עבור לתוכן

הוספת זכרון למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

התקינו לי לא מזמן מערכת הפעלה ווינדוס ויסטה אולטימייט והיא מעט איטית, הבנתי שזה בגלל זכרון הראם. מבירור שערכתי הבנתי שבמחשב שלי מותקנים 2 זכרונות DDR בגודל 256 מגה כל אחד ובמהירות 400 הרץ,כלומר סה"כ 512 מגה. לפי מה שהבנתישזה ממש מעט כדי להריץ את ויסטה בצורה טובה ואני מעוניינת להרחיב את הזכרון. השאלה שלי - האם זה יעיל להוסיף ג'יגה למה שיש לי כרגע - כלומר יהיה לי ג'יגה וחצי ?? האם דבר כזה? בחנות המחשבים אמרו לי להוריד את מה שיש לי כרגע ולהחליף אותם בג'יגה זכרון מכיוון שזה לא יעבוד טוב ביחד...אז מה אתם אומרים ? מה הכי כדאי לי לעשות? הכל בהנחה שאני סטודנטית תפרנית ואין לי מאות שקלים לבזבז על מחשב מפלצתי, הרי כל מה שאני מבקשת מהמחשב הוא אופיס ואינטרנט...

תודה לכולם ואחלה לילה :)

פורסם

מחשב נייח? נייד ?

מה שאר המפרט?

פורסם
  • מחבר

זהו מחשב שולחני, המעבד הוא פנטיום 4 3.00 ghz דיסק קשיח 120 ג'גה כרטיס מסך ג'י פורס 5700

זהו זה מה שהצלחתי לגלות... תודה שהגבת מהר כל כך !

פורסם

שקלת לחזור לXP?

לרוב ממליצים על 2GB לגרסת 32 BIT ו4 GB לגרסאת 64 BIT בויסטה

לפי השימוש שלך שזה בעיקר לימודים לפי מה שהבנתי XP מתאימה מעל ומעבר

פורסם

זה ש-XP הרבה יותר מתאימה, יציבה, מהירה וכו' זה נכון.

אבל במידה ואתה ממשיכה עם ויסטה הנתונים שניתנו לך ע"י הבחור שמעליי שגויים לחלוטין.

הוא התכוון, או לפחות היה אמור להתכוון שהנתונים הללו הם למשחקים כבדים בויסטה או שימושים בתוכנות כבדות במיוחד.

לאופיס ואינטרנט 1GB יעבוד בצורה מצווינת על ויסטה גם בשימוש אינטנסיבי.

פורסם

אם השיקול עומד בין להיות בעלת 1.5GB (שלא עובד ב DC), או 1GB בדואל - הייתי הולך על 1.5GB.

במיוחד בגלל שויסטה תשתמש בכל מגה שתתני לה ברמות האלו.

פורסם

כך גם אני היתי עושה.

אבל למה שלא יעבדו ב-Dual ? אם יהיה מדובר בעוד שני סטיקים של 512 כ"א יהיו לה ארבעה, שאמורים לעבוד יפה ב-Dual.

השאלה הנשאלת היא האם הלוח תומך.

ולכן, מאוד מומלץ לתת לנו את דגם הלוח.

פורסם
  • מחבר

טוב טי טיפה איבדתי אתכם, קחו בחשבון שמדברת איתכם בחורה שקצת מאותגרת מחשבית ;) אני לא מתמצאת בזה כמוכם...אוקיי אז מצאתי את דגם לוח האם - msi pt880 neo-ls השאלה שלי היא לא אם להישאר עם ויסטה או לא (הויסטה יותר יפפפפה ! ) אלא האם הוספת ג'יגה זכרון לדואל 256 שכבר יש לי יעבוד הצורה טובה או שהדואל יתבטל או משהו כזה ?

ושוב תודה שאתם מגיבים... :)[br]פורסם בתאריך: 18.09.2008 בשעה 22:38:33

ועוד משהו ששכחתי.... :'( מה עדיף להוסיף 2 של 512 ? או אחד של ג'יגה ? פליזזז תעזרו
פורסם

נתת תשובה בחורתית מאוד - הויסטה יותר יפה. מזכיר לי את חברה שלי.

בכל אופן, תחליטי מה כדאי לך. יופי או ביצועים. לדעתי זה לא שאנחנו מדברים על Win 2000 - ה-XP בסה"כ יפה ועם סקינים, קצת איקונים וכו' היא יכולה להיות יפה לא פחות.

בכל אופן, אני קצת מתקשה למצוא את הלוח הזה בגוגל, אם מישהו מצא שיראה מה הולך שם מבחינת הזיכרון.

אבל בלי שום קשר,בהנחה ולא תהיה בעיה בישבילו לאכלס 4 סלוטים ואת נפח הזיכרון הזה (ולא צריכה להיות בעיה) - ה-Dual הכי פחות צריך להטריד אותך. תוספת של עוד 0.5GB בזיכרון משפיעה הרבה יותר.

ובכל אופן עדיף שניים של 512 בהנחה והלוח תומך ב-Dual (ויתכן מאוד שהוא תומך). המחירים פחות או יותר אותו דבר, עניין של כמה שקלים.

פורסם

הוא יתבטל אבל בלוח הישן שלך אין הבדל ביצועים מורגש בין DC לבין אם לא.

הנה זה יתאים היטב ללוח שלך והמחיר שלו מאוד משתלם..

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=185

ובנוגע ל2x512MB- זה לא יתן לך תוספת ביצועים על פני 1GB.

Xtract, זהו לוח ישן באותה תקופה לא היה שום הבדל ביצועים לDC.

ועוד דבר.. 1GB יותר זול מ2X512MB

פורסם

גם אם היה, הנפח משפיע יותר.

בכל אופן, אחלה מחיר ל-1GB.

פורסם

מסכים בהחלט. במצב של 512MB לא ממש ישפיע DC או לא, העיקר עוד ועוד נפח זיכרון במערכת.

וכן בהחלט אחלה מחיר ואני חושב שזה מאוד משתלם, הרבה יותר משני מודולים של 512MB.

בשביל להרוויח הכי הרבה ביצועים זוהי תצורת הזכרונות המשתלמת ביותר..

פורסם
  • מחבר

רגע... אבל ב-2 האופציות זה אותו נפח

באופציה הראשונה אנו מדברים על שניים של 128 (שכבר יש לי) ועוד שניים של 512 - סה"כ 1.5 ג'יגה.

באופציה השניה שניים של 128 ועוד אחד של ג'גה - גם בסה"כ 1.5 ג'יגה.

אתם אומרים שאין הבדל משמעותי בין 2 האופציות ?

פורסם

אין.

אבל אם יש מבצע על 1GB במחיר כזה, שווה ללכת על זה מאשר על שניים של 512MB

פורסם

בידיוק כמו ש-Xtract אמר, אין הבדל בביצועים.. ההבדל הוא במחיר, ולכן מה שזול יותר יהיה עדיף.

ועוד יש זכרונות זולים יותר בכ20ש"ח מהדוגמא שאני הבאתי- בחרתי את מה שבחרתי בגלל יצרן וחנות עם שמות טובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים