עבור לתוכן

חלוקת מחיצות במערכת ההפעלה

Featured Replies

פורסם

שלום. :)

אני לא בטוח אם זה הפורום המתאים ואם לא אני מתנצל ומבקש להעביר למקום המתאים.

שאלתי היא כזו: בקרוב אתקין על מחשב חדש מערכת ויסטה ויש לי התלבטות (ע"ס ניסיונות עגומים קודמים) באשר לחלוקת המחיצות. אני מעוניין להגיע למצב שבו במקרה של מערכת הפעלה שתיפגם, מסך כחול או כל תקלה אחרת יהיה מינימום של פגיעה למידע החשוב שיהיה בכונן הקשיח וכמובן שתהיה אליו גישה.

לפיכך אני מתלבט איך לחלק את המחיצות: האם להקצות מחיצה למערכת ההפעלה ומחיצה נוספת לכל השאר, לחלק את את המחיצות חצי-חצי או אופציה אחרת?

גודל הכונן הקשיח הוא 160GB, אם זה חשוב.

הצעות, הערות ומחשבות על ניסוי החורים השחורים בשוויץ - הכל יתקבל בשמחה.

תודה מראש. :)

פורסם

שלום,

לדעתי למערכת הפעלה וכמה אפליקציות (שיתוף קבצים, אופיס, כמה UTILITIES תוכנה גרפית וידאו) מספיק 50 גיגה

את השאר תשאיר ל-DATA

כל טוב,

גבריאל

פורסם

אני יכול לספר לך מה אני עושה בדר"כ.

מייצר 3 מחיצות,

הראשונה מכילה את מערכת ההפעלה + כל התוכנות המותקנות.

השנייה מיועדת ל ספריית my documents ולכל ההורדות, נקרא לה DATA לצורך העניין.

השלישית (אולי החשובה ביותר) מיועדת לגיבוי וחשבו שהיא תהייה מסוג FAT32.

מידי כמה זמן אני מייצר image של ghost של המחיצה הראשונה ושם אותו במחיצת הגיבוי.

יש לי CD עם BOOT של win98 שמאפשר לי גישה למחיצה השלישית וכך אפשר לבצע שחזור במקרה הצורך.

הבונוס הוא שבזמן שחזור, לא צריך לשחזר את ה DATA שכן לא נגענו בו, גם את המחיצה שבה נשמרים המיילים אני שומר במחיצה השנייה.

במקרה של 160 הייתי מחלק: 20 לראשונה, 20 לשלישית ואת מה שנשאר לשנייה, אתה כמובן יכול לשחק עם זה את אתה צריך יותר/פחות מקום באחת מהן.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. :)

כמה מקום צריכה מערכת ההפעלה?

פורסם

במערכת הפעלה ויסטה אישית נתתי 50 ג'יגה בגלל כל העדכונים שתמיד לוקחות מקום והתוכנות שאנחנו מתקינים ב C אז 50 זה מספיק ומאוד מומלץ

ואת כל השאר במחיצה אחת לשאר הדבר

ויסטה לוקחת 25-30 ג'יגה עם SP1

פורסם

ויסטה לוקחת 25-30 ג'יגה עם SP1

טוב שאתה לא מגזים ויסטה אולטימייט X86 SP1 אחרי התקנה לוקחת 7.9GB, אחרי שמתיקנים הרבה שטויות הנפח עולה כי הרבה תוכנות שמות המון דאטא בתיקיית WINDOWS, אצלי אחרי חצי שנה עם ויסטה SP1 כל העידכונים ועשרות GB של תוכנות מותקנות ויסטה שוקלת 13GB.

פורסם

היא לוקחת יותר מ-13, בגלל שהיא שומרת מידע של כל חרא DLL שמשהו אי פעם התקין.

המחיצה אצלי היא 25 או 30 לא זוכר ( לא בבית ), כאשר אצלי ה-MY DOC ונספחיהם על אותה המחיצה, את ספריית ה-USERS אני מגבה יומית, את כל המחיצה דו-יומית בערך.

הורדות ומשחקים על מחיצה אחרת.

פורסם

ל Ekmo,

א. עם איזו תוכנית גיבוי אתה מתכוון להשתמש ?

ב. לאן מתבצע הגיבוי, יש לך דיסק פיזי נוסף פנימי/חיצוני ??

פורסם
  • מחבר

ל Ekmo,

א. עם איזו תוכנית גיבוי אתה מתכוון להשתמש ?

ב. לאן מתבצע הגיבוי, יש לך דיסק פיזי נוסף פנימי/חיצוני ??

אני לא משתמש בתוכנת גיבוי מסויימת ואין לי דיסק פיזי אחר חיצוני או פנימי (לכן החלוקה למחיצות). אני לא אוהב את Ghost ומה שעשיתי עד עתה היה גיבוי ידני ע"י העתקה לדיסק נפרד של כל המידע החשוב שרציתי לשמור, לרוב דיסק DVD אחד הספיק לי.

פורסם

אני לא משתמש בתוכנת גיבוי מסויימת ואין לי דיסק פיזי אחר חיצוני או פנימי (לכן החלוקה למחיצות). אני לא אוהב את Ghost ומה שעשיתי עד עתה היה גיבוי ידני ע"י העתקה לדיסק נפרד של כל המידע החשוב שרציתי לשמור, לרוב דיסק DVD אחד הספיק לי.

OK! אז במקרה כזה חלוקה ל 2 מחיצות [50GB לדיסק :C מעה"פ והשאר לדיסק השני] צריכה להספיק.

רק תביא בחשבון שאם הדיסק "נדפק" פיזית, אתה נשאר קירח מכאן ומכאן... [לאמור, אתה נשאר בלי כלום]

פורסם
  • מחבר

OK! אז במקרה כזה חלוקה ל 2 מחיצות [50GB לדיסק :C מעה"פ והשאר לדיסק השני] צריכה להספיק.

רק תביא בחשבון שאם הדיסק "נדפק" פיזית, אתה נשאר קירח מכאן ומכאן... [לאמור, אתה נשאר בלי כלום]

That goes without saying. ;)

תודה, זה בדיוק מה שחשבתי לעשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים