עבור לתוכן

האם אני צריך זיכרון של 1066 מגהרץ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני בונה מחשב חדש וחסרים לי רק הזכרונות. יש לי התלבטות לגביהם כיוון שאני לא יודע עם כדאי לי לקנות זכרון של 1066 מגהרץ או שזה בזבוז של כסף כי לא יהיה ניצול המהירות בכלל.

הלוח: Asus Maximus II Formula

המעבד: INTEL QUAD CORE Q9550 2.83GHZ 12MB BOX 1333Mhz

הכ. מסך: ATI SAPPHIRE HD 4870 512MB GDDR5 D.DVI 256BIT

טוב לפי מה שידוע לי המחשב בסופו של דבר עובד במהירות של החלק שנותן מהירות הכי נמוכה.

את מהירות המעבד מחלקים ל-4 מה שנותן לי 333 מגהרץ

אז השאלה היא האם זיכרון במהירות 800 מגהרץ יספיק כי למעשה גם 800 מגהרץ שמחולק לשתיים יתן 333 מגהרץ בסוף.

האם אני טועה בעניין?..והאם זיכרון במהירות 1066 מגהרץ יפיק תועלת יותר טובה במערכת או שאין לו כל חשיבות?

בתודה שלומי..

פורסם
אני בונה מחשב חדש וחסרים לי רק הזכרונות.

לפי דעתי חבל על הכסף, קנה זכרון 800 עם CL נמוך ככל האפשר של המותגים OCZ או CORSAIR .

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לתת הסבר אולי?...

מה שאמרתי זה נכון?...לזיכרון 1066 אין משמעות במקרה הזה?

פורסם

ה1066 יתן ביצועים טובים יותר (אם בכלל, ויש גם יוצא מן הכלל), אבל זה רק על הדף ורק בתוכנות של בנצ'מארקינג יראה הבדל. בתאכלס בשימוש במערכת אין שום הבדל ולו הקטן ביותר. ובקיצור, קח 800MHZ ולא חייב CL4 גם CL5 זה טוב אם לא מתוכנן אוברקלוק כלשהו.

פורסם

אתה יכול לתת הסבר אולי?...

מה שאמרתי זה נכון?...לזיכרון 1066 אין משמעות במקרה הזה?

אני יכול לומר לך מנסיון שלי, יש לי זכרון נקוב של 1066 - מזוהה רק כ -800 ב - DATA SHEET (דף המידע של הזכרון) כתוב שע"מ שהזכרון

יעבוד במהירות 1066 יש צורך להעלות את המתח , בקיצור לבצע אוברקלוק - העלתי גם שאילתה בפורומים בנושא ואיש לא ידע לענות לי למה

זכרון נקוב ומקורי של 1066 מזוהה כ 800 , מסתבר שתאוריה מתמטית לא תמיד עובדת "בשטח" גם במהירות 800 קשה לומר שיש לי טענות ;)

פורסם

אריק.. זה לא שאתה עושה אוברקלוק

פשוט הלוח לא תמיד מזהה אוטומטית את ההגדרות הנכונות

בד"כ על הזיכרון עצמו יש מדבקה עם ההגדרות.. ובדף המוצר באתר היצרנית יש פרטים יותר מפורטים

למשל הזיכרון שלי עבד על 5-5-5-18.. ובדקתי באתר של OCZ והוא בכלל 4-4-4-15..

אז שיניתי את ההגדרות בלי להוסיף מתח.. זה לא אומר שעשיתי אוברקלוק.

פורסם

ה1066 יתן ביצועים טובים יותר (אם בכלל, ויש גם יוצא מן הכלל), אבל זה רק על הדף ורק בתוכנות של בנצ'מארקינג יראה הבדל. בתאכלס בשימוש במערכת אין שום הבדל ולו הקטן ביותר. ובקיצור, קח 800MHZ ולא חייב CL4 גם CL5 זה טוב אם לא מתוכנן אוברקלוק כלשהו.

ברור , אולי התנסחות "לא מוצלחת" ;)

בשורה התחתונה ? אנחנו פחות או יותר מסכימים ... שאפשר להשאר עם 800 :xyxthumbs:

בבחירת זכרון , מומלץ להכנס לאתר הבית של לוח האם ולבדוק ב - Memory Support List איזה זכרונות נבדקו צפציפית עם לוח אם מסויים ונמצאו תואמים...

ואז אפשר להמנע מהפתעות בלתי צפויות, אבל גם בדיקה וקניה לפי ההמלצה הנ"ל אינה תמיד תעודת ביטוח לתאימות מוחלטת - באתר של GIGABYTE לדוגמה:

( Qualified Vendors List ( QVL

Memory modules listed below are for reference only. Due to massive memory models on the market, we can only verify some of them

------

במקרה הצפציפי אצלי : מתוך האתר של KINGSTON --->

Kingston's KHX8500D2K2/4G is a kit of two 256M x 64-bit 2GB (2048MB) DDR2-1066 CL5

SDRAM (Synchronous DRAM) memory modules, based on sixteen 128M x 8-bit DDR2 FBGA

components per module. Total kit capacity is 4GB (4096MB). Each module pair has been tested to

run at DDR2- 1066MHz at a latency timing of 5-5-5-15 at 2.2V. The SPD is programmed to JEDEC

standard latency 800Mhz timing of 5-5-5-15 at 1.8V. Each 240-pin DIMM uses gold contact fingers

and requires +1.8V.

אולי אתה יכול להסביר לי משהו שאני אולי לא רואה או לא יודע ? גם בביוס וגם ב - CPU-Z אני לא רואה זכר ל - 1066 רק 800 MHZ

למרות כל המניפולציות והשינויים שאני מבצע בביוס, כמובן שאם אני משנה את המכפלה אני אראה ליד "800" את השינוי ל- 1066 MHZ

אבל CPU-Z "לא מכירה" ולא רואה את השינוי - נשאר 800 MHZ :s05: אבל לא מפריע ולא משנה לי פרט לעובדה שסתם זרקתי כסף ללא תועלת ממשית.

פורסם

אולי תפתח דיון ואני אעזור לך שם.. לא נחמד לגנוב למישהו את הדיון שלו גם אם הנושא זהה (וזה לא).

וכשאתה פותח תתן דגם מדויק של לוח אם כדי שאני אבדוק את האופציות בביוס שלו...

עריכה: או שתתן קישור לדיון שאמרת שפתחת...

פורסם

תודה, כבר דיברנו (אם אני לא טועה) על הנושא וגם אם זה היה מישהו אחר, לא שווה לי לטחון מים עד אין קץ - לא ביג דיל ....

סה"כ, "הבעייה שלי" יכולה לתת אינפורמצייה לפותח הדיון למה לא כדאי להשקיע ב - 1066 .... ההחלטה שלו בלבד,

לא חו"ח לגנוב את הדיון ;) - לשאלה הרטורית שלי אין כנראה תשובה חד משמעית, גם בפורומים בחו"ל הצגתי את הבעייה ללא פתרון חד משמעי .

מקוה שפותח הדיון יהנה מכל זכרון שיבחר .

ערב נעים לכולם.

פורסם

תגדיר בביוס שהוא יפעל ב1066 אני לא מבין מה הבעיה..

אולי תתן לי קישור כבר לדיון או שתתן תצלום מסך של המצב ואני אעזור לך.

אתה מתעקש שאני לא מבין ואני לא יכול לעזור לך? בלי לזלזל בכל מי שעזר לך, אבל תן צ'אנס למי שלא ניסה עדין.

פורסם
אולי תתן לי קישור כבר לדיון או שתתן תצלום מסך של המצב ואני אעזור לך.

:xyxthumbs:

אני האחרון בפורום הזה ובכלל (למרות שאני די חדש כאן) לזלזל בידע וברצון שלך לעזור ! ! ! :) אני עוקב בעניין רב אחרי תשובותיך..

בחזקת " מכל מלמדי השכלתי " בלי כל נימה של ציניות , שאפו לך ,אוטוטו 5000 תגובות והרבה ידע - כבוד .

בהזדמנות ראשונה אחפש את הדיון המקורי שלי, ואפתח שוב שאילתה.

פורסם
  • מחבר

מצטער להפריע בדיון שלי שלכם. למרות שלא הבנתי כלום מההתכתבות הזאת הינה שאלה:

בחרתי בזכרון OCZ REAPER HPC 2X2GB 800 MHZ.. מה דעתכם על הזכרון הנ"ל?

ושוב זה נכון ש-1066 לא יתן שום תועלת למערכת לאור העובדה שאני לא הולך לבצע אוברקלוק?

תודה..

פורסם

הזיכרון הנ"ל יהיה בחירה טובה.. אבל אתה יכול לקחת גם זיכרון כמו Mushkin/G.Skill/ADATA..

http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=C-Memory&DB27455=27967&DB27456=379833&DB27457=28048&orderby=price

ההבדלים היחידים הם באוברקלוק.. וכן גם לגבי 1066 זה לא יתן לך כלום- שיפור הביצועים לא קיים כמעט.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים