עבור לתוכן

לא רואה מחשבים ברשת השנייה

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים

רוצים אתגר ?

אספר מה יש לי קודם בבית, אחר כך לבעיה.

יש לי בבית שתי רשתות עם כתובות שונות. שתי הרשתות נוצרו עקב חיבור שני ראוטרים אחד לשני. הראוטר הראשון מתפקד גם כמודם (לצערי אין לי מודם של בזק כרגע) והראוטר המשני הוא האלחוטי. את הראוטר המשני חיברתי עם כבל רשת בפורט -WAN ולא בפורטים האחרים כי זה יצר לי בעיות.

טווח הכתובות של הראוטר העיקרי (זה שמתחבר לאינטרנט) הוא : -255 192.168.16.1

טווח הכתובות של הראוטר המשני הוא : -192.168.2.1

ברשת הראשית ישנו מחשב אחד אשר מחובר 24 שעות ומוריד.

ברשת המשנית ישנם 3 מחשבים + מדפסת אלחוטית, וכונן גיבוי שמתחבר לרשת.

אני מנסה לגשת מהמחשב שנמצא ברשת הראשית אל המחשבים ברשת המשנית אך לא מצליח. אני כן מצליח לגשת לראוטר שנמצא ברשת השנייה בכל מחשב שאני מנסה. כל המחשבים בשתי הרשתות מצליחים לגלוש.

דעתכם ? אפשר לפתור את הבעיה ?

פורסם

כמה שאלות אליך:

מהמחשב הראשי אתה מצליח להגיע לשתי הנתבים ומהמחשב המשני אתה גם מצליח להגיע לשני הנתבים?

למה לא להגדיר את הנתב המשני כ נקודת גישה אלחוטית ושהכול ינוהל על יד הראשי כלומר יחלק כתובות באותה טווח(אמור לפתור לך את הבעיה שאתה לא רואה את שאר המחשבים)

איזה נתבים יש לך?

ואני קצת לא מבין למה חיברתה לחיבור הWAN אבל לא נראה לי שזה כול כך משנה

פורסם
  • מחבר

מהמחשב הראשי אני מצליח להגיע רק לנתב (מן הסתם) שאליו הוא מחובר. משאר המחשבים אשר נמצאים ברשת השניה אני מצליח להגיע לשני הנתבים.

בקשר לשאלה השנייה, נשמע מעניין. יש לי EDIMAX MIMO (מהדור הראשון, אני חושב 6216 או משהו כזה) והראוטר מודם הוא גם EDIMAX. איך אני עושה את זה שה-MIMO יהיה רק נקודת גישה ?

חיברתי לחיבור ה-WAN כי רק ככה אני מצליח לגלוש מהמחשבים ברשת השנייה.

פורסם

אתה לא רואה כי אתה חסום על ידי NAT

אתה יכול לפתוח DMZ לאחד המחשבים ולגשת אליו באמצעות השיתוף של הווינדוס

ואתה יכול גם לפתוח פורטים לשולחן עבודה מרוחק לכל מחשב בנפרד

אפשרות אחרת היא לנסות לבטל את הNAT ולתת למחשבים למשו כתובת IP מהרשת הראשית ישירות (אם הנתב מאפשר את זה)

פורסם
  • מחבר

פתרתי את הבעיה בצורה הכי קלה. הוספתי כרטיס רשת אלחוטי למחשב ברשת הראשית והוא מתחבר לרשת המשנית.

עכשיו כולם רואים את כולם.

תודה על הניסיון לעזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים