עבור לתוכן

|שאלה|איך לשנות מהירות של מאוורר? פרטים בפנים.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

חיברתי לפני כמה ימים מאוורר נוסף למחשב על הכרטיס מסך, המאוורר מחובר ללוח אם.

האם זה אפשר להגדיל לו את ה-RPM? אם כן אז איך?...

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

בחתימה שלי ;)

פורסם
  • מחבר

סבבה אחי אני יבדוק את זה,למרות שפעם אחת קראתי את האשכול שלך וזה היה נראה לי מזה מסובך חחח.

אבל בעיקרון אני בכלל יכול לשנות את המהירות של המאוורר שחיברתי ללוח אם?...

תודה.

פורסם

תלוי בסוג המאוורר - כמה חוים יוצאים מהמאוורר ללוח אם

2 פינים לא

3 פינים - לא

4 פינים- כן

פורסם

תיקון טעות: 3 פינים כן ניתן לשלוט.

פשוט עם ארבעה פינים ותמיכה מלאה משני הצדדים (לוח ומאוורר) ניתן לשלוט בשיטה של PWM. זה הכל.

2 פינים לא נתקלתי (שהולך ללוח-אם).. אבל אני מניח שכן ניתן לשלוט רק לא לדעת על כמה RPM הוא פועל.

פורסם
  • מחבר

4 פינים.

ותגיד אחי יש שיטה טיפה יותר פשוטה איך לעלות את המהירות?

אם אין משהו אחר אני ינסה את השיטה שלך אחי.

תודה =]

עריכה:

רק רציתי לוודות משהו, ה-4 פינים האלו שיוצאים מהמאוורר, לא מחוברים לשום דבר,כי משהו אחר מחובר ללוח אם,מן חיבור קטן כזה עם 3 חורים.

פורסם

השיטה שכתובה במדריך מאוד קצרה, פשוט פירטתי כמה שיותר שיהיה ברור לכולם מה לעשות ומה בעצם הם עושים.

מה שאתה יכול לעשות זה לחבר את המאוורר ישירות לספק הכח. כלומר אם יש לך חיבור 3 פינים, אז אתה תצטרך מתאם.

פורסם
  • מחבר

הנה תמונה של החיבור, מה שיש לי זה 4 פינים או 3 פינים?...

החיבור שמה שנראה לי זה ה-4 פינים אין לי איפה לחבר אותו במחשב, לא מצאתי לו שום חיבור, החיבור הקטן הזה עם ה-3 חורים מחובר ללוח אם.

20374039cd0.jpg

w800.png

פורסם

החיבור הגדול זה חיבור מתח סטנדרטי לספק - אין אפשרות לבקרה או ויסות (עוד אופציה ללוחות אם ישנים)

החיבור הקטן הוא 3 פינים - יש לו בקרת מהירות ודרך התוכנה SPEED FAN ניתן לנטר אותה...

פורסם

נכון מה שאמר ההוא מעליי

ולגבי הדרך הקצרה ביותר לגרום למאוורר לעבוד במקסימום- חבר אותו לספק כח עם החיבור הגדול (מולקס) של 4 פינים.

(אני מדבר על החיבור הימני בתמונה שהבאת)

אתה צריך לחבר אותו לספק, כמו שהכוננים הקשיחים שלך מחוברים או הכונני דיסקים.. (אלא אם כן הם מחוברים בחשמל בצורת SATA)

פורסם
  • מחבר

אין לי חיבור מתאים לזה בספק כוח, ותודה על ההסבר.

אז איך אני יכול לשנות מהירות עם 3 פינים?...זה אותו דבר כמו 4 פינים או שיש לזה מדריך אחר?.

פורסם

למה אין לך?

איך הכוננים הקשיחים וכל האחרים מתחברים?

אין לך מאוורר שמחובר כך?

כי יש לך שניים, זכר ונקבה.

לצורך העניין בצד שמאל נקבה ובצד ימין זכר בתמונה הבאה

image003.jpg

אז אם יש לך מאוורר נוסף יש לו זכר. את הזכר של המאוורר הנוסף אתה מחבר אל הנקבה ואת הזכר אל הנקבה של ספק הכח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים