קיבלתי, הכבל הזה נותן לי בעצם לחבר שני מאווררים ביחד לחיבור אחד בספק?

המון המון תודה, כיף שיש משתמשים כמוך ;)

פורסם

"חיבור של מאוורר ללוח האם מכביד באופן כלשהו על הלוח? ואם כן.. אז כמה מאווררים בכל זאת ניתן לחבר ללוח מבלי להכביד עליו יותר מדי?"

- הוא לא מכביד על הלוח, אבל אם לא היית מחבר חלק מהם במולקס, אז היית מחבר שניים על אותו חיבור בלוח, וזה לא כ"כ מומלץ למרות שזה עובד. בד"כ ישנם ארבעה חיבורים למאווררים על הלוח כולל את זה של המעבד, אז ארבעה הם מה שאפשרי לחבר, מעבר לזה לא מומלץ אבל כמו שאמרתי אפשרי.

"מה אתה ממליץ לי לעשות..? =] אוקיי, את התשובה לשאלה הזאת כבר קיבלתי, הכבל הזה נותן לי בעצם לחבר שני מאווררים ביחד לחיבור אחד בספק?"

- זו שאלה קלה. כן.

"חיבור מולקס הוא מוד של 5/7V+ - חיבור מהסוג הזה יתן לי לחבר את כל המאווררים לספק ועם זאת לשלוט על מהירותם?"

- לא הבנת אותי. התכוונתי שהדרך היחידה לשלוט במאווררים שמחוברים באמצעות מולקס היא ביצוע מוד (מלשון מודינג, אם אתה לא יודע מה זה, אז תפנה לפורום "אלקטרוניקה ומודינג") שכולל הלחמה בין חוטים, שמאפשר למאוורר לפעול במתח אחר מלבד 12V. בחיבור מולקס ניתן לבצע את זה עם שילוב החוטים הקיימים הלא הם +12V GND GND 5V+. אנחנו יכולים להוציא עם המוד הזה שני אופציות נוספות מלבד ברירת המחדל 12V+, אופציה ראשונה 5V+ ע"י שילוב של 5V+ GND ואילו אופציה שניה 7V+ בשילוב של 12V+ ו-5V+.

"החיבור מולקס שהבאת למעלה זהה לזה? פשוט הזמנתי מהחנות הזאת את המאווררים אז אני לא אצטרך לשלם שוב משלוח."

- הם זהים כמו תאומים סיאמיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים