עבור לתוכן

לא מצליח להתקין את ויסטה!!!

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני מנסה להתקין מחדש את ויסטה.

על פי מה שקראתי צריך קודם כל להגדיר בביוס שכונן ה-CD יפעל ראשון.

אני חושב זה אכן כך, למרות שמדובר בתפריט ביוס מוזר, שלא ראיתי בשום מקום אחר.(ראה תמונה)

אחר כך הכנסתי לכונן את הדיסק המקורי של ויסטה. בהפעלה המחודשת רשום לי ללחוץ על מקש כלשהו כדי לבצע בוט מכונן ה-CD, ולמרות שאני לוחץ ללא הפסקה על מקש הENTER או לחילופין על מקש הספייס בר, לא עוזר כלום.

ווינדוס משיך לעלות כרגיל מהארד דיסק.

מה עושים? :kopfpatsch:

תודה רבה

[attachment deleted by admin]

פורסם

מקלדת שלך מחובר ל USB ?

צריך מקלדת PS2 או לחפש בביוס ולהגדיר שמקלדת USB יעבוד כמו PS2 .

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה.

אני יכול לחפש מתאם USB-PS2 ואם אין לי אחד כזה, אז ללכת לקנות אבל תגיד-

למה כשאני נמצא במסך הזה שבתצלום, ונכנס שם לאפשרות השנייה (Advanced BIOS Features), המקלדת בכל זאת מתפקדת?

אפילו ניסיתי לסדר כך שכל שלוש אפשרויות ה-BOOT יהיו על CD DRIVE , ולמרות זאת ווינדוס עולה כל הזמן מהדיסק הקשיח, מבלי לתת צ'אנס לכונן שיקרא את הדיסק של ויסטה.

למעשה, יש מסך נוסף של ביוס (אני כבר לא זוכר באיזה מקש הגעתי אליו), ושם באמת אין אפשרות לזוז עם מקשי החיצים במקלדת.

אבל האם לא המסך הזה שבתצלום, הוא המקום שבו אני צריך לבצע את השינוי של ה-FIRST BOOT?

פורסם

הודעה שאתה מקבל זה הבוט מה CD !!

לא צריך לשנות בביוס לבוט, צריך רק מה שכבר כתבתי לך.

פורסם

כנס ל Integrated Per (שלישי) וב USB KEYBOARD SUPPORT תעביר ל ENABLED.

תוודא גם שהדיסק הוא Bootable.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה לכם :xyxthumbs:

השתמשתי במתאם USB-PS2 למקלדת, והפעם באמת הצלחתי להעלות את ההתקנה מתוך כונן ה-CD

אולי כדאי שכותבי המדריכים להתקנת וינדוס, יוסיפו את העניין הזה, שלא לכולם הוא כל כך טריוויאלי ;D

אגב, בשלב שלפני ההתקנה, בחרתי לעשות אתחול למחיצה C (ששם תותקן מערכת ההפעלה). משום מה התהליך הזה נמשך שניות בודדות בלבד.

האם כך זה אמור להיות?

זה הפתיע אותי, כי עד כמה שזכור לי, תהליך פרמוט של מחיצה שלמה, לוקח די הרבה זמן...

פורסם

אגב, בשלב שלפני ההתקנה, בחרתי לעשות אתחול למחיצה C (ששם תותקן מערכת ההפעלה). משום מה התהליך הזה נמשך שניות בודדות בלבד.

האם כך זה אמור להיות?

זה הפתיע אותי, כי עד כמה שזכור לי, תהליך פרמוט של מחיצה שלמה, לוקח די הרבה זמן...

כן, ברירת המחדל היא פרמוט מהיר כשמה שמתבצע בפועל הוא סימון שהסקטורים במחיצה פנויים לשכתוב [כביכול ריקים],

קיימת גם אופציה לפרמוט מלא המוצגת לך בתהליך ההתקנה [כנראה לא התייחסת לשורה הזו],

אבל תפקיד האופציה הזו לוודא בעצם שכל המידע הקודם על המחיצה נמחק ולא ניתן לשחזור - מבחינתך זה לא משנה...

פורסם
  • מחבר

אבל רגע אחד, אולי זה כן משנה, ואפילו משנה מאוד!

כי יתכן שפרמוט מהיר לא ניטרל לגמרי את בעיית הריסטרטים, שבגללה בכלל החלטתי לבצע את ההתקנה מחדש.

ואם הבעיה לא נוטרלה (בהנחה שלא מדובר בבעיה של חומרה), הרי שכל ההתקנה מחדש הזאת- לא שווה שום דבר !!!

אז מה אתם מציעים לי לעשות כרגע? האם כדאי לחזור שוב על התהליך והפעם לדאוג שיתבצע פרמוט מלא, וזאת לפני שאני מתחיל להתקין את כל התוכנות והמקודדים הנחוצים לי?

במידה והתשובה חיובית- כיצד אני מאתר את האופציה הזאת של פרמוט מלא? לפני תחילת ההתקנה, הופיע לי מסך דומה לזה שבתצלום (רק שאצלי זה בעברית), ואז בחרתי באתחול.

אבל איפה יש לי את האפשרות לבחור בין פרמוט מלא (שפעם מישהו אמר לי שהוא הדבר העדיף) לבין פרמוט מהיר???

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

אין קשר לסוג הפירמוט.

איזו בעיית ריסטרטים? מה התקנת מאז שהתקנת את ויסטה?

פורסם
  • מחבר

אין קשר לסוג הפירמוט.

איזו בעיית ריסטרטים? מה התקנת מאז שהתקנת את ויסטה?

אני מדבר על ריסטרטים שהיו אצלי לפני ההתקנה הטריה שבצעתי ממש עכשיו

כרגע עוד לא התקנתי שוב דבר, אפילו לא את הדרייברים העדכניים.

אני פשוט ממתין לשמוע מה אתם מייעצים, כי חבל שאצטרך לחזור פעמיים (ואולי יותר) על התהליך המייגע של התקנת כל התוכנות, נגנים, מקודדים ופילטרים שלהם אני זקוק...

פורסם

הבדל בין מהיר לאיטי הוא שהאיטי קורא את כל הסקטורים.

הוא לא כותב עליהם ולא מוחק שם כלום ! זה יש רק בשביל לסמן סקטורים רעים על דיסק.

גם מהיר וגם איטי לא מוחקים כלום חוץ מכמה טבלאות של FILE SYSTEM

שהם בונים מחדש.

פורסם
  • מחבר

אם כך Ivan , האם זה בעצם אומר שבהחלט יתכן שאותו פגם שגרם אצלי לריסטרטים קודם לכן, ימשיך להזיק למחשב גם אחרי ההתקנה הנקייה של ויסטה?

או שתוכל לומר בוודאות מוחלטת, שבמידה ובעיית הריסטרטים תמשיך גם עכשיו לאחר ההתקנה המחודשת והפרמוט המהיר- אזי מדובר בבעיה של חומרה?

פורסם

לא !

יכול להיות זה דרייבר לא טוב.

פורסם
  • מחבר

טוב, דרייברים זה החלק הפחות בעייתי.

אגב, לפני שהתקנתי מחדש את ויסטה, הורדתי והתקנתי את הדרייבר העדכני ביותר לכרטיס המסך, אבל זה לא עזר.

כך שבעצם, לא זו הייתה הבעיה....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים