עבור לתוכן

צריך עזרה בקינפוג ראוטר 3COM 3CRWER100-75 ועדכון קשוחה :

Featured Replies

פורסם

שלום .

יש ברשותי מודם אלקאטל של בזק השחור עם 5 נורות הישן והטוב .

במקביל יש לי ראוטר של 3COM 3CRWER100-75 .

אני מחבר הכל ומצליח להיכנס להגדרות של הראוטר וגם להגדיר דרך WIZARD מה שצריך ל PPPOE .

אבל משום מה זה לא מתחבר לאינטרנט .

כשאני בודק LOG/STATUS כתוב שזה DISCONNECTED וגם כל ה IP למינהם שם ריקים 0.0.0.0

האורות על הראוטר דלוקות כמו שצריך אין בעיה מהבחינה הזו .

עכשיו הורדתי אתמול מהאתר של 3COM בארה"ב האמריקאי הורדתי עדכון קשוחה לראוטר חשבתי לעדכן אולי זה יפתור את הבעיה באתי להתקין הוא התחיל לעשות UPLOAD ואז פתאום כתב לי הודעה כלשהי שהעדכון שהורדתי לא מתאים למכשיר יענו לראוטר .

וזה לא הגיוני .

http://www.3com.com/products/en_US/result.jsp?selected=6&sort=effdt&order=desc&sku=3CRWER100-75

זה מה שהורדתי עדכון קשוחה 1.3.0 מה שיש כרגע במכשיר זה 1.2.5 אם אני לא טועה .

וזה כותב שהעדכון קשוחה לא מתאים למכשיר .

לא יודע אם זה הבעיה שהוא מתחבר לאינטרנט אבל בלי קשר זה לא מעדכן .

אם מישהו יודע איך לקנפג צעד אחרי צעד את הראוטר שיתחבר גם לאינטרנט ואיך לעדכן את הקשוחה אחר כך אודה לו .

עבדתי לפי הקובץ PDF שיש באינטרנט שמדריך איך לקנפג את הראוטר אבל הוא לא מתחבר לאינטרנט .

אני תחת חלונות VISTA ULTIMATE 64BIT אם זה משנה משהו .

תודה רבה על העזרה .

פורסם

בנתב הזה אי אפשר לעדכן מכל גרסאת קושחה. בכל מקרה תנסה לעדכן מהקובץ באתר הישראלי (בתחתית הדף)

http://3com.co.il/products/Product.asp?PID=3CRWER100-75IL

אני לא חושב שיש שוני, אבל לנסות לא יזיק.

בלי קשר, המודם שלך לא עובד בPPPOE באופן ברירת מחדל ואם לא שינית את ההגדרות שלו מתישהו, ההתחברות שלך צריכה להעשות ע"י PPTP:

תעביר את סוג החיבור לPPTP,

שורה שניה תעביר לserver address ותרשום שם את הIP של המודם - 10.0.0.138,

שם משתמש וסיסמא שלך כרגיל, DNS תשאיר 0.0.0.0,

SAVE ואז APPLY וזה צריך להתחבר.

לחילופין, אתה יכול להגדיר את המודם לעבוד בPPPOE (עדיף מבחינת שדרוגי התשתית של בזק כיוון שההתחברות הרגילה היא למעשה PPPOA), ע"פ המדריך הזה http://213.8.106.62/broadband/guides/adsl/pppoe/alcatel-pppoe-howto.asp

במקרה הזה ההגדרות בנתב הן כמו שעשית בהתחלה עם הPPPOE

פורסם
  • מחבר

התחברתי בסוף דרך נתב שיש לי פה של EDIMAX . ה EDIMAX הנתב מסוג : BR-6204WG .

עובד מעולה על PPTP .

לא מתנתק עידכנתי לו קשוחה הכל .

עכשיו הבעיה המחשב הנייד נמצא בחדר שינה מרחק 10-15 מטר מהחדר מחשב ועובר דרך 2 קירות .

הקליטה נמצאת כרגע על הכי נמוך קו אחד לפעמים שני קווים .

האם יש דרך לשפר את הקליטה ? יש ברשותי ACCESS POINT של EDIMAX : EW-7206APg אלחוטי .

אני לא יודע כמה הוא טוב . האם הוא יעזור במשהו אם אני מקנפג אותו מול הראוטר ואז שם אותו בסלון ? או שיש דרכים אחרות לשפר את הקליטה ?

תודה רבה.

פורסם

אתה בהחלט יכול להשתמש בAP להגדלת טווח הרשת, כיוון שהוא יכול לשמש כמשחזר.

קודם כל אתה צריך למצוא את האיזור הכי רחוק ו/או הכי נוח ורחוק שבו יש עדיין קליטה מלאה, אם יש לך מחשב נייד זה כלי מושלם לבדיקה. אם אין, אתה יכול לשים אותו בערך 5 מטר מהנתב ובמינימום קירות או מוקדי הפרעה בינהם (כמובן שזה צריך להיות בכיוון שבו אתה רוצה להגדיל את הטווח).

שלב שני זה להגדיר את הAP, את זה אתה עושה כאשר הוא קרוב יחסית לנתב (צריך מרחק של לפחות מטר בינהם ע"מ למנוע הפרעות מהתאבכות). את ההגדרה אתה עושה בעזרת המדריך של המכזיר, בגדול זה למצוא את הרשת של הנתב ולקבע אותה בAP.

שלב שלישי זה לשים את הAP במקום המיועד ושלב זה להתחבר מהמחשב.

עדיף להתחיל את ההגדרות כאשר אין הצפנה על הרשת ואז להוסיף ברגע שפועל.

דרכים אחרות אתה יכול למצוא בסטיקי FAQ (מרכז אות לרשת אלחוטית).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה .

שאלה נוספת ברשותך :

האם אפשריל קנות עוד AP מאותו הסוג ולשים אותו אחרי הראשון ? הכוונה לשים את הראשון כמו שאמרת קרוב יחסית למחשב ואת השני לשים בסלון שיקלוט את הראשון זה אפשרי ויעיל ? או שלא עקרוני לא ישפיע ?

תודה.

פורסם

בעקרון זה אפשרי, זה לא מומלץ.

ככל שאתה מוסיף יותר מכשירי רשת, בעיקר אלחוטיים, אתה מסבך את העניינים. מה שנקרא - Keep It Simple, Stupid (בלי להעליב כמובן :))

אם אתה זקוק לשני משחזרים אז או שיש לך הפרעות קשות על האות האלחוטי או שהבית שלך ממש גדול.

חוצמזה שבכסף של לקנות את כל המכשירים האלו, אבל יכול כבר לקנות נתב בעל שידור יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

על איזה נתב היית ממליץ באמת משהו טוב שייקלוט טוב כמו שאני צריך ? קרוב למקסימום קליטה .

יש לי בבית : Edimax BR-6204WG

ויש לי בבית גם : 3COM 3CRWER100-75 OFFICE CONNECT WIRELESS 54MBPS 11G CABLE/DSL ROUTER

יש לך אולי המלצה לראוטר יותר טוב ? ( אין שאלה של כסף כרגע מה שהכי טוב שאתה מכיר ) .

תודה .

פורסם

הנתב שלך נמצא במרחק של 15 מטר מהמחשב שאתה רוצה לחבר אלחוטית, אני מבין. האם הם בקומות שונות? אחד מהם נמצא בחדר ביטחון או במרתף?

האדימקס הנ"ל הוא הבסיס של כל מה שמדובר בקליטה אלחוטית, כלומר כמעט כל נתב אחר מבית טוב יתן לך שיפור.

אני אישית תמיד קיבלתי תוצאות סבירות+ עד טובות מה3COM מהדגם שציינת.

בתקן G (כמו הנתבים האלו) אתה יכול לקנות את הWRT54GL שיתן לך טווח משופר, בעיקר עם החלפת קושחה שנותנת לך להגביר את ההספק מעבר למה שניתן בקושחה הרגילה.

אתה גם יכול לחשוב על נתב בתקן N (טיוטא 2), כמו הBR-6504N של אדימקס. התקן החדש (או יותר נכון הטיוטא שלו) משלב טכנולוגיה שנקראת MIMO שמאפשרת למלא את הטווח האפקטיבי בקליטה טובה יותר ונותנת שיפור של עד הכפלה במהירות. הבעיה היחידה היא שצריך לקנות כרטיס רשת תואם, שעולה בסביבות ה200 ש"ח. וכשהנתב עצמו עולה 400 ש"ח, זאת כבר הוצאה נכבדת למדי.

פורסם
  • מחבר

יש לי ACCESS POINT של EDIMAX אבל הראוטר לא נראה לי יעבוד איתו :

הראוטר של 3COM ולא כתוב עליו שהוא WDS .

יש דרך לקנפג את הראוטר שיהיה WDS ? כי ה ACCESS POINT שיש לי יכול לעבוד עם כל ראוטר אבל שהוא WDS .

ה ACCESS POINT שיש לי הוא של EDIMAX : EW-7206APg

והראוטר שאני עובד איתו : 3Com 3CRWER100-75 .

אולי הראוטר כבר WDS אבל לא כתוב בשום מקום על ה ACCESS POINT כתוב שהוא WDS . יש דרך לבדוק האם הראוטר הוא WDS ואם לא האם יש דרך להפוך אותו ל WDS ?

ואם יש דרך אז מה צריך לעשות ? כי הראוטר עובד מעולה אני פשוט חושב לקנפג אליו את ה ACCESS POINT כדי להגדיל את הטווח קליטה .

תודה .

פורסם

הנתב של 3COM תומך WDS. תחת wireless settings יש למעלה שלונית WDS.

WDSroot-AP זה ע"מ שהוא יהיה תחנת הבסיס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים