עבור לתוכן

עדיפות כרטיס קול אחד על אחר

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי לוח של DFI דגם Dfi Lanparty DK P45-T2RS Plus, וכמו בכל לוח, יש עליו כרטיס קול מובנה, בנוסף יש ברשותי AUDIGY 2 ZS שכרגע מורכב...

המחשב מחובר למערכת קולנוע ביתית מאוד איכותית שכוללת רמקולים של חברת B&W מהדגם הכי גבוהה של סידרת 6... ככה שאיכות חשובה לי...

ראיתי שקיים יציאה אופטית על הלוח אם, ב AUDIGY אין ואני מסתפק ביציאה דיגיטלית...

מה לדעתכם יהיה עדיף מהכרטיסים...

תודה :)

עריכה,

הנתונים על הכרטיס קול המובנה, מהאתר של DFI,

Audio

Realtek ALC885 High Definition audio CODEC

8-channel audio output

DAC SNR/ADC SNR of 106dB/101dB

Full-rate lossless content protection technology

Optical S/PDIF-out and coaxial RCA S/PDIF-out interfaces

מה עדיף הוא או ה ZS ?

פורסם

האודיג'י ללא ספק טוב יותר מהאון בורד.

יציאה דיגיטלית זה טוב רק במקרה שהמגבר\רסיבר הוא כמובן בעל כניסה דיגיטלית, ובעל DAC באיכות טובה יותר מהכרטיס קול של המחשב (כלומר, בחיבור אנאלוגי הכרטיס סאונד של המחשב מבצע את ההמרה מאנאלוגי לדיגטילי, ובמקרה של חיבור דיגיטלי המגבר מבצע את ההמרה).

אז האופציות שלך לדעתי הן או להשתמש באודיגי בחיבור אנאלוגי, או להשתמש באון בורד אבל בחיבור דיגיטלי לרסיבר שלך. תצטרך לקבוע בעצמך מה נשמע לך יותר טוב.

נ.ב, לאודיגי יש יתרון גדול כמובן בכל הנוגע למשחקים, תמיכה ב EAX והורדת עומס מהמעבד. אז קח את זה בחשבון לגבי הבחירה שלך.

פורסם
  • מחבר

שמע הרסיבר שלי הוא דנון דגם 2808, שאני שם אפשרות EAX ( שאין לי מושג תכלס מזה ) מה אני אמור לבחור ברסיבר עצמו ? יש שם המון אפשרויות...

פורסם

תראה, זה רסיבר יקר יחסית, אז אני מניח שיש לו DAC איכותי. אבל שוב, לגבי איכות הסאונד בפועל תצטרך להשוות בעצמך בין שתי האפשרויות אם זה באמת קריטי בשבילך, אי אפשר לענות לך רק לפי הנתונים על הנייר.

לגבי EAX, הכוונה לתמיכה מלאה באפקטים של סאונד במשחקי מחשב. כרטיס סאונד שתומך בEAX אמור להעניק סאונד יותר מוצלח במשחקים. בעקרון זה לא משהו שאתה צריך להגדיר (אבל לפעמים כן, בהגדרות סאונד של המשחק), אלא פשוט אם יש לך כרטיס סאונד שתומך בזה אז המשחק כבר ינצל את זה בעצמו.

(אגב, אם אתה עובד בויסטה אז עקרונית זה לא רלוונטי, כי EAX בעקרון זה רק לXP)

פורסם

משחק במשחקים? אם כן, תשכח מיציאה דיגיטלית, הכרטיס שלך לא מסוגל לדחוס DD. תעבור לחיבור 5.1 אנאלוגי לרסיבר או שתחליף לכרטיס שיודע לדחוס DDL.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים