עבור לתוכן

עשיתי oc קטן ל e6300 , כמה שאלות + תמונה

Featured Replies

פורסם

התחלתי לעשות אובקלוק למעבד שבכותרת על לוח 945p-s3 ה cpu host frequency היה על 266 בהתחלה והתדר של הזיכרון היה 667

כיוונתי את ה system memory multuplier ל 2

ולאחר מכן העלתי את fsb מ266 ל 296 אבל עם זאת הזכרונות ירדו לי מ667 ל 592 ... זה בסדר?

והאם אני יכול להמשיך ולעהלות קצת לפחות עד ל fsb 320 ....

אני מצרף תמונה מה cpuz

נ.ב

בוא נגיד וסיימתי את האוברלקוק ואני לא מעוניין להמשיך .. אז אני צריך להחזיר את ההגדרות של הביוס למה שהם היו קודם , אני מתכוון להגדרות של ה cie , eist

וכל הדברים האלה שביטלתי ...

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

ועוד שאלה קטנה ....

יש לי מאורר של 120 מ''מ באיזור של הכניסות של הלוח אם

ומשום מה בביוס ובתוכנת הeasy tune כתוב לי שהוא לא עובד וכשאני מסתכל עליו אני מבחין שהוא כן עובד אבל במקום להכניס אוורי הוא מוציא אוויר ...

האם זה נורמלי או שיש איזה בעיה ?

תוכנת הeasy tune מראה לי שהמוארר של המעבד עובד במהירות מקסימלית אך המהירות שלו תמיד נעה בין 850-950 rpm ... זה בסדר או שגם כאן יש איזה בעיה

תודה מראש

ג'ניה

פורסם

תאפס את הביוס\תחזיר להגדרות אופטימיליות

ואז תשים ת'תדר שכרגע

וזהו

אבל אתה לא תרגישה 140 mhz זה כלום בקושי

=\

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי ...

למה אתה מציע לי לאפס את הביוס?

פורסם

בנוגע לזכרונות.. כמובן שעדיף שהם יהיו במהירות המקורית שלהם הלא היא 667Mhz. בשביל לעשות את זה תצטרך להגיע לבאס של 333Mhz, אז אם מבחינת טמפרטורות במאמץ אתה חושב שאתה יכול להמשיך, זה יהיה מומלץ.

בנוגע למאוורר של המעבד, בשביל שהוא יפעל במהירות המקסימלית שלו.. בביוס תחפש אופציה שנקראת CPU Smart Fan או CPU Fan Speed.. זה אמור להיות בתפריט ה-Health האופציה האחרונה ברשימה (גם לי יש לוח של ג'יגהבייט אז זה אמור להיות אותו דבר).

ובעניין האופציות בביוס, תשאיר את EIST על Disabled ואת C1E תחזיר למצב Enabled. המצב של EIST מאפשר לביוס להגדיר את התדרים/מתחים כדי שיגיעו למצב אופטימלי, ומכיוון ושאתה במצב של אוברקלוק זה עשוי לגרום לאי יציבות. ואילו C1E מוריד את המכפלה כשהמחשב במצב מנוחה ובכך חוסך בצריכת החשמל ומשפר את אורך חייו של המעבד.. גם כי הוא עובד בתדר נמוך יותר בשורה התחתונה, וגם כי הטמפרטורה שלו תשתפר.

פורסם
  • מחבר

בנוגע לזכרונות.. כמובן שעדיף שהם יהיו במהירות המקורית שלהם הלא היא 667Mhz. בשביל לעשות את זה תצטרך להגיע לבאס של 333Mhz, אז אם מבחינת טמפרטורות במאמץ אתה חושב שאתה יכול להמשיך, זה יהיה מומלץ.

בנוגע למאוורר של המעבד, בשביל שהוא יפעל במהירות המקסימלית שלו.. בביוס תחפש אופציה שנקראת CPU Smart Fan או CPU Fan Speed.. זה אמור להיות בתפריט ה-Health האופציה האחרונה ברשימה (גם לי יש לוח של ג'יגהבייט אז זה אמור להיות אותו דבר).

ובעניין האופציות בביוס, תשאיר את EIST על Disabled ואת C1E תחזיר למצב Enabled. המצב של EIST מאפשר לביוס להגדיר את התדרים/מתחים כדי שיגיעו למצב אופטימלי, ומכיוון ושאתה במצב של אוברקלוק זה עשוי לגרום לאי יציבות. ואילו C1E מוריד את המכפלה כשהמחשב במצב מנוחה ובכך חוסך בצריכת החשמל ומשפר את אורך חייו של המעבד.. גם כי הוא עובד בתדר נמוך יותר בשורה התחתונה, וגם כי הטמפרטורה שלו תשתפר.

תודה רבה עזרת לי מאוד אני עכשיו ינסה הדרגתיות לאט לאט לעלות את הבאס ל 333

עכשיו בקשר ל system fan יש לך מושג למה זה כותב שהוא לא עבוד כשהוא בעצם עובד ...

ועוד משו שמדאיג אותי זה שהמאורר של ה12 ס''מ מוציא אוויר ולא מכניס כי זה נראה לי בזבוז שמאורר כזה גדול עושה פעולת הוצאת אוויר במקום להכניס אוויר ולקרר את המחשב יותר כי כבר ממילא יש לי מאוורר אחד שמוציא ...

פורסם

אם כשאתה אומר "באיזור החיבורים של הלוח אם" אתה מתכוון שהוא בצד האחורי של המארז ליד המעבד.. אז צריך שיהיה שם מאוורר כדי שיוציא אויר מהמארז. צריך גם מאוורר שיכניס אויר בצד הקדמי של המארז. זה המינימום בשביל סירקולציה טובה.

ובקשר לחיבור של המאוורר, אם הוא לא מאפשר קריאה של RPM, אז הוא לא יתן לך מידע לגביו. אם למאוורר שלך 2 חוטים שמתחברים ללוח, לא תהיה שום קריאה. לגבי 3 פינים זה תלוי, אם תתן לי דגם ספציפי אני אברר לך, ולגבי 4 פינים הוא יקרא RPM. כמובן שזה גם תלוי בחיבור שעל גבי הלוח שלך, לא כל חיבור בכל לוח מאפשר קריאת RPM.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי .... תודה רבה

אשמח עם תסביר לי בקצרה איך בדיוק עובדת תוכנת ה prime95 ואיך אני אמור להבין ממנה שהמערכת יציבה ואפשר להמשיך בoc

פורסם

פשוט תפעיל Stress Test ותראה עד לאן הטמפרטורה מגיעה.

אם תרצה תוכנה יותר חזקה בשביל להיות יותר בטוח יש את TAT.. היא מאוד מומלצת אפילו למעבדים עם ארבעה ליבות, ואני מציין את זה כי היא תוכננה למעבדים עם 2 ליבות של מחשבים ניידים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים