עבור לתוכן

עוד לא סגור בין P31 ל P35 קונה כנראה מחר. עד 350 ככה.

Featured Replies

פורסם

קראתי ועברתי על התגובות בפורום ועוד לא הגעתי לתשובה חד משמעית לשאלה האם באמת יש בעיות זיכרון ב P31 ?

אני הולך לקחת 2 של 2 ואני לא יודע אם לקחת P31 או P35.

אני מבצע OC עם 5200, מקווה להגיע ל 3 עד 3.4 בחורף.

בבקשה אל תגידו שההבדל במחיר זניח, בישבילי לא.

פורסם

עמוד ערכות השבבים של אינטל:

http://www.intel.com/products/desktop/chipsets/index.htm?iid=chipsets_body+dt_all

אני מצרף את דיאגרמת הבלוקים של שתי ערכות השבבים הנ"ל.

לפי הנתונים הרשמיים של אינטל, ה P31 תומך בזיכרון DDR2 בתדר של עד 800MHz (רוחב פס של 6.4GB/s), בעוד שה P35 תומך ברוחב פס לזיכרון של עד 8.5GB/s, שזה אומר תדר של 1066MHz. מה שקורה בפועל הוא שיצרני הלוחות "דוחפים" קצת את ערכות השבבים האלו כדי שייתמכו בתדרים גבוהים יותר, דבר שעובד ברוב המקרים, אך גם יוצר מספר בעיות, מכיוון שערכת השבבים לא תוכננה לתדרים גבוהים כאלו. רצוי להסתכל בתיעוד של הלוח כדי לקבל פרטים נוספים על המגבלות.

למשל, באתר של לוח ה P31-DS3L של GIGAGBYTE רשום במפורש שאיכלוס כל 4 חריצי ההרחבה של הזיכרון במודולים דו-צדדיים, או איכלוס כל 4 חריצי ההרחבה במקביל לשימוש ב FSB של 1333MHz, יביא לבעיות של אי-יציבות, וזאת בגלל המגבלות של ערכת השבבים.

בנוסף, מכיוון שערכת השבבים כבר עובדת בתדרים גבוהים יותר מאשר היא תוכננה עבורם, היא למעשה נמצאת ב OC מהמהפעל, מה שאומר ש OC שלך לערכת השבבים הנ"ל יהיה בנוסף ל OC הקיים, ולכן יהיה קשה יותר להגיע לתדרים גבוהים יותר. כדי שיהיה ברור - כאן אני מדבר על תדרי הזיכרון בלבד.

ה E5200 עובד ב FSB של 800MHz, והוא בעל מכפלה של 12.5, כך שאם תעלה את ה FSB ל 1066MHz, שנתמך ע"י שתי ערכות השבבים הנ"ל בלי בעיה, תוכל להגיע לתדרים הרצויים (בהנחה שהמעבד לא יגביל אותך). כמובן שיש כאן את העניין של הזיכרון בו אתה משתמש, ואם אתה לא מתכוון להשתמש ביחס 1:1 (או בעצם יחס 1:2), אתה צריך לבדוק שהיחס הרצוי קיים בכלל בלוח.

אני אישית הייתי הולך על בטוח, וקונה את ה P35, במקום את ה P31, שהיא גירסה "מוחלשת" שלו. בנוסף, ה P31 תומך בגשר דרומי ישן יותר, מה שאומר תמיכה בפחות חיבורים (תסתכל בדיאגרמות הבלוקים המצורפות).

[attachment deleted by admin]

פורסם

איזו תשובה.... לא השארת מה לשאול יותר!

זהו אפשר לסגור את הפורום! :lol:

פורסם

אני חייב להגיד שסוף סוף הבנתי את הסיפור לחלוטין, השקעת בתשובה :xyxthumbs:

גם לי היתה התלבטות והבנתי רק חלקי דברים מהתשובות של אנשים.

בכל אופן בחרתי בסוף ב-ABIT אבל אני עם 2GB זיכרון בלבד

פורסם

תשובה מעולה :yelclap:

פורסם
  • מחבר

הלכתי היום להזמין תמחשב.

הזמנתי את ה P31, לא אכפת אם משהו לא יעבוד, דיברתי עם המוכר, הם מתאימים את הכול, אני אקבל מחשב עובד.

לגבי האובר, אני יודע שהוא ממש לא משהו בזה, אבל אני מרים רק ב 40 FSB (בזכות המכפלה הענקית של המעבד) ואני לא מתכוון לעשות

משהו יותר מידי אקסטרים.

ותגידו, מה זה משנה אם הזכרונות לא ב 1:1 ?

ד"א, אם עשיתי טעות מטורפת עדיין אפשר לשנות...

פורסם

לא עשית טעות וזה בסדר... יש אנשים שהגיעו לFSB מאוד גבוה עם הלוחות האלו ולא היה להם בעיות.

בשורה התחתונה אין הבדל ביצועים בין הלוחות ולכן אני הייתי הולך על P31.

אם היית צריך יותר 4 חיבורי SATA אז באמת היית צריך ללכת על P35 אבל בכל מקרה אחר אין סיבה שלא ללכת על P31

פורסם
  • מחבר

יותר מ 4 SATA :screwy: חולנייי...

אני רק חייב לוודא, אני פשוט מרים ת FSB ל 240 (בהדרגה כמובן) ואז המעבד שלי ב 3 ? אני לא צריך לדאוג מבעיות עם הזיכרונות ?

פורסם

אם המעבד שלך לא תהיה בעיה

פורסם

ותגידו, מה זה משנה אם הזכרונות לא ב 1:1 ?

יחס 1:1 אומר שהמעבד והזיכרון יכולים להעביר מידע בינהם בכל רגע מחזור. יחס אחר אומר שכדי שהרכיבים האלו יוכלו להעביר בינהם מידע, הם יצטרכו לחכות קצת. אם מדובר ביחס 1:2, שאומר שהזיכרון צריך לחכות למעבד בדיוק מחזור אחד, והמעבד בכלל לא צריך לבזבז מחזורים, אז אין בעיה (זה קורה כאשר המעבד עובד ב FSB של 800MHz והזיכרון עובד בתדר של 800MHz, וכנ"ל לגבי FSB ותדר זיכרון של 1033MHz וכנ"ל ב 1333MHz). היחס מחושב לפי התדרים האמיתיים של ה FSB (שזהו בעצם תדר ה BUS) ושל הזיכרון.

אצלי למשל, המעבד עובד ב FSB של 800MHz, כלומר בתדר אמיתי של 200MHz, והזיכרון עובד בתדר של 667MHz, כלומר תדר אמיתי של 333MHz, ולכן היחס הוא 200:333, שזה בעצם 3:5.

עכשו, ללוחות יש בד"כ מספר יחסים כאלו, כך שלא כל שילוב של תדר FSB ותדר זיכרון הוא אפשרי, אלא יהיה "עיגול" לכיוון היחס הקרוב המתאים, דבר שבד"כ יוביל לשינוי בתדר הזיכרון (כלפי מטה). לכן, אם אתה רוצה לעשות המהרה לתדר מסויים, אתה צריך לכוון את התדרים והיחס כך שתקבל את התדרים הקרובים ביותר האפשריים לתדרים הרצויים.

במקרה שלך, אתה רוצה לעבוד עם תדר BUS של 240MHz (שזה FSB של 960MHz). אם הזיכרון שלך הוא 800MHz, אז היחס יהיה 240:400, שזה יחס 3:5, וזהו יחס "סטנדרטי", שדיי בטוח קיים בלוח, ולמעט מחזורי השעון המבוזבזים, המצב הזה אמור להיות אפשרי. אם הזיכרון שלך יעבוד בתדר של 1066MHz, אז היחס שלך אמור להיות 240:533, מה שנותן יחס של 9:20, שלדעתי הוא לא יחס סטנדרטי, ואז תדר הזיכרון שלך יהיה קטן יותר (היחס יירד ליחס הקרוב ביותר האפשרי, לא בטוח מהו - תלוי בלוח). אני לא מומחה ב OC, ובשביל זה יש את פורום אוברקלוקינג וקירור, ושם סביר להניח שיוכלו להסביר לך קצת יותר טוב בנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים