עבור לתוכן

מתחיל ב Cue Base, איזה כרטיס קול עדיף?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתחיל בעבודה עם התוכנה הנ"ל,

רציתי לדעת איזה כרטיס עדיף (בלי קשר למחיר), האם בכרטיס למתחילים או שאפשר ישירות לקנות כרטיס מקצועי לגמרי ולהתחיל לעבוד איתו?

לא בא לי לזרוק איזה 1500 שקל על כרטיס התחלתי ולאחר מכן עוד איזה 5K על כרטיס מקצועי.

תודה.

פורסם

בקשר לכרטיס קול תקנה EMU 1212 מאיביי ב 120 $

או שתקנה אותו מיד 2 ב 800 ש"ח

ותיהיה מסודר להרבה זמן

המלצתי לך עליו כי הוא 'ה'כרטיס למתחילים שרוצים להקליט כמה נגנים\מקורות , במכה אחת

כאשר תגיע לרמה מקצועית , אז תלך כבר לאולפן , במקום לקנות כרטיס קול ב 5K .

אבל השאלה למה אתה צריך כרטיס קול ? איזה דברים אתה רוצה להקליט ? גיטרות? תופים ?

מענין אותי :)

http://buy.ebay.co.il/buying/il/display/180290197056_Emu-1212M-Soundcard-emu--Brand-new-in-box

+משלוח = 141 ש"ח

+מע"מ 15 % = 100 ש"ח

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה :)

יש לי חדר ממ"ד שאני מתכוון להפוך אותו לסטודיו,

אני מתעניין מגיל 15 במוזיקה אלקטרונית, ותמיד היה בי את החשק לעשות עם זה משהו..

אני לא רוצה לבזבז עוד חלום ולשלוח אותו לגניזה :P

התעניינתי בכרטיס קול איכותי א' כל כדי שיקליט באיכות מצויינת, ולכל השאר אני אתקדם איתו בעתיד (הקלטת זמרים\חלקי שיר בחדר אטום וכו').

איזה מוזיקה אתה מתעניין \ מכין אגב??

לרמה מקצועית יש לי הרבה זמן להגיע זה בטוח...

חבר שלי הציע לי כרטיס קול שהיה לו, GINA בשוק הוא עולה 2800 שקל..הציע לי ב 600..אני מאוד חושב על זה.

גם הציע לי כרטיס של M-AUDIO שעלה לו בזמנו 2000+ שקל.

הוא יותר נטה לכיוון האמ אודיו כי היה לו חיבור ישיר לאוזניות, מה שאין לג'ינה..

פורסם

איזה דגם של GINA ואיזה דגם של M-AUDIO ?

לצערי אין לי ניסיון בהקלטות וכדומה , אבל חרשתי לא מעט על הרשת בנוגע לכרטיסי קול ....

בתכלס אין מה לזלזל באיכות ההקלטה של הכרטיסים החצי מקצועים ( של חברות מוכרות כמובן )

אני היום עשיתי המרה של כמה תקליטים למחשב עם האודיופיל 2496 שלי , ותאמין לי שזה נשמע יותר טוב מ FLAC שהורדתי .

לכן אל תמהר בקניה של כרטיס , תבדוק טוב טוב מה אתה צריך , איזה כניסות ? כמה אנלוגיות? כ ? כמה דיגיטאליות ?

כניסת MIDI ? יציאת אוזניות ? וכולי וכולי .....

לעניות דעתי ה 1212 יספק את הסחורה , ובידיים טובות יהיו לו אחלה הקלטות

אני ממליץ לך גם להתייעץ ב act.co.il

פורסם
  • מחבר

אני דיי חדש בתחום ההקלטות וכו' בגלל זה אני לא הכי מבין בנושא..

יש לי חבר טוב שהוא יוצר ומתקלט גם בחו"ל (white noise אם יצא לך לשמוע עליו, טראנס), והוא הציע לי את הכרטיסים האלו ואמר לי שהם יתאימו לי ,

גם המחיר שלהם ממש ברצפה יחסית לכרטיס שהוא בקושי השתמש בו (לא עבד לחבר שלו על המחשב החדש אז הוא מכר לו אותו, Phanatic).

בדרך כלל מה שאתה מקליט בקיובייס יוצא ל WAV לא ככה?

* אני לא זוכר את הדגם המדוייק של ה M-audio, אבל של הג'ינה היה זה

http://www.pcpower.co.il/product_info.php?products_id=991

אחי תודה רבה רבה לך על ההתעניינות בנושא ועל העזרה..אני ארשם לפורום שנתת לי גם!

:xyxthumbs:

פורסם

אתה צריך לעשות הפרדה,

אתה צריך קודם להבין בכלל מה ההבדל בין כרטיס "מקצועי" לכרטיס ביתי,

בסופו של דבר לכל כרטיס יש מעבד DSP וממירי AD/DA, וממשק כלשהו למחשב, FIREWIRE, PCI או USB,

ברגע שאתה מתעסק אך ורק עם מידי, פלאגינים וסאמפלים מהרשת או כל מקום אחר, אין חשיבות לפרה אמפ, לממירים, ולממשק,

כל מה שפועל במקרה כזה הוא מעבד הDSP, שגם הוא בסך הכל מוריד קצת מהעומס על המעבד, ובמידה שיש לך מחשב חזק אפילו אותו לא תצטרך.

אם אתה מעוניין להקליט מקורות אנלוגיים (שירה, גיטרות, תופים, כל כלי אחר) פה באה לידי ביטוי איכות הפרה אמפ בראש ובראשונה, לאחר מכן הממירים ולאחר מכן איכות הממשק, שהיא לרוב כמעט זהה, ובאה לידי ביטוי רק במידה ויש חשיבות לרוחב הפס, כלומר אם אתה מקליט מכמה מקורות במקביל.

אז בוא תגדיר לנו מה המטרות שלך, וננסה להמשיך לעזור.

פורסם
  • מחבר

^^

המטרה שלי היא כלל הדברים שרשמת, בין אם זה מידי ובין אם זה הקלטות חיות או עיצוב סאונד בעצמי - מקורות אנלוגיים..

איך הכרטיס הזה ששמתי לינק שלו למעלה? של ג'ינה.

שווה את המחיר או את התמורה? - 500 ש"ח מחבר טוב שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים