עבור לתוכן

עזרה לפני שאני מתחיל את האוברקלוק הראשון

Featured Replies

פורסם

אז ככה אני מתכנן להתחיל מחר את האובר קלוק הראשון שלי למעבד E6300 ואני לא ממש הבנתי הכל במדריך שיש באתר

אז מה שאני מבקש בעצם זה שמישו שמבין באוברקלוק ויכול לעזור לי לבצע אותו שיביא לי את האייסי שלו ויתדרך אותו קצת במהלך העבודה

אני אדבר איתו דרך המחשב הנייד

בבקשה זה ממש חושב לי ואם יש מישו שיכול לעזור לי בזה אני אשמח ויודה לו מאוד ....

תודה מראש

פורסם

אם אתה לא בטוח במה שאתה עושה, אל תעשה אותו.

אתה אמור ללמוד את המערכת שלך, ללמוד את הביוס לפרטיו (את תפריט הOC בעיקר), להבין מה כל ערך עושה, ורק אח"כ להתחיל.

פורסם
  • מחבר

אתה אמור ללמוד את המערכת שלך, ללמוד את הביוס לפרטיו (את תפריט הOC בעיקר), להבין מה כל ערך עושה, ורק אח"כ להתחיל.

סבבה אני מבין אותך פשוט אני ממש חייב לעשות את האוברקלוק הזה למעבד כדי להכין את המחשב לכרטיס מסך החדש

אני לא מחפש לעושת אוברקלוק רציני , ממשו קטן להעלות את הבאס ל 350 בערך ...

פורסם

אם זה אוברקלוק כ"כ מזערי, אז תבצע אותו...

אם יש לך שאלות לפני כן או בעיות כלשהן שמונעות ממך הצלחה, אתה מוזמן לשאול ואנחנו נעזור לך כמה שנוכל.

פורסם

אל תפחיד אותו סתם

פותח הדיון,אם יש לך רכיבים מתאימים(מעבד+לוח אם+זכרונות+ספק) טובים אז לא תיהיה שום בעיה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אל תפחיד אותו סתם

פותח הדיון,אם יש לך רכיבים מתאימים(מעבד+לוח אם+זכרונות+ספק) טובים אז לא תיהיה שום בעיה :xyxthumbs:

אני חושב שהרכיבים שלי מתאימים

gigabyte 945p-s3

core2dou e6300

אבל הבעיה היא שאני לא ממש מבין את המדריך הזה שיש באתר ואני לא כזה מתמצא בביוס אז רציתי שמישו ידריך אותי באייסי בזמן שאני עושה את האוברקלוק[br]פורסם בתאריך: 18.09.2008 בשעה 12:40:37

יש לי עוש שאלה

כשאני מתחיל את הoc אני צריך להוריד את היחס בין הזכרון והבאס ל1:1 כדי שככה התדר של הזיכון לא יעלה לי ליותר מ667 ?

פורסם

המטרה שלך היא תדר מעבד כמה שיותר גבוה- התדר הזה מורכב מ- מכפלה X באס.. אך יש גם קשר ישיר למהירות הזיכרון.. ישנו המחלק שקובע כי באס X מחלק = מהירות הזיכרון.

בשביל ביצועים מקסימליים לא משנה באיזה תדר של המעבד אתה נמצא, יש עדיפות שהיחס בין הבאס למהירות הזיכרון יעמוד על 1:1 ואם לא אפשרי אז כמה שיותר קרוב.. ובשביל שהיחס הזה ישאר אתה צריך שהמחלק של הזיכרון יהיה מספר שלם.. כל עוד הוא מספר שלם לא תהיה לך שום בעיה.

פורסם
  • מחבר

תראה...

התדר של הזיכרון שלי הוא 667

עם אני יוריד את היחס ל1:1 זה אומר שהתד של הזיכרון ירד ל533 וכך זה יראה יחס של 1:1 , ואחרי שאני יעשה זאת אני צריך להעלות את התדר של הבאס עד למצב שהתדר של הזיכון יחזור להיות 667?

פורסם

נכון.. אבל אל תשכח שיש לך מכפלה. בקיצור יש לך מספיק גורמים במשוואה בשביל שתוכל לשחק עם זה.. כמובן שאתה מוגבל עם הגורמים האלו וזה לא מושלם, אבל זה עושה את העבודה כבר הרבה שנים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אבל מה שאני לא מצליח להבין זה :

המשוואה של המעבד איך שאני מכיר אותה היא

266 שזהו תדר הבאס כפול 7 שהיא המכפלה וכך יוצא התדר שעון של המעבד 1.86

ובביוס אני מעלה את הfsb ולא את הבאס שזה לא ממש מובן לי כי הfsb לא נכלל במשוואה שכתבתי למעלה .....

וכשאנים אומרים לי פה שאני יכול להגיע לתדר של 400 עם הלוח הזה אני לא מבין למה הם מתכוונים

לבאס או ל fsb .....

וגם בביוס לא ראיתי אפשרות של לשנות את היחס של תדרי הזיכרון והמעבד

[attachment deleted by admin]

פורסם

איפה המכפלה? למה הPCI-E נעול?

תנסה במסך הראשון לעשות CTRL + F1 ואז תכנס לתפריט הOC ואמורות להיות לך אופציות נוספות. תן תמונה של זה.

אמור להיות לך Multiplier ואפשרות להגדיר תדר לPCIE...

CPU Host Clock Control תעשה Enabled

כנל לגבי System Memory Multiplier ושם תבחר מספר עגול (2 למשל) ותדאג שיהיה כתוב שם אחרי שבחרת את המספר את מהירות הזכרון שלך. כרגע כתוב 667 אבל אני לא יודע אם זו מהירות הזיכרון שלך במציאות. תבדוק את זה.

פורסם
  • מחבר

איפה המכפלה? למה הPCI-E נעול?

תנסה במסך הראשון לעשות CTRL + F1 ואז תכנס לתפריט הOC ואמורות להיות לך אופציות נוספות. תן תמונה של זה.

אמור להיות לך Multiplier ואפשרות להגדיר תדר לPCIE...

CPU Host Clock Control תעשה Enabled

כנל לגבי System Memory Multiplier ושם תבחר מספר עגול (2 למשל) ותדאג שיהיה כתוב שם אחרי שבחרת את המספר את מהירות הזכרון שלך. כרגע כתוב 667 אבל אני לא יודע אם זו מהירות הזיכרון שלך במציאות. תבדוק את זה.

אני יודע שצריך לעשות

CPU Host Clock Control Enabled

פשוט עוד לא התחתי

והמהירות של הזיכרון נכונה

עכשיו מה זה ה2 שאמת לי לשים שם במחלק תדר זיכרון ?

פורסם

אין לך אפשרויות נוספות?? צריכות להיות עוד כמה פונקציות בשביל שתתחיל בכלל לעבוד.

1. מכפלת המעבד. 2. מחלק הזיכרון. 3. הגדרת הPCI-E קבוע 100Mhz.

פורסם
  • מחבר

אין לך אפשרויות נוספות?? צריכות להיות עוד כמה פונקציות בשביל שתתחיל בכלל לעבוד.

1. מכפלת המעבד. 2. מחלק הזיכרון. 3. הגדרת הPCI-E קבוע 100Mhz.

את הגדרת הpcie יש לי שם

אבל את השאר לא

וזה גם מוזר שכתוב שהבאס שלי הוא 200 כשהוא בעצם 266

מישו יודע מה הבעיה עם הביוס לי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים