עבור לתוכן

לוח אם נשרף - התייעצות

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי לפני שנתיים וחצי את המפרט הבא בKSP:

penitum 4 3.0Ghz 775 2MB CACHE FSB800 630

נשרף - Asus P5L2 (775+945+sata2+ddr2+gbl)

x2 elixir DDR 2 533MHz 512MB

western digital 160GB (8MB) 7200RPM SATA 2

GIGABYTE 660 256MB PCI-Express

חוץ מזה גם הספק של 350W נשרף...

השאלה שלי היא מה לעשות?

יש לי עדיין אחריות על הלוח אם(3 שנים) השאלה היא אם לא עדיף להשקיע במחשב עם מעבד חדש (E8400/8500) כרטיס מסך חדש:

9600GT 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E/9500GT 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E

להוסיף עוד דיסק קשיח של 160GB ב200 שקל ועוד 1GB זכרון (אפשר לחבר ללוח אם חדש עם מהירות 800MHz או יותר זכרונות ישנים של 533MHz כי אז יהיו לי 2GB זכרון)

ההתלבטות היא כזו בגלל העובדה שספק עולה בסביבות 100 שקל + 70 הרכבה שלו + אני צריך לתת להם את המחשב לבדיקה אחרת הם יכולים לבטל לי את האחריות (+150 שקל) + ההרכבה של הלוח אם החדש שזה עוד 100 שקל

יוצא 420 שקל... חלק מהרכיבים כבר בני שנתיים וחצי ויהיה חבל להשקיע עוד סכום כסף גדול בעוד שנה שנתיים.

השאלה אם לבצע רק את התיקון של לוח אם + ספק או כבר לקנות "מחשב חדש" (לא צריך מארז ודברים מסביב) ובנוסף להעביר אליו חלק מהחלקים הישנים כמו דיסק קשיח וזכרון

מה ממליצים?

פורסם

הפוך גוטה הפוך...

"ההתלבטות היא כזו בגלל העובדה שספק עולה בסביבות 100 שקל + 70 הרכבה שלו + אני צריך לתת להם את המחשב לבדיקה אחרת הם יכולים לבטל לי את האחריות (+150 שקל) + ההרכבה של הלוח אם החדש שזה עוד 100 שקל"

לוח האם שלך נשרף בגלל הספק "החרא" שקנית - לא קונים ספק במאה שקל !!

ואז הסיכוי לשרפות אפסי - ספק כח הוא מרכיב לא פחות חשוב משאר המפרט, בפעם הבאה רכוש ספק מחברה מוכרת ולא "זבל"...

לא נכנס למערכת השקולים שהעלת. :nixweiss:

פורסם
יוצא 420 שקל... חלק מהרכיבים כבר בני שנתיים וחצי ויהיה חבל להשקיע עוד סכום כסף גדול בעוד שנה שנתיים.

השאלה אם לבצע רק את התיקון של לוח אם + ספק או כבר לקנות "מחשב חדש" (לא צריך מארז ודברים מסביב) ובנוסף להעביר אליו חלק מהחלקים הישנים כמו דיסק קשיח וזכרון

מה ממליצים?

אני חושב שההחלטה שלך צריכה לבוא קודם כל מתקציב ?

ואחרי זה מצרכים ?

אם זה מחשב שמשמש גם למשחקים \סרטי HD ויש תקציב עדיף מחשב חדש\קונסולה

אם זה מחשב לעבודה\אינטרנט עדיף לעשות תיקון

בכל מקרה מאוד לא ממליץ לך לקחת רכיבים מהמחשב הישן לחדש

את זה עושים רק שאין ברירה תקציבית ודברים בסגנון

מחשב טוב למשחקים וסרטים אפשר גם להרכיב ב3000 שקל היום

וככה אתה יודע שכל רכיב אם אחריות

בנוגע לספק כמו שאמרו תקנה אחד נורמלי

יש פורום לזה אז תשאל שם מה כדי לקנות

פורסם

לוח האם שלך נשרף בגלל הספק "החרא" שקנית - לא קונים ספק במאה שקל !!

ואז הסיכוי לשרפות אפסי - ספק כח הוא מרכיב לא פחות חשוב משאר המפרט, בפעם הבאה רכוש ספק מחברה מוכרת ולא "זבל"...

לא נכנס למערכת השקולים שהעלת. :nixweiss:

לאו דווקא, יש לוחות אם פגומים (אומנם בודדים אבל פגומים) יכול להיות גם חיבור לא נכון ע"י הגורם המרכיב.

ההגנות מפני קצר ועומס יתר כמעט ממומשות בכל הספקים

ספק + לוח אם + הרכבה יעלה לך במינימום יותר מ- 420 - כמה אתה מוכן להוציא ?

פורסם

ספק יעלה לו במקס' 250 ש"ח.

מכיוון שהמחשב באחריות ובהנחה שהוא קנה אותו שלם מאותה חנות, אסור להם לדרוש אפילו לא שקל אחד על הרכבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים