עבור לתוכן

מה היחסים הנתמכים ע"י הלוח P31 DS3L ?

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע איפה זה רשום ?

ויש לי עוד שאלה, איזה יחס עדיף, 2:1 או למשל 6:5, אני יודע ש 2:1 עדיף אני פשוט לא מבין למה, כי בעצם ביחס

2:1 הוא יעשה מחזור ויחכה אחד יעשה מחזור ויחכה אחד, וביחס 6:5 הוא יעשה חמש ויחכה אחד יעשה חמש ויחכה אחד, אז

מההגיון שלי 6:5 עדיף לא ?

מישהו מוכן להסביר למה 2:1 עדיף ?

פורסם

1. לגבי ההסבר תריץ חיפוש..דיברו על המון....ובלי שום OC..אין צורך לשנות את המחלקים...

2.אם הלוח אם ברשותך..במקום לנחש מה היחסים..למה שלא פשוט תעיין בחוברת של הלוח אם או תכנס לביוס ותבדוק מה ישנו..

פורסם
  • מחבר

הלוח לא ברשותי, לפחות עדיין לא, אבל רוצה לדעת..

אתה יכול בבקשה להפנות אותי למקום שהסבירו את זה ? או לפחות להגיד לי מה לחפש..

פורסם

בכל לוח זה משתנה, בלוח שלך אין אופציה כזו 1:1 5:6 11:10 או כל יחס אחר. הדרך היחידה שלך לגלות את היחס היא לחשב אותו.. וכמובן בשביל לקצר את החישוב ובשביל לייעל את הביצועים, הדבר הכי טוב הוא לשמור על יחס של 1:1 עם מחלק זיכרון שהוא מספר שלם.

החישוב פשוט.. FSB X divider = Mem. Freq.

למשל אצלי, תדר FSB הוא 333Mhz. המחלק הוא 2.4 ולכן הזכרונות פועלים במהירות של 800Mhz.

היחס שלי כרגע לפי CPU-Z הוא 5:6 בגלל שהמחלק אינו מספר שלם. אם אני אקבע באס 400 ומחלק 2 אז אני אגיע ל800Mhz עם יחס של אחד לאחד, אבל לצערי הקירור שלי (משהו פשוט) לא יכול להחזיק את המערכת הזו בתדרים שכאלו.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי את הנוסחא שנתת.

משהו שם לא הגיוני, למשל בסטוק ה FSB על 200 והזכרונות על 800 אז אני שם לו מחלק של 4:1 ? יש דבר כזה ?

ומה הכוונה שבלוח שלי אין מחלקים ? כאילו זה לא רשום בשום מקום ?

פורסם

איזה זכרונות קנית? 800MHz? 1066MHz? שים מחלק שיביא אותך כמה שיותר קרוב למהירות הזאת, או עליה. נדמה לי שבלוחות של GB ניתן לראות מהי מהירות הזכרונות אחרי המחלק לפני שהוא באמת ממומש (מה שקורה אחרי הריסטרט, ככה שאל תחשוש לגלות מה כל יחס יעשה על ידי ניסוי וטעיה כל עוד לא שמרת ויצאת מהביוס)

פורסם
  • מחבר

קניתי את הלוח P31, זיכרונות לקחת 800 (עם קירור כזה מגניב אז אני יכול לעשות אובר) ומעבד לקחתי 5200.

ניראה לי שהבנתי אותכם, כל הרעין זה לנסות, לטעות ופשוט לשחק עם זה..

אני כבר מת לקבל את המחשב !!

פורסם

הבנת אותי לא נכון - בלוחות של GB, אתה רואה בביוס מה תהיה מהירות הזכרונות אחרי המחלק, אבל הם אשכרה יעבדו במהירות הזאת רק אחרי שמירה ויציאה מהביוס, מה שאומר שבמקרה שלהם תוכל לעשות את תרגיל הניסוי וטעיה. במקרים אחרים זה קצת יותר מסובך.

אגב - אם אתה עולה על מהירות הסטוק רק קצת, ייתכן מאוד והם ישארו יציבים, נגיד אם הם 800 לדעתי הם יוכלו גם לעשות 840 נגיד.

פורסם

לא ממש הבנתי מה אתה מקשקש.. תרשה לי להסביר לך.

יש לוחות שמאפשרים לך לקבוע יחס שבין הFSB לזכרונות. בצורה הזו, אתה לא יכול לדעת לאיזה מהירות של זיכרון קבעת, אלא אם כן הביוס מראה לך את זה. בביוס שלי ושלך של ג'יגהבייט זה הרבה יותר נח, אתה לא צריך להתעסק עם יחסים, אתה פשוט קובע מחלק שהוא מספר שלם.

יש לך מהירות מעבד, מכפלה, באס=FSB, מחלק ומהירות זכרונות.

מהירות המעבד נקבעת כך: מכפלה X באס = תדר המעבד

מהירות הזכרונות נקבעת כך: באס X מחלק = תדר הזכרונות

אז אם למשל אתה עובד עם באס של 333MHZ אז אם יש לך זכרונות של 800MHZ תצטרך שהמחלק לא יהיה מספר שלם, כי 333MHZ תכפיל ב-2 יצא לך 666 ואתה לא רוצה שהזכרונות יפעלו במהירות איטית מהמקור שלהם. אז בשביל שהם יפעלו במהירות שלהם, אתה קובע מחלק 2.4 ואז 2.4X333=799 שזה 800 לצורך העניין. החיסרון כאן הוא שהמחלק אינו מספר שלם. בשביל להסביר לך בפשטות מה זה יחס בין שני מספרים: אם למשל רזולוציית מסך 640x480 זה אומר יחס של 4:3, אז אם תחלק 640 ב4 שהרי ה4 מייצג את המספר הגבוה, התוצאה תהיה זהה למצב בו תחלק את 480 ב-3.

כלומר עם תקח 3 ועוד 3 ועוד 3 ועוד 3... וכו' עד שתגיע ל480, במקביל עם אותה כמות של תוספת, אתה תגיע עם ה4 ל640.

ובקיצור.. אתה צריך שהמחלק יהיה מספר שלם.. זה מציע את הביצועים הטובים ביותר, אך אם לא ניתן אז שומרים כמה שיותר קרוב.

פורסם
  • מחבר

אההה.. עכשיו הבנתי... תודה על ההסבר.

יש לי עוד שאלה, אם אפשר הסבר קצר למה עדיף מחלק שלם ולמה אומרים תמיד ש 1:1 זה הכי טוב ?

יחס 3.33333 זה טוב ? זה היחס שיוצא לי אם אני רוצה להגיע ל 3.

עכשיו ניסיתי כל מיני קומבינציות והגעתי לFSB 270, בזיכרונות יוצא לי 810 ובמעבד יוצא 3375,

זה טוב, לא ? וזה גם לא תוספת באס רצינית מידי אז הלוח יעמוד בזה לא ?

פורסם

כן זה בסדר גמור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים