עבור לתוכן

לימודי פסנתר . . .

Featured Replies

פורסם

אני התחלתי לנגן אחרי שההורים שלי מצאו פסנתר ב-500 שקל.

הפנתר הוא פסנתר גרמני בן 100+ שפשוט הבעלים שלו לא רצו אותו כי לא היה להם מקום בשבילו ואף אחד כבר לא ינגן בו.

היינו צריכים להשקיע בתיקון התחלתי שלו שעלה לנו כמה אלפים (לא זוכר בדיוק) אבל זו הייתה השקעה שווה מאוד.

אם אתה מוצא מציאה כזו זה יכול להיות שווה בשבילך.

וכמובן כמו כולם אני מצטרף לטענה שחייבם מורה. בלתי אפשרי ללמוד בלי מורה, פשוט לא מגיעים לרמה שמעבר ליונתן הקטן מנוגן בצורה עילגת.

הפסנתר הוסיף לי הרבה מאוד בחיים, כל יום שאני חוזר מהצבא אחד הדברים הראשונים שאני עושה זה לנגן בפסנתר.

שיהיה בהצלחה!

פורסם

פסנתר חשמלי יכול להוות פיתרון מצוין. הוא יהיה עדיף בהרבה על כל אורגנית שתמצא, ומחירם של הדגמים הסבירים מתחיל בערך מ-4000 ש"ח - פחות ממחיר של פסנתר יד ראשונה.

וזה לא נכון שאי אפשר להוציא מאורגן רגש. זה כמו לומר שאי אפשר להוציא מגיטרה חשמלית רגש. ברור שאם מדובר באורגנית זבל לא יצא מזה כלום, אבל ענקי מוזיקה הוציאו מבול של רגש בעזרת אורגנים וסינתיסייזרים.

פורסם

ובכל זאת הצליל עצמו שונה לגמרי מפסנתר.

העניין הוא שפותח הת'רד לא יכול להרשות לעצמו תקציב שכזה, לפחות זה מה שהבנתי.

נראה לכם שאם היה לו 4000 או יותר הוא היה שואל על אורגנית מסיליקון שאלטזאחן אפילו לא היה קונה? :screwy:

פורסם

זה לא מדויק. אני מבטיח לך שלא תצליח להבדיל בין פסנתר חשמלי טוב לפסנתר רגיל.

פורסם

התכוונתי לסינטסייזרים ואורגנים.

וכן, ניתן להבדיל בין חשמלי לרגיל וכנף.

פורסם

לא דיברתי על כנף. יש פסנתרים חשמלים ברמה מאוד גבוהה היום (עם תג מחיר בהתאם) שאני לא מצליח לשמוע שום הבדל ביניהם לבין פסנתר רגיל. אני אומנם לא מומחה ענק או איזה אודיופיל מטורף, אבל אני מנגן על פסנתר יותר מ-5 שנים ויצא לי לנגן על כמה וכמה פסנתרים (רגילים, חשמליים וכנף).

פורסם

מעבר לסאונד, יש גם את ההרגשה של הנגינה, אני בטוח שאתה יודע למה אני מתכוון,

ופסנתר חשמלי לא יוכל להחליף את הרגיל בקרטריון הזה :P

פורסם

מה נסגר איתכם אנשים!!!!!!!

הוא רוצה ללמוד לנגן על משהו עם קלידים מה זה משנה עם זה אורגנית , פסנתר חשמלי או פסנתר קלסי!!!!!!!!

לא צריך משהו מוגזם כדי להתחיל ללמוד לנגן .

אפשר לקחת גיטרה ב 59 שח ולהגיע לרמות של פול מקרטני ולא להרגיש שזה מעכב אותך

מה אתם חושבים שלויס ארנסטרונג התחיל מחצוצרה ב 500 דולר (שאז זה היה בערך כמו לקנות מכונית)

לא הוא התחיל ממפוחית ב 1c

וברור שאפשר ללמוד לבד פשוט רוב האנשים מתיעשים לפני שרואים את התוצאות

תבדוק בגוגל מה הספר הטוב ביותר ללימוד עצמי של פסנתר ותקנה אותו

שיהיה לך בהצלחה

נב : גם אני התחלתי לנגן מספר ישן ברוסית

פורסם

מעבר לסאונד, יש גם את ההרגשה של הנגינה, אני בטוח שאתה יודע למה אני מתכוון,

ופסנתר חשמלי לא יוכל להחליף את הרגיל בקרטריון הזה :P

פה אני מסכים. כמה שהצליל דומה, אני תמיד אעדיף פסנתר במצב טוב על פסנתר חשמלי.

Teddy, אם היתה אורגנית ב59 שקלים (לא שיש גיטרות במחיר כזה...) אז מילא, אבל כל הפתרונות הזולים למיניהם בתחום האורגניות מאוד מוגבלים. ואני לא מדבר על איכות הצליל אלא על דברים כמו חוסר יכולת לנגן על יותר מכמה קלידים בודדים בו זמנית ודיליי בסאונד - דברים שיפריעו גם למתחילים.

ועוד משהו, זה נכון שאפשר ללמוד לבד, אבל לפחות בשביל ההתחלה כדאי לקחת מורה כי יש הרבה "הרגלים רעים" שנוטים לפתח כשלומדים לבד, ואחרי שהם כבר מושרשים בך קשה מאוד לשנות.

פורסם

וברור שאפשר ללמוד לבד פשוט רוב האנשים מתיעשים לפני שרואים את התוצאות

תבדוק בגוגל מה הספר הטוב ביותר ללימוד עצמי של פסנתר ותקנה אותו

שיהיה לך בהצלחה

נב : גם אני התחלתי לנגן מספר ישן ברוסית

לא, רוב האנשים שלומדים לבד פורשים כי הם נתקעים באיזה קטע שאין להם מושג מה לעשות בו...
פורסם

כמו שאמרתי בהתחלת הדיון, פשוט אי אפשר באורגן להחצין רגשות ולנגן בצורה אמוציונלית כמו שמנגנים על פסנתר. אולי הצליל דומה אבל ההרגשה אחרת לגמרי.

הפסנתר הכי טוב(אמין) שתוכל למצוא במחיר נמוך זה או של ימאהה או של דיאפסון. וב500 שקל... אתה לא תלמד פסנתר לצערי. תמצא עבודה ותתחיל לחסוך. ;)

בתור אחד שניגן סתם להנאתו שטויות עם רמה 0 בפסנתר- כשהתחלתי לקחת שיעורים, תוך שנה הגעתי לרמות שלא האמנתי להם. ואת זה אי אפשר ללמוד דרך האינטרנט.

פורסם

אני בור ועם הארץ בתחום ,

אבל שכן שלי התחיל מאורגנית או איך שלא קוראים לה

ותאמינו לי שהיום יש לו רמה מטורפת בניגון (אני שומע איך הוא מנגן ) ,

והוא הופיע בכל מיני הופעות של המתנ"ס ובית ספר וכדומה

אז כמובן שאי אפשר להשוות לפסנתר רציני , אבל אפשר גם אפשר להתחיל עם אורגנית

פורסם

באורגנית זה לימוד שונה לחלוטין ממה שאתה לומד על פסנתר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים