עבור לתוכן

קירור מים של טרמלטק- חוות דעת על המערכת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

רציתי לדעת פרטים על מעכרת קירור מים של THERMALTEK דגם BIGWATER 735.

מה דעתכם על המערכת הזו שעולה היום 530 ש"ח.

ואם יש למישהו ביקורת עליה.

תודה..

פורסם

המערכות הללו מציעות ביצועים סבירים..לא יותר מזה...

אל תצפה למהפך בטמפ'...לדעתי בשביל 2-3+- מעלות (ולפעמיים גם זה לא)..עדיף להשקיע פחות ולקנות קירור אוויר נורמלי.. ;D

פורסם
  • מחבר

אוקיי

איזה מערכות קירור מים כן מומלצות?

אני מעדיף קירור מים מכיוון שזה הרבה יותר שקט והמחשב אצלי נמצא בחדר קטן וחם מאוד שאין בו אפילו חלון.

ושאלה נוספת האם ניתן לשלב במחשב שיש בו קירור מים כמה מאווררים שיקררו את הלוח ובכלל את המארז?

פורסם

בעקרון בתקציב נמוך שכזה אין משהו משתלם ממש...וגם אם יש לך תקציב עדיף כבר להרכיב מחלקים שונים מערכת נורמלית..

וכן אין שום בעיה להשתמש גם בקירור מים וגם באוויר..

פורסם
  • מחבר

האמת שאני מוכן להשקיע בקירור טוב כי בסך הכל הוא ישמור לי על מחשב שעולה לי המון כסף והזעתי הרבה בשביל לקנות אותו.

איזה חלקים מומלצים ומה חשוב לשים לב במפרטים של חלקים. מה יותר חשוב משאבה חזקה או רדיאטור חזק?

פורסם

אין מה יותר חשוב..צריך לשקול את כל המרכיבים..

בוא נתחיל מזה שתציין אם יש לך אפשרות לקנות מחו"ל ? לאחר מכן את התקציב/מפרט ואיזה רכיבים אתה מעוניין לקרר..

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה..

אני רוצה לקרר את המעבד. ההיתי מעדיף שלא לקנות בחו"ל כי זה מסובך מידיי לדעתי ואין על זה אחריות

התקציב הוא 700 שקל גמיש במקצת.

ולגביי המפרט שלי:

מעבד Q9550

לוח:כנראה יהיה MAXIMUS 2 FORMULA

זיכרון:OCZ RIPER 4G

כ. מסך: ATI HD 4870

פורסם

עם תקציב כזה עדיף לך להישאר עם קירור אוויר..מערכת קירור מים נורמלית (במיוחד בארצנו) זה 1000-1500+ שקלים..

פורסם
  • מחבר

טוב תודה רבה על העזרה כנראה שבאמת אין לי ברירה ואני ילך על קירור אוויר..

פורסם

אם

אתה רוצה קירור אויר טוב למערכת ואתה לא מתכנן OC (לא ראיתי שציינת, אז אני מניח כך) וגם שיהיה שקט..

"אני מעדיף קירור מים מכיוון שזה הרבה יותר שקט"

אז

קח כמה מאווררים SlipStream או SFLEX בשביל המארז.. חשוב מאוד שתהיה סירקולציה טובה, כי אם למשל אין שום מאוורר במארז והקירור של המעבד הוא קירור חזק מאוד, אז הוא לא יתן טמפרטורות אופטימליות. שני המאווררים שהזכרתי הם של Scythe, מחיר של SlipStream הוא 50NIS, המחיר הזול ביותר שמצאתי ברשת (בארץ). והמחיר של SFLEX הוא 74NIS (גם כן הכי זול) הלא היא סדרת המאווררים הטובה ביותר של Scythe בעלת מיסב מיוחד דינאמי נוזלי (FDB) אשר מבטיח ביצועים שקטים יותר במקסימום דחיפת אויר וגם אורך חיים ארוך יותר מאשר מאווררים בעלי מיסבים אחרים (Sleeve/Ball לכל הוריאציות שלהם).

אם אתה לא מתכנן OC אז אני מציע שתשקיע פחות כסף בקירור כי זה לא שווה את זה. כלומר, אתה תשקיע עוד יותר כסף והטמפ' ירדו יותר. אבל, אין טעם כשאין תכנון לעשות אוברקלוק, והרי כשעושים אוברקלוק הטמפרטורות עולות ודרוש קירור טוב יותר.

ולכן מאווררים טובים ושקטים וזולים יותר- המאווררים של Arctic Cooling בגרסאות של L. בדגם שלהם אתה תראה L למשל 12025L, שזה אומר 120מ"מ אורך/רוחב 25מ"מ עומק וגרסה L. הם שקטים מאוד והדחיפת האויר שלהם טובה מאוד. כמובן שכל זה הוא טוב מאוד ביחס למחיר שלהם, הלא הם המאווררים הזולים ביותר עם ביצועים של דחיפת אויר ביחס לרעש.

ובנוגע לקירור, אם מתוכנן OC רציני אז יש לך למשל את ה-Thermalright Ultra 120 Extreme בכ 270ש"ח. זהו קירור פאסיבי ולכן שקט מאוד, מקסימום אתה יכול להוסיף מאוורר של AC או של Scythe ולהועיל לסילוק האויר החם שמתנדף מצלעות הקירור. ואם אתה רוצה להשקיע קצת פחות אבל לא להפסיד הרבה יש לך ב240ש"ח קירור אקטיבי (עם מאוורר) של Sunbeam העונה לשם Tuniq Tower, להרבה חבר'ה בפורום יש אותו והוא מצוין בשביל תחום האוברקלוקינג. מומלץ מאוד גם כן.

וזהו.. אני מקווה שתעשה את ההחלטה הנכונה, ולא תיפול לתהום שרבים נופלים אליה. תהום הקרויה "לבזבז על קירור טוב ולא לנצל אותו".

ותתחדש. ;)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחי

באמת הסבר יותר מפורט מזה לא יכלתי לבקש כל הכבוד..

דרך אגב שמעתי בעצתך וקניתי את Thermalright Ultra 120 Extreme ,עדיין לא קיבלתי אבל גם המוכר אמר שזה הקירור הכי טוב שיש

ושילמתי עליו 280 ש"ח..

פורסם

מחיר טוב תתחדש!! :yelclap: :yelclap:

פורסם

תחדש, TRue120 קירור מעולה!

אם

אתה רוצה קירור אויר טוב למערכת ואתה לא מתכנן OC (לא ראיתי שציינת, אז אני מניח כך) וגם שיהיה שקט..

"אני מעדיף קירור מים מכיוון שזה הרבה יותר שקט"

אז

קח כמה מאווררים SlipStream או SFLEX בשביל המארז.. חשוב מאוד שתהיה סירקולציה טובה, כי אם למשל אין שום מאוורר במארז והקירור של המעבד הוא קירור חזק מאוד, אז הוא לא יתן טמפרטורות אופטימליות. שני המאווררים שהזכרתי הם של Scythe, מחיר של SlipStream הוא 50NIS, המחיר הזול ביותר שמצאתי ברשת (בארץ). והמחיר של SFLEX הוא 74NIS (גם כן הכי זול) הלא היא סדרת המאווררים הטובה ביותר של Scythe בעלת מיסב מיוחד דינאמי נוזלי (FDB) אשר מבטיח ביצועים שקטים יותר במקסימום דחיפת אויר וגם אורך חיים ארוך יותר מאשר מאווררים בעלי מיסבים אחרים (Sleeve/Ball לכל הוריאציות שלהם).

אם אתה לא מתכנן OC אז אני מציע שתשקיע פחות כסף בקירור כי זה לא שווה את זה. כלומר, אתה תשקיע עוד יותר כסף והטמפ' ירדו יותר. אבל, אין טעם כשאין תכנון לעשות אוברקלוק, והרי כשעושים אוברקלוק הטמפרטורות עולות ודרוש קירור טוב יותר.

ולכן מאווררים טובים ושקטים וזולים יותר- המאווררים של Arctic Cooling בגרסאות של L. בדגם שלהם אתה תראה L למשל 12025L, שזה אומר 120מ"מ אורך/רוחב 25מ"מ עומק וגרסה L. הם שקטים מאוד והדחיפת האויר שלהם טובה מאוד. כמובן שכל זה הוא טוב מאוד ביחס למחיר שלהם, הלא הם המאווררים הזולים ביותר עם ביצועים של דחיפת אויר ביחס לרעש.

ובנוגע לקירור, אם מתוכנן OC רציני אז יש לך למשל את ה-Thermalright Ultra 120 Extreme בכ 270ש"ח. זהו קירור פאסיבי ולכן שקט מאוד, מקסימום אתה יכול להוסיף מאוורר של AC או של Scythe ולהועיל לסילוק האויר החם שמתנדף מצלעות הקירור. ואם אתה רוצה להשקיע קצת פחות אבל לא להפסיד הרבה יש לך ב240ש"ח קירור אקטיבי (עם מאוורר) של Sunbeam העונה לשם Tuniq Tower, להרבה חבר'ה בפורום יש אותו והוא מצוין בשביל תחום האוברקלוקינג. מומלץ מאוד גם כן.

וזהו.. אני מקווה שתעשה את ההחלטה הנכונה, ולא תיפול לתהום שרבים נופלים אליה. תהום הקרויה "לבזבז על קירור טוב ולא לנצל אותו".

ותתחדש. ;)

אוף נמאס ממך אתה פשוט לא מבין אה? Zalman ZM-F3 יותר טוב גם מה-Slipstream וגם מה-AC, תפסיק לגרום לאנשים לבזבז כסף!!!

ומה הקשר TRue120 קירור פסיבי??? בגלל שהוא לא בא עם מאוורר? :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

כל מה שאתה יודע לעשות זה לזיין את השכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים