עבור לתוכן

תגובה לכתבה שפורסמה לרשתות אינטרנט לא מזמן

Featured Replies

פורסם

קודם כל תתחדשו על הכתבה !!! היא הייתה די טובה ... אבל יש לי שאלה האים יש מכשיר רשת העובד גם בשכבות 4-7???

פורסם

כן ישנו SWITCH כזה שעובד לפי פורטים בTCP או UDP כלומר בשכבה רביעית. וכן קיים SWITCH רמה שלישית שמנתב על פי

כתובות IP (בדומה לראוטר אך נראה חיצונית אחרת ובעל תפקוד שונה ברשת גדולה).

פורסם

יפה מאד Udicol :ylsuper:

כתבה איכותית ומקצועית

פורסם

תודה Holy.

ראוי לציין כי מכשיר שמשלב את שכבה 1+2+3 הוא יקרא Router נתב. כאשר אני משלב בתוכו את רעיון ה- Switch, זה פשוט פיתוח חדש ושילוב של רעיון הניתוב + המתג Switch , וזה עובד יפה ברשתות גדולות מאוד שבהם נדרש לסנן ולהעביר לסגמנטים אחרים בצורה יעילה.

תארו לכם מכשיר שמשלב את שכבה 4+5 , ובכן מדובר בעצם על מחשב עם מערכת הפעלה כולל כל הרכיבים (חוץ מכרטיס מסך....)

מכשיר כזה בד"כ משלב בתוכו Firewall + סינון מתקדם של IP כולל כמובן ניתוב. אין דרישה מיוחדת לציוד כזה (לפחות מה שאני יודע).

אפשר כמובן להוסיף תוספות שונות כמו אחזקת גיבוי וקווי Trunk בין מערכות Switch אשר אמורות לגבות עורקי תקשורת מועדים לנפילה.

פורסם

כל הנתבים של החברות המובילות בשוק (Cisco, Juniper etc) יודעים לטפל גם בשכבה הרביעית ובהחלט יש לכך שימושים רבים (access lists)

מעבר לכך יש מכשירים אשר מטפלים עד שכבה 7, לא מחשב כפי ש udicol מתאר, אלא appliance לכל דבר. אלה בעיקר load balancers אשר מחלקים את עומס התעבורה בין שרתים. ניתן למצוא מכשירים אלו ב hosting farms או לשם חלוקת העומס על שרתים של אתרים בעלי נפחי תעבורה גדולים כגון cnn.com

פורסם

כל הנתבים של החברות המובילות בשוק (Cisco, Juniper etc) יודעים לטפל גם בשכבה הרביעית ובהחלט יש לכך שימושים רבים (access lists)

מעבר לכך יש מכשירים אשר מטפלים עד שכבה 7, לא מחשב כפי ש udicol מתאר, אלא appliance לכל דבר. אלה בעיקר load balancers אשר מחלקים את עומס התעבורה בין שרתים. ניתן למצוא מכשירים אלו ב hosting farms או לשם חלוקת העומס על שרתים של אתרים בעלי נפחי תעבורה גדולים כגון cnn.com

אופס, לא שמת לב אבל השימוש והעליה של השכבות דורש ציוד שכולל מעבד פנימי חזק (כמו מחשב) כולל זיכרון(כמו מחשב) לעיטים עם דיסק קשיח. אף אחד לא יסתכן עם תוכנה מינימלית בזיכרון ה- Rom , כדי שכל שינוי בפרוטורולים יצריך צריבה מיגעת עבור עידכונים שונים.

היום אני יכול לעשות לך בקר ממטרות עם מחשב מינימלי (כמובן שאסתפק במינימום), בסופו של דבר עליה בשכבות דורשת שימוש במערכת הפעלה ובשימוש אינטנסיבי בתוכנות פנימיות.

פורסם

1. כל מכשיר חשמלי שיש לו איזשהו מעבד יכול להיחשב למחשב לפי מה שאתה אומר. אני לעומתך מבדיל בין בקר למחשב. נכון, אפשר ליצור "בקר ממטרות" ממחשב בסיסי אבל למה לעשות את זה כשאפשר ליצר משהו יעודי למטרה שלו? זה יהיה יותר זול ובטח טוב יותר.

2. מי אמר משהו על זכרון ROM? כל נתבי Cisco מעלים את מערכת ההפעלה שלהם מזכרון ה flash אל ה RAM בעת העליה ואז עד לכיבויים עובדים מתוך זיכרון ה RAM.

3. ברור שצריך איזו שהיא תוכנה שתרוץ על המעבד אבל לא לכל תוכנה הייתי קורא מערכת הפעלה.

4. למרות שלנתבים יש מעבד, זכרון ומערכת הפעלה לא הייתי מגדיר אותם כמחשב אלא application specific device. אתה לא יכול לעשות איתם כל שעולה על רוחך אלא דבר אחד בלבד - להעביר תעבורה בין רשתות על פי סט חוקים שאותו ניתן להגדיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים