עבור לתוכן

איזה מעבד יהיה הכי מתאים למערכת שלי

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע E2180 שמתפקד נורא גרוע כרגע. מזה גרוע חום יתר,אין יציבות,ולא מאפשר OC. אז אני מחפש מעבד עד ל900 שקל מי FOXPC יש לי כמה אפשרויות ואני צריך תעזרה של האנשים שבאמת מבינים בתחום. המעבד צריך להיות חזק,קריר,ומאפשר תדר שעון גבוה. עם אפשר אז רוצה גם דגמים של המעבדים הדגמים הכי קרים יהיו האפשרות הכי טובה. אז אינה המעבדים תחליטו מי יתן לי הכי טוב ביצועים למערכת שלי. רוצה גם לדעת מה האבדל בין המעבדים עם קיים ביכלל הבדל?

E5200-מעבד יחסית קר ניראה לי 45NM , 2MB CHACHE ,2500MHZ מחיר 399 שקל

E7200-נורא דומה לE5200 רק עם שינוי קטן של תדר וכמות זיכרון 45NM , 3MB CHACHE , 2570MHZ מחיר 570 שקל

E8400-לדעתי זאת האפשרות הכי טובה אבל יקר לי קצת 45NM , 6MB CHACHE , 3000MHZ מחיר 835 שקל

Q6600 SLACR-קשה להחליט בינו לE8400 והוא גם חם יותר בהרבה 65NM , 8MB CHACHE ,2400MHZ מחיר 900 שקל

אז צריך החלטה עוד להיום מי בינהם יהיה יותר טוב למשחקים,אינטרנט,תוכנות . רוצה לשהמחשב יהיה כמה שיותר חזק ומהיר תודה לכל העוזרים.[br]פורסם בתאריך: 12.09.2008 בשעה 10:20:30

המיפרט שלי כרגע

מעבד-E2180

לוח אם-ABIT IP35-E

זיכרונות-GIEL DDR2 800 1GBX2 CL5

כרטיס מסך-Geforce 9600GT 512MB 256BIT

קירור למעבד-AC FREZZER 7 PRO

צריך תשובה בדחיפות המעבד יהיה מיועד בעיקר לגיימינג מעדיפ מעבד QUAD ביגלל ה4 ליבות וביגלל שאחרי OC הוא נחשב למעבד מצויין תשובות ?

פורסם

אם יש לך בעיה של תקציב אז עדיף את הE7200 שאתה יכול לעשות לו גם OC

פורסם
  • מחבר

אתה מבין הE5200 זה אותו הE7200 וגם יותר זול ב170 שקל אבל אני מעדיף להשקיע פעם אחת אבל כמו שצריך השאלה האמיתי היא מי בין ה2 האלו יותר טוב

Q6600 G0 לבין E8400 מדובר בגירסאות הכי קרורת של המעבדים, המעבד ישומש לצורך גיימינג,OC. צריך שהמעבד יהיה מספיק חזק לצורך העברת מידע בקצב מהיר יותר מי הE2180 אז מה לדעתכם יהיה האפשרות הכי טובה ?

פורסם

אם יש לך בעיות של חום ויציבות - ניסית לבדוק את הקירור של המעבד? החלפת משחה טרמית? הרצת בדיקות יציבות?

אם כן, ועדיין יש לך בעיות - קח את המחשב לחנות שבה קנית אותו, בהנחה שיש לך עדיין אחריות על המעבד ואולי גם על הלוח, ושהם יבדקו את הבעיה - ייתכן שהמעבד לא תקין, אולי יש בעיה עם הלוח וכד'.

אם הטמפרטורה חשובה לך, אולי כדאי שתלך על מעבד זול יחסית ותשקיע בקירור טוב, כך שגם תוכל לעשות OC.

מבחינת מעבדים:

ה E2180 עובד בתדר של 2GHz, עם FSB של 800MHz, בעל זיכרון מטמון של 1MB ומיוצר ב 65nm.

ה E5200 עובד בתדר של 2.5GHz, עם FSB של 800MHz, בעל זיכרון מטמון של 2MB ומיוצר ב 45nm.

ה E7200 עובד בתדר של 2.53GHz, עם FSB של 1066MHz, בעל זיכרון מטמון של 3MB ומיוצר ב 45nm.

ה E8400 עובד בתדר של 3GHz, עם FSB של 1333MHz, בעל זיכרון מטמון של 6MB ומיוצר ב 45nm.

ה Q6600 עובד בתדר של 2.4GHz, עם FSB של 1066MHz, בעל זיכרון מטמון של 8MB ומיוצר ב 65nm, והוא בעל 4 ליבות (לעומת 2 בשאר המעבדים).

הנתונים נלקחו מכאן:

http://processorfinder.intel.com/List.aspx?ParentRadio=All&ProcFam=2841&SearchKey=

http://processorfinder.intel.com/List.aspx?ParentRadio=All&ProcFam=2558&SearchKey=

http://processorfinder.intel.com/List.aspx?ParentRadio=All&ProcFam=2774&SearchKey=

בכל מקרה, כל מעבד שתיקח ייתן ביצועים טובים יותר מה E2180 שיש לך כרגע (לכולם תדר גדול יותר ויותר זיכרון מטמון).

תיאורטית בלבד (בלי לבדוק), ה E5200 נראה לי מעבד סביר למטרות OC - הוא מיוצר ב 45nm, והוא עובד ב FSB נמוך יחסית, כך שהלוח לא אמור להגביל אותך מבחינת תדר ה FSB. בנוסף יש לו מכפלה של 12.5, כך שיש לך "טווח משחק" גדול אם אתה רוצה להמהיר אותו.

ה E8400 הוא החזק שבחבורה, אבל שוב - אני לא בטוח לגבי יכולות ה OC שלו (צריך לחפש ביקורות ומבחנים) - ה FSB שלו הוא כבר 1333MHz, כך שאני לא בטוח כמה אפשר להוסיף ל FSB מבלי שהמעבד או הלוח יגבילו אותך.

ה Q6600 הוא אולי איטי ומיושן יותר מהשאר, וסביר להניח שגם חם יותר, אך הוא בעל 4 ליבות, מה שאומר שהוא השקעה טובה לעתיד (לפחות בטווח המחירים הזה).

בסופו של דבר, לאינטרנט אתה לא צריך מחשב חזק במיוחד, למשחקים חשוב יותר כרטיס המסך, ולתוכנות כבדות רצוי כמה שיותר ליבות (אני מניח שאתה מתכוון לתוכנות שיודעות לנצל ריבוי ליבות ולא לתוכנות כמו eMule וכד').

אני מציע שקודם כל תבדוק את המחשב שלך, ואם אתה עדיין רוצה להחליף מעבד - תחפש ביקורות ומבחני ביצועים והשוואות של המעבדים בהם אתה מעוניין. כמו כן, קירור טוב הוא תמיד דבר מומלץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים