עבור לתוכן

עזרה איזה קירור אני צריך למחשב הבא?

Featured Replies

פורסם

מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600

לוח אם : Gigabyte GA-P35-DS3L

זכרון פנימי : Geil DDR2 4096MB 800MHZ CL5 Black Dragon Dual Channel Kit

כרטיס מסך : NVIDIA GeForce 9800 GTX

+

ספק :Thermaltek 550W

אני לא הכי מבין בזה רק תגידו לי מה אני באמת צריך בשביל לשמור על טמפ' טובה...

ואני רוצה לעשות OC למעבד עוד מעט...

פורסם

קודם כל אתה מתכנן OC, השאלה באיזו רמה? אתה מתכוון ללכת כמה שיותר רחוק?

כי יש לי מעבד ולוח כמו שלך, והלוח הזה ממש מגביל מבחינת באס הוא לא ממש מומלץ בשביל OC.

אבל אם אתה עושה OC למשל עד 3GHZ אולי קצת יותר, אז הוא יכול להספיק בהחלט.

ושנית.. מה התקציב שאתה מוכן להשקיע בשביל זה?

אם תרצה ממש להכנס לתחום האוברקלוקינג ולבצע אוברקלוק מתקדם אתה תצטרך לוח אחר (ובשביל זה תפנה לפורום "מעבדים, לוחות אם וזכרונות").. אבל אם תסתפק באיזור ה-3Ghz אז הלוח יספיק וגם הקירור סטוק של אינטל למעבד הזה יספיק. לחילופין אם תברר ויוצא לך יותר זול, תוכל לקחת את ה-Alpine 7 Pro של Arctic Cooling. מחירו בנעה מחשבים לצורך העניין רק 50 שקלים והוא שקט מאוד.

פורסם
  • מחבר

קודם כל אתה מתכנן OC, השאלה באיזו רמה? אתה מתכוון ללכת כמה שיותר רחוק?

כי יש לי מעבד ולוח כמו שלך, והלוח הזה ממש מגביל מבחינת באס הוא לא ממש מומלץ בשביל OC.

אבל אם אתה עושה OC למשל עד 3GHZ אולי קצת יותר, אז הוא יכול להספיק בהחלט.

ושנית.. מה התקציב שאתה מוכן להשקיע בשביל זה?

אם תרצה ממש להכנס לתחום האוברקלוקינג ולבצע אוברקלוק מתקדם אתה תצטרך לוח אחר (ובשביל זה תפנה לפורום "מעבדים, לוחות אם וזכרונות").. אבל אם תסתפק באיזור ה-3Ghz אז הלוח יספיק וגם הקירור סטוק של אינטל למעבד הזה יספיק. לחילופין אם תברר ויוצא לך יותר זול, תוכל לקחת את ה-Alpine 7 Pro של Arctic Cooling. מחירו בנעה מחשבים לצורך העניין רק 50 שקלים והוא שקט מאוד.

בדיוק אחי אני רוצה רק עד GHZ3.0 אז אתה אומר שאם אני ישים אתAlpine 7 Pro Arctic Cooling

זה יספיק?

פורסם

באמת קירור כמו ה-Alpine Pro או STOCK יספיקו למעבד Q6600 באוברקלוק?

אני זוכר שעם Tuniq ומעבד ב-3.2Ghz על ~1.5v ולוח כזה הטמפ' היו כבר במאמץ באזור ה-66c..

עקרונית אפשרי גם להגיע ל-3.4Ghz עם הלוח לא?

אני מבין שכבר יש לך את הלוח אם הזה? באוברקלוק ללוח הזה לדעתי *מאוד* מומלץ להחליף את הקירור של הצ'יפסט (הגוף קירור הזהוב של הלוח אם), הוא מתחמם יותר מדי.

פורסם
  • מחבר

תשמע הרוב פה זה ג'בריש בשבילי אני פשוט ילך לטכנאי

יגיד לו מה אני צריך וירכיב אני לי...

אני מתייעץ פה כי אני יודע שיש פה אנשים שממש כרישים בתחום...

אז נגיד וזה היה המחשב שלך והיה לך תקציב של 500 ש''ח איזה קירור היית שם?

פורסם

דווקא הקירור של הלוח שלי עושה עבודה טובה לא זז מ39-41 מעלות.

וכמו שאמרתי יש לי גם מעבד ולוח כאלו.. ויש לי קירור פשוט של Spire ניתן לראות דגם מדויק במפרט בצד.. הוא שווה ערך פחות או יותר לסטוק או ל-ALPINE.. ועם אוברקלוק ל3GHZ בלי להעלות מתח הטמפ' מקסימום 70 מעלות. אז ככה שזה פחות או יותר הגבול שלו, אבל בלי קשר לטמפ', הבאס של הלוח מאוד מגביל הוא בעייתי מעל 380MHZ אז קצת קשה להגיע איתו רחוק.

פותח הדיון.. אני אמרתי לך מה שאני הייתי שם לפי הציפיות OC שלך, חכה לאחרים ותראה מה הם היו שמים.

עריכה: אני כמובן מדבר על סטפינג של G0 ולא B3...

פורסם
  • מחבר

אני גם עם סטפינג של G0

ואם אפשר בבקשה עוד תגובות אני רוצה ללכת להזמין את זה היום

אז אני רוצה כמה שיותר דעות...

פורסם

לדעתי תקח Arctic - Cooling Freezer XTREME הוא עולה רק 180 שקל והוא יספק אותך ממש... איתו אתה גם יכול לעשות 3.2

פורסם

nike: המדד שלי בקשר ללוח אם הוא פשוט, אם כשאני נוגע בו הוא חם מדי ברמה של לקבל כוויה אם האצבע נשארת שם = חם מדי :)

גם מדדתי את טמפ' הגוף קירור בזמנו, נדמה לי שהיא הגיעה לאזור ה-55c, אבל אני לא סגור על זה.

לא מחשב שלי..

אבל אני ממליץ למי שממהיר את הלוח להחליף את הקירור או לקמבן שם איזה מאוורר.

באזור ה-70 מעלות המעבד כבר מאט את עצמו אוטומטית לא?

אני זוכר שהרכבתי לאחר מכן מפרט דומה עם Thermaltakbe MaxORB (כמדומני) במקום ה-Tuniq, והוא לא קירר מספיק, המעבדים נהיו חמים מדי.

פורסם

מאט את עצמו באיזור ה90 לפי TJMax של 95. לא שזה משנה, כי גם ככה בלתי ניתן לדעת את הטמפ' האמיתיות של הליבות.

אני יכול להציע כל מיני רעיונות מדוע הטמפ' הייתה כ"כ גבוהה, אבל זה לא יתן שום דבר. אני כן יכול לציין שמעל 3Ghz הטמפ' מתחילה לעלות, אבל מ3.2Ghz ועד איזור ה3.6GHz אני לא הבחנתי בעליה משמעותית בטמפרטורה. אז מבחינתי זה 3Ghz או 3.6, אין ביניים.

בנוגע לצ'יפסט.. עדיף לבדוק ולא סתם להחליף כי זה משתנה בין לוח ללוח וגם בהתאם לתנאי סביבת העבודה שלו -מארז/סירקולציה וכדומה. וגם 55 מעלות צלזיוס זה בכלל לא נורא, אני לא חושב שזו סיבה לבזבז כסף נוסף על קירור, אפילו שזה לא עסק יקר.. מקסימום אפשר לשפר את הסירקולציה במארז או לכוון אליו מאוורר שסתם זרוק בצד, אבל אני נגד קניה של קירור בגלל 55 מעלות.

BASHASH אני לא מבין כיצד אתה מציע קירור ב180ש"ח לבן אדם שבסה"כ רוצה לעשות OC מאוד מינימלי.. ??? :o:screwy:

פורסם

דווקא הקירור של הלוח שלי עושה עבודה טובה לא זז מ39-41 מעלות.

וכמו שאמרתי יש לי גם מעבד ולוח כאלו.. ויש לי קירור פשוט של Spire ניתן לראות דגם מדויק במפרט בצד.. הוא שווה ערך פחות או יותר לסטוק או ל-ALPINE.. ועם אוברקלוק ל3GHZ בלי להעלות מתח הטמפ' מקסימום 70 מעלות. אז ככה שזה פחות או יותר הגבול שלו, אבל בלי קשר לטמפ', הבאס של הלוח מאוד מגביל הוא בעייתי מעל 380MHZ אז קצת קשה להגיע איתו רחוק.

פותח הדיון.. אני אמרתי לך מה שאני הייתי שם לפי הציפיות OC שלך, חכה לאחרים ותראה מה הם היו שמים.

עריכה: אני כמובן מדבר על סטפינג של G0 ולא B3...

לי גם יש את הלוח הזה ואני הגעתי ל420mhz בלי לעלות לו מתחים אפילו איך זה יכול להיות שאתה אומר שמ380 זה כבר בעייתי?

פורסם

כמו שאמרתי לא סגור על ה-55 מעלות, אבל מבחינתי אני יודע שאם צ'יפסט חם מדי למגע - זה לא אופציה לעבוד ככה 24/7 במאמץ, הוא לא ישרוד תקופה ארוכה מדי.

הטמפ' ב-Coretemp היו באזור ה-70 כשהוא האט את עצמו עם ה-TT.

אבל אכן אתה צודק התחום שעד 3Ghz הוא הרבה פחות חמים וגם ידרוש פחות מתח ולכן גם קירור פחות רציני.

פורסם

לי גם יש את הלוח הזה ואני הגעתי ל420mhz בלי לעלות לו מתחים אפילו איך זה יכול להיות שאתה אומר שמ380 זה כבר בעייתי?

צודק לחלוטין. בדקתי את הנושא ואפשר להגיע איתו אפילו ל480... כנראה משהו אחר מגביל אותי. נדע כשנקנה קירור טוב יותר.

biodome אתה מתכנן לאפינג לU120E? כי לפי השוואה שראיתי זה לא משפר הרבה ולא שווה את העבודה...

פורסם

מה? איפה הזכרתי כאן U120E? :P

בכל מקרה גם אני ראיתי השוואות שההפרש לא רציני ולא שווא את הטירחה..

פורסם

אני יודע שלא הזכרת, פשוט גם לי יש תכנונים וזה עלה לי לראש פתאום.. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים