עבור לתוכן

ויכוח שלי עם מישהו. על AMD ועל INTEL.

Featured Replies

פורסם

דיברנו קצת על מעבדים וזה ואז אמרתי שחבל שלפני 4 שנים המליצו על מעבד פנטיום 4 במקום המעבד של AMD.

אז מה אתם אומרים, לפני 4 שנים, מה היה יותר טוב, AMD או אינטל ?

האם סוג המעבד יכול לגרום להרצה אי הרצה תוכנית או האטה מוגזמת של התוכנית. (זה הניסוח שלו)

הכוונה האם מעבד של אינטל היה מחשב תוכנית טוב יותר, או אפילו אם אינטל היה מריץ משהו ש AMD לא.

הגיוני ?

פורסם

מיציאתו של הK8 הראשון בשלהי 2003 ועד יציאת ארכיטקטורת ה2 CORE באמצע 2006 (לשימוש שולחני)

לAMD היה יתרון לא מבוטל מבחינת ביצועים.

פורסם
  • מחבר

ומה עם השאלה השנייה ?

פורסם

המעבדים תואמים כי הם משתמשים באותם סטים של פקודות.

יתכן כי מעבד אחד יהיה עדיף על השני באפליקציות שמעדיפות ארכיטקטורה אחת על השניה,

לדוגמה, הדורות הראשונים של הK8 חדי הליבה היו פחות טובים מהP4 חד הליבה ביישומי וידאו.

פורסם

היתרון של AMD על Intel התחיל הרבה לפני ימי ה-K8, אפילו מהדור הראשון של ה-K7, ה-Athlon (אפילו לא ה XP) היה ל-AMD עדיפות בביצועים שלא לדבר על ביצועים ביחס למחיר, כאשר Intel הצליחה להשיג את AMD רק עם ה-Northwood C וגם אז ל-AMD היה עדיפות מבחינת ביצועים למחיר.

פורסם

אכן, אני זוכר שבזמנו ה Athlon Thunderbird הציג ביצועים זהים לפנטיום 3 המקביל במשהו כמו 3\2 מחיר.

פורסם

היתרון של AMD על Intel התחיל הרבה לפני ימי ה-K8, אפילו מהדור הראשון של ה-K7, ה-Athlon (אפילו לא ה XP) היה ל-AMD עדיפות בביצועים שלא לדבר על ביצועים ביחס למחיר, כאשר Intel הצליחה להשיג את AMD רק עם ה-Northwood C וגם אז ל-AMD היה עדיפות מבחינת ביצועים למחיר.

אני לא דיברתי בשום שלב על יחס ביצועים/מחיר

ולא, לK7 לא היתה דומיננטיות על פני הP4 המקבילים אליו

נכון שCLOCK PER CLOCK הוא היה מהיר יותר, אבל הוא היה בתדרים נמוכים יותר

כשיצא הPALOMINO למשל, הP4 המהיר ביותר באותה תקופה היה לרוב מהיר יותר

כשיצא הTHROUGBIRD, הP4B באותה תקופה היה יותר טוב במרבית הבנצ'מארקים

וכשיצא הBARTON, כבר היה P4C בשטח ולא היה לו סיכוי...

פורסם

מה!? ממש לא. ה-Athlon הכי חלש אנס את פנטיום 4 (Willamette) הכי חזק. והטורוברד A, ו-B היו יותר חזקים מה-Northwood A והטורוברד B השתווה ל-Northwood B.

פורסם

אין כמו ויכוחים של גיקים, בכל מקרה, בקשר לשאלה השניה, אינטל הוציאה גירסאות של הקומפיילר שלה שנועד להריץ תוכנות יותר לאט על מעבדים של AMD.

פורסם

אתה חי בסרט...

http://www.firingsquad.com/hardware/palomino/default.asp

http://www.hardocp.com/article.html?art=MzA2LDEsLGhjb25zdW1lchJ6aMHqzYra6BMba3pnhDTRPOtA3rJLaKR2q3Tgj63r4nsNtNOddtM=

זאת אומנם לא שליטה ברמה שיש היום או שהיתה ביציאת הK8

אבל ברוב הבנצ'מארקים הP4 לוקח

אם תסתכל על מבחני הגיימינג אתה תראה שהחלוקה היא חצי חצי, אבל כשאתה לוקח בחשבון שמדובר במעבד שעולה משהוא כמו רבע מהמחיר זה נהיה פשוט עצוב במיוחד כשבחלק מהמבחנים ה-1.2Ghz לוקח את ה-1.8Ghz.

בנוסף אל תשכח שכמעט בכל זמן בתקופה ההיא הייתה יכול במחיר של המעבד הכי חזק של אינטל, לקנות מעבד, לוח אם וזיכרון שהיו עוברים אותו בביצועים עם אוברקלוק.

פורסם

אם תסתכל על מבחני הגיימינג אתה תראה שהחלוקה היא חצי חצי, אבל כשאתה לוקח בחשבון שמדובר במעבד שעולה משהוא כמו רבע מהמחיר זה נהיה פשוט עצוב במיוחד כשבחלק מהמבחנים ה-1.2Ghz לוקח את ה-1.8Ghz.

בנוסף אל תשכח שכמעט בכל זמן בתקופה ההיא הייתה יכול במחיר של המעבד הכי חזק של אינטל, לקנות מעבד, לוח אם וזיכרון שהיו עוברים אותו בביצועים עם אוברקלוק.

כבר כתבתי מקודם, לא השוויתי יחס עלות/בעצועים, גם לא ביצועים באוברקלוק

ואני לא מדבר רק על גיימינג, אני מדבר על כל הבנצ'מארקים.

אם תספור את הבנצ'מארקים שהP4 לוקח לעומת הבנצ'ים שהK7 לוקח תראה שהפער גדול.

גם אני קניתי בזמנו K7 כי הוא היה יותר משתלם, אבל זה לא אומר שהוא היה הכי חזק בשוק.

פורסם

לפחות תסכים איתי שבמבחני הגימינג הם שווים, שזה מה שמעניין את רוב האנשים שקוראים את הביקורות האלו.

פורסם

כן, הם פחות או יותר שווים (עם יתרון קל לP4 :P)

אין ספק שהK7 היה מעבד מצויין, לא טענתי אחרת אף פעם,

בסופו של יום, אם בשנים 2001-2003 היית זוכה בהגרלה שבה אתה מרכיב איזה מחשב שבא לך בחינם, גם אתה היית מרכיב P4 :)

פורסם

אין כמו ויכוחים של גיקים, בכל מקרה, בקשר לשאלה השניה, אינטל הוציאה גירסאות של הקומפיילר שלה שנועד להריץ תוכנות יותר לאט על מעבדים של AMD.

בולשיט מוחלט

אינטל הוציאה קומפיילרים שמותאמים לארכיטקטורה של P4. בגלל ההבדלים הגדולים בארכיטקטורה אז האופטימיזציה שהתאימה לP4 לא התאימה לאטלון. אם יש לך קצת הבנה במבנה מחשבי ואופימיזציה של תכנה אז זה צריך להיות ברור שאופטימיזציה לארכיטקטורה אחת לא תתאים לארכיטקטורה אחרת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים