עבור לתוכן

התלבטות בקניית שני מחשבים לשני סטודנטים -עזרה-

Featured Replies

פורסם

שלום !!!

אני שוב מחפש את עזרתכם אני וחבר שלי מתחילים ללמוד בטכניון בתחילת נובמבר ושניינו נצטרך לקנות מחשבים ניידים ;D אבל הראשון בסכום של 8 אלף והשני 6 אלף (פלוס מינוס) כמובן !!! אז לדעתכם איזה שני מחשבים הכי כדי לקנות בשני הסכומים הנ"ל ??

שוב אני מדגיש שני המחשבים לסטודנטים !!

רציתי לשמוע מה הם יתרונות/חסרונות המקבוק ? ותאימות לשפה העברית (סיכומים/כתבות/עבודות...) ואם אפשר בבקשה לפרט על כל דבר ודבר תודה

יום טוב ותודה ::)

פורסם

היי,

דבר ראשון אני ממליץ בחום שתסעו שניכם ל- idigital store בקניון רמת אביב, תוכלו לשחק עם המחשבים ולהחליט.

כמו כן, idigital הורידה מחירים ביום ראשון - והמחירים טובים יותר מתמיד לקניה בארץ.

בעקרון המקבוק הרגיל בארץ מתחיל מ-5699 ש"ח כאשר אני ממליץ מראש ללכת על הדגם הבינוני לפחות (6699 ש"ח).

יש לו 2 חסרונות שהפריעו לי:

- המסך שלו הרבה פחות איכותי מכל מסך של אפל, זה לא שהוא רע אבל הוא פחות איכותי, אם תבקר בחנות כנראה שתרגיש בהבדל

- כרטיס מסך אינטל מעפן, אפילו האפקים של אפל מקרטעים

כמו כן, ישנה תאימות טובה לעברית, קריאה וכתיבה, הממשק בעברית בפיתוח וכבר יש בטא ואמור לצאת בחודש הבא עברית גם ל-ilife (כל התוכנות מוזיקה תמונות וסרטים והמולטימדיה של אפל) ובתחילת 2009 גם iwork בעברית (אופיס של אפל).

נכון לעכשיו תהיה לך בעיה קטנה עם כתיבת מסמכים.

ישנם שתי תוכנות לכתיבת מסמכים שתומכות בעברית בצורה טובה:

- אופן אופיס (או neooffice שזה גרסה שעברה התאמה למק) שתומך בעברית בצורה מעולה

- mellel עולה 150 שקל, מקבלים אותה נראה לי חינם אם קונים בארץ מחשב, רק מעבד תמלילים אבל

ישנם תוכנות נוספות שאין להן תמיכה בעברית:

ב-iwork (נכון להיום, עוד 3 חודשים הבעיה תפטר) התמיכה בעברית חלקית

ב-microsoft office 2008 - תמיכה עברית מאוד מוגבלת

מצד שני לגבי מסמכים, ובפרט מסמכים המכילים נוסחאות מתמטיות יש את LyX שהיא מאוד טובה ויצא לי לעבוד איתה הרבה עם עברית

לגבי המקבוק עצמו, הדגם הזול מגיע עם כונן DVD וצורב רגיל אבל לא צורב DVD, שזה מעפן, בגלל זה אני ממליץ על הדגם הבינוני שהוא גם מהיר יותר גם צורב DVD וגם עם הארד דיסק יותר גדול - לגבי מחשב ב8000 שקל אני לא בטוח מה יש, שווה להוסיף 2000 ש"ח ולקנות את המקבוק פרו, אני איתו ומאוד מרוצה.

פורסם
  • מחבר

היי,

דבר ראשון אני ממליץ בחום שתסעו שניכם ל- idigital store בקניון רמת אביב, תוכלו לשחק עם המחשבים ולהחליט.

כמו כן, idigital הורידה מחירים ביום ראשון - והמחירים טובים יותר מתמיד לקניה בארץ.

בעקרון המקבוק הרגיל בארץ מתחיל מ-5699 ש"ח כאשר אני ממליץ מראש ללכת על הדגם הבינוני לפחות (6699 ש"ח).

יש לו 2 חסרונות שהפריעו לי:

- המסך שלו הרבה פחות איכותי מכל מסך של אפל, זה לא שהוא רע אבל הוא פחות איכותי, אם תבקר בחנות כנראה שתרגיש בהבדל

- כרטיס מסך אינטל מעפן, אפילו האפקים של אפל מקרטעים

כמו כן, ישנה תאימות טובה לעברית, קריאה וכתיבה, הממשק בעברית בפיתוח וכבר יש בטא ואמור לצאת בחודש הבא עברית גם ל-ilife (כל התוכנות מוזיקה תמונות וסרטים והמולטימדיה של אפל) ובתחילת 2009 גם iwork בעברית (אופיס של אפל).

נכון לעכשיו תהיה לך בעיה קטנה עם כתיבת מסמכים.

ישנם שתי תוכנות לכתיבת מסמכים שתומכות בעברית בצורה טובה:

- אופן אופיס (או neooffice שזה גרסה שעברה התאמה למק) שתומך בעברית בצורה מעולה

- mellel עולה 150 שקל, מקבלים אותה נראה לי חינם אם קונים בארץ מחשב, רק מעבד תמלילים אבל

ישנם תוכנות נוספות שאין להן תמיכה בעברית:

ב-iwork (נכון להיום, עוד 3 חודשים הבעיה תפטר) התמיכה בעברית חלקית

ב-microsoft office 2008 - תמיכה עברית מאוד מוגבלת

מצד שני לגבי מסמכים, ובפרט מסמכים המכילים נוסחאות מתמטיות יש את LyX שהיא מאוד טובה ויצא לי לעבוד איתה הרבה עם עברית

לגבי המקבוק עצמו, הדגם הזול מגיע עם כונן DVD וצורב רגיל אבל לא צורב DVD, שזה מעפן, בגלל זה אני ממליץ על הדגם הבינוני שהוא גם מהיר יותר גם צורב DVD וגם עם הארד דיסק יותר גדול - לגבי מחשב ב8000 שקל אני לא בטוח מה יש, שווה להוסיף 2000 ש"ח ולקנות את המקבוק פרו, אני איתו ומאוד מרוצה.

so the problem with computability with hebrew writing will be solved in 3 month ??

and does the graphic card is so weak ? it can run games ?

and if i want to get files from a PC running windows can it be done ?

פורסם

שוב, כמו שאמרתי ישנה תמיכה מלאה בכתיבה וקריאה בעברית, ממשק בעברית בפיתוח.

אל תסתמך על ההבטחות שלהם ל -iwork.

יש לך בעקרון את neooffice/openoffice (אותו הדבר, neo מותאם יותר למק) שתומכות בעברית ובקבצי וורד אקסל ופאוארפוינט בצורה הכי טובה.

הן מאוד דומות ל אופיס 2003 והן יספקו לך את כל הצרכים שלך.

לגבי מעבד תמלילים בלבד שאומרים שהוא טוב יש את מלל (mellel) שתקבל בכל מקרה עם המחשב אם תקנה בארץ.

הכרטיס מסך חלש כן, הוא ממש לא משהו והוא יריץ משחקים בסיסיים, אל תצפה להריץ עליו Tiberium Wars או Starcraft 2 (שיצא).

ולגבי העברת קבצים ממחשב PC אז ברור שאתה יכול להעתיק אותם למק, זה לא מסובך, תצרוב על דיסק או שתעביר עם דיסק און קי.

או שתביא את המחשב/הארד דיסק ל idigital store והם יעזרו לך לעשות את זה בחנות.

כמו שאמרתי, לך לחנות הם יעזרו לך , הם יסבירו לך הכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים