עבור לתוכן

מעבר מויסטה 64 ביט ל32 ביט

Featured Replies

פורסם

חברים

לאחר רכישה של מחשב חלומות עם מעבד Q9550 זכרון 4GB 1066 וכרטיס מסך GTX260 גיליתי למורת רוחי וביאוסי שחלק נכבד מהתוכנות והדרייברים שאני עובד איתם לא תומך בגירסת 64 ביט. אני יודע שהנושא נטחן כאן עד עפר אבל בכל זאת אני רוצה לבדוק אם לאחר שהתאוששתי הבנתי כמו שצריך את ה"נזק" שייגרם לי במעבר ל32ביט:

1) זכרון ה4GB שלי לא ינוצל עד תומו אלא רק 3-3.5 GB יוכלו לעבוד.

2) עדיין מהירות הזכרון (1066) תנוצל.

3) עדיין תוכנות שעובדות עם 4 ליבות יוכלו לנצל את הארבע ליבות בדיוק כמו ה64 ביט.

4) ההבדל בין 64 ל32 ביט הוא לא כזה גדול ועדיין הקנייה של מחשב כזה השתלמה לי.

5) אין דרך לעבור מ64 ל32 בלי להתקין מחדש את הווינדווס.

10X

פורסם

בעקרון מערכת 64 ביט תומכת בזכרון RAM מורחב - לי יש מערכת 32 ביט עם זכרון של 4GB - למרבה הפלא כל הזכרון מזוהה במאפייני המחשב.

אתה חייב להתקין מחדש (לפרמט) אם ברצונך במערכת 32 ביט .

[ גם אם מזוהה רק 3.5 GB עדיין "לא אסון" והמערכת תרוץ בלי בעייה ]

פורסם

דרך אגב, אתה מוכן לשתף אותנו [אותי בפרט] אילו תוכנות ודרייברים אינם מזוהים ב Vista 64 ?

זה נשמע מאוד לא הגיוני שמצב כזה יקרה עם קנית מחשב חדש, כלומר כשכל הרכיבים חדשים וחדישים...

פורסם

הלוואי והייתי יכול :kopfpatsch: אתה יודע כמה תוכנות קיימות עלי אדמות ? מה שברור הוא שפיתוח תוכנה עבור מערכת 64 ביט עולה כסף , והרבה...

עדיף ציפור אחת "מתפקדת" על מערכת 32 ביט, מאשר "יתרון" המהירות כביכול של מערכת 64 ביט - אני מכיר לא מעט משתמשים שויתרו על התענוג

המפוקפק של מערכת 64 ביט גם ב -XP בגלל תאימות דרייברים ותוכנות.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה כל ההסברים.

Cahimel, אין קשר למחשב החדש אלא לתוכנות שיושבות עליו. כמה מהן לא עובדות:

1) 3DMAX גירסא 8. שידרוג לגירסא 9 עולה המון כסף אבל שמעתי שגם אז נתקלים בכמה בעיות.

2) דרייברים שונים, גם לרכיבים חדשים. לדוגמא, כרטיס serial adapter חדש מהחנות שלא יכול לעבוד עם 64 ביט או כרטיס קול מקצועי של M-AUDIO שאין לו דרייבר מתאים וכנראה גם לא יהיה.

3) מדפסת BROTHER לא כל כך ישנה. יש דרייבר ל64 ביט אבל הוא לא עובד חלק ומרסק את המערכת.

4) תוכנות גראפיות נוספות שרק גירסאות חדשות שלהן כוללות תמיכה ב64 ביט.

ככה זה אצלי לפחות, למרות שקראתי פה ושם גם על סיפורי הצלחה. אני מניח שכל אחד והמערכת הספציפית שלו.

כ"כ, עדיין לא קיבלתי תשובה אם ויסטה 32 ביט משפיעה על ניצול של מהירות הזיכרון ועל עבודה עם 4 ליבות. מישהו יודע?

פורסם

לא, אין ממש הבדל.

בעקרון 64 אמורה לעבוד יותר מהר, אבל בפועל לא ממש תמצא הבדל.

היתרון הגדול זה הזכרון והעובדה שתוכנות יכולות לקבל יותר מ-2GB זכרון, אם אתה משתמש בכאלה תוכנות, אולי כדאי לך להישאר ב-64, אחרת, אין ממש צורך לסבול :]

פורסם

קודם כל תודה כל ההסברים.

Cahimel, אין קשר למחשב החדש אלא לתוכנות שיושבות עליו. כמה מהן לא עובדות:

1) 3DMAX גירסא 8. שידרוג לגירסא 9 עולה המון כסף אבל שמעתי שגם אז נתקלים בכמה בעיות.

2) דרייברים שונים, גם לרכיבים חדשים. לדוגמא, כרטיס serial adapter חדש מהחנות שלא יכול לעבוד עם 64 ביט או כרטיס קול מקצועי של M-AUDIO שאין לו דרייבר מתאים וכנראה גם לא יהיה.

3) מדפסת BROTHER לא כל כך ישנה. יש דרייבר ל64 ביט אבל הוא לא עובד חלק ומרסק את המערכת.

4) תוכנות גראפיות נוספות שרק גירסאות חדשות שלהן כוללות תמיכה ב64 ביט.

ככה זה אצלי לפחות, למרות שקראתי פה ושם גם על סיפורי הצלחה. אני מניח שכל אחד והמערכת הספציפית שלו.

כ"כ, עדיין לא קיבלתי תשובה אם ויסטה 32 ביט משפיעה על ניצול של מהירות הזיכרון ועל עבודה עם 4 ליבות. מישהו יודע?

אני משתמש עם ויסטה 32 ביט, עדכון SP1 על מעבדי Q (ארבע ליבות) והכל עובד פרפקט . :xyxthumbs: במחשב אחר.

[ מעדיף לעבוד שוטף, עם XP ]

פורסם

בעקרון מערכת 64 ביט תומכת בזכרון RAM מורחב - לי יש מערכת 32 ביט עם זכרון של 4GB - למרבה הפלא כל הזכרון מזוהה במאפייני המחשב.

אתה חייב להתקין מחדש (לפרמט) אם ברצונך במערכת 32 ביט .

[ גם אם מזוהה רק 3.5 GB עדיין "לא אסון" והמערכת תרוץ בלי בעייה ]

עבדו עליך...

תכנס ל Task Manager

Performance

Physical Memory

Total

פורסם

^^ חח כן, זה קרה באחד העדכונים לפני כמה חודשים עקב פניות רבות של לקוחות לחברות OEM כמו DELL בחוסר הבנה של, "למה יש לי רק 3.5, קניתי 4".

תאמת, טוב ששינו את זה, למרות שזה מפגר

פורסם

עכשיו יש בעיה הפוכה, הם לא פתרו כלום.

פורסם

ללא ממש...

מי שיודע שאמור להיות לו 4GB ויודע לחפש את זה ב-TASK MANAGER יהיה מספיק חכם ל:

1. לא לקנות OEM.

2. לדעת להסתכל ב-GOOGLE לפני שהוא פונה אליהם, הסבר הוא כבר ימצא.

פורסם
  • מחבר
היתרון הגדול זה הזכרון והעובדה שתוכנות יכולות לקבל יותר מ-2GB זכרון, אם אתה משתמש בכאלה תוכנות, אולי כדאי לך להישאר ב-64, אחרת, אין ממש צורך לסבול

רגע לא הבנתי משהו -ואם יש לי 2 תוכנות כל אחת משתמשת בעד שני ג'יגה ושתיהן רצות יחד (קורה הרבה בתוכנות גראפיות). מה אז יקרה עם 32 ביט?

ומה לגבי השימוש בארבע ליבות? הוא ייפגע?

פורסם

קודם כל, זה לא יכול לקרות, כי אין לך ב-32 4 GB להכיל את זה, דבר שני, לא לשכוח שמע' ההפעלה לוקחת לה משאבים...

המקסימום שיהיה לך בכל עת זה 3.5, לרוב זה בערך 3.2 ( מנסיון על מחשב עם כ. מסך של 512 MB ).

מה שאני אמרתי, זה שאם תוכנה אחת! רוצה יותר מ-2GB, היא לא תקבל, אם ירוצו 2 ויש לך 3 GB פנויים ( לדוגמא ), כל אחד יכולה בכיף לקבל 1.5 ו-1.5 או 2 ו-1, וכו'...

יש מגבלה לכל תוכנה של 2GB. למרות שיש לזה עקיפה (קצת לא ממומלצת) אם זכרוני לא מטעה אותי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה.

לאור כל מה שנכתב, המעבר ל32 לא כזה נוראי :)

אני אלך על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים