עבור לתוכן

דיון | אקס בוקס vs. מחשב

Featured Replies

פורסם

אני חדש כאן וזאת ההודעה הראשונה שלי פה..

יש לי שאלה שאני לא ממש הבנתי עד היום..

איך זה שיכול להיות שXBOX או PS יכולים להחזיק מספר שנים ולעומת זאת המחשב שנחשב חזק מאוד לא יחזיק יותר משנתיים (וגם זה בהגזמה )

מקווה שפירסמתי את זה בפורום קשור..

תודה מראש :)

פורסם

משחקים של קונסולות עוברים התאמה טובה לחומרה של הקונסולה ולכן הביצועים טובים יותר

פורסם

משחקים של קונסולות עוברים התאמה טובה לחומרה של הקונסולה ולכן הביצועים טובים יותר

התאמה=סירוס ברזולוציה של הטקסטורות, אובייקטים עם פחות פוליגונים, פחות מקורות תאורה.

והנושא הזה נטחן בפורום המון.

פורסם

נטחן מליון ורבע פעמים.

זה לא שהקונסולה מצליחה להחזיק משחקים "יותר"

זה שמשחקים לקונסולה יוצאים לפי הרמה של הקונסולה.

נגיד שעכשיו הכרטיס הממוצע בשוק זה 4850/9800GTXplus

זה כאילו אתה אומר למפתחות המשחקים "תצעדו 3 שנים במקום, ותפתחו רק משחקים שרצים על הכרטיסים האלו כמו שצריך"

ככה בערך זה עם הקונסולות.

פורסם

אורי , גם אם תחזור על זה 200 פעם , זה לא הופך את זה לנכון.

התאמה היא גם אופטימיזציה שפשוט אי אפשר לעשות לחומרות של מחשב באותה רמה בגלל השונות ביניהן וזה מוכיח את עצמו.

זה אולי לעמוד במקום מבחינה מסוימת , אבל גם האופטימיזציות משפיעות משמעותית מאוד.

שורה תחתונה , החלק החשוב באמצע המחזור של הקונסולות שפשוט אין למחשב - זה מגוון הרבה יותר טוב של משחקים בהרבה מאוד סגנונות שפשוט לא יוצאים במחשב.

ליביו

פורסם

אורי , גם אם תחזור על זה 200 פעם , זה לא הופך את זה לנכון.

התאמה היא גם אופטימיזציה שפשוט אי אפשר לעשות לחומרות של מחשב באותה רמה בגלל השונות ביניהן וזה מוכיח את עצמו.

זה אולי לעמוד במקום מבחינה מסוימת , אבל גם האופטימיזציות משפיעות משמעותית מאוד.שורה תחתונה , החלק החשוב באמצע המחזור של הקונסולות שפשוט אין למחשב - זה מגוון הרבה יותר טוב של משחקים בהרבה מאוד סגנונות שפשוט לא יוצאים במחשב.

ליביו

למה להמציא מושגים חדשים? לקונסולה יש מגבלות שאם הזמן רק מתעצמים, ואז מפתח המשחקים נאלץ להגיע לפשרה על מנת שהמשחק ירוץ טוב על חומרה מלפני 2-3 שנים.

ואתה קורא לזה אופטמיזציה? ממש לא... low-poly של עצמים במשחק, טקסטורה שעברה דחיסה כבדה, פילטרים מוגבלים ואפילו ויתור על פיזיקה במשחקים.

בקשר לפיסקה השניה שכתבת, זה מאוד תלוי בסגנון של הגיימר, במקרה שלי זה FPS+אסטרטגיה וקצת RPG.

ככה שהעניין שלי בסגנון המשחקים על קונסולה מועט.

פורסם
  • מחבר

אז לפי מה שאתם אומרים בעצם משחקים במחשב טוב יראו יותר טוב מבקונסולה שהיא כבר 2-3 שנים בשוק?

הרי בקונסולה אין לך אפשרויות להריץ את זה גבוה או נמוך אתה בא שם משחק וזה עובד וזהו..

האיכות לא יורדת או משהו כזה לפי מה שהבנתי לפי כמה תגובות כאן..

פורסם

אבל בזמן שהקונסולה דורכת במקום מבחינת האפשרויות הגרפיות שלה, המחשבים משתדרגים.

בנוסף, קונסולה מריצה את המשחקים ב 1280X720 במקרה הטוב, או 1024X600 במקרה הפחות טוב. מהמחשב שלך אתה בטח מצפה להריץ משחקים ב 1440X900 ומעלה, רזולוציות גבוהות בהרבה

אז בפעם המיליון- אלו לא דברים שאפשר להשוות, נקודה.

פורסם

למה להמציא מושגים חדשים? לקונסולה יש מגבלות שאם הזמן רק מתעצמים, ואז מפתח המשחקים נאלץ להגיע לפשרה על מנת שהמשחק ירוץ טוב על חומרה מלפני 2-3 שנים.

ואתה קורא לזה אופטמיזציה? ממש לא... low-poly של עצמים במשחק, טקסטורה שעברה דחיסה כבדה, פילטרים מוגבלים ואפילו ויתור על פיזיקה במשחקים.

בקשר לפיסקה השניה שכתבת, זה מאוד תלוי בסגנון של הגיימר, במקרה שלי זה FPS+אסטרטגיה וקצת RPG.

תרשה לי להעיר הערה בענין משחקי ה FPS

הגישה היום השתנתה לטובת גיימרים שאוהבים משחקי ירי ממבט ראשון וכאחד שמשחק בעיקר משחקים מהסוג הזה

אני יכול לבשר לך בוודאות שלפיסי חסרים משחקים שלקונסולות יש ודווקא בז'אנר הזה.

קח לדוגמא את המשחק רזיזטנס (משחק ההשקה של ה PS3 ) משחק ירי ממבט ראשון שקצר שבחים והפך ללהיט- נהנתי לשחק בו כל רגע ועדיין פוזל למולטי

קח את בטלפילד החדש- אין מה לדבר זה משחק הרשת האולטימטיבי לחובבי הסידרה בפרט ולחובבי הז'אנר בכלל

קח את מטאל גיר סוליד 4 שחציו גוף שלישי אבל הקרבות הם (תלוי בבחירה שלך) ירי ממבט ראשון

גם המשחק Condemned 2: Bloodshot לא הגיע למחשב והוא משחק חזק

קח את קילזון 2 משחק יריות שהולך לצאת בקרוב ואני בטוח שיצאו עוד ועוד

כך שהטענה שלך לא מדוייקת.

שחקני פיסי מפספסים כותרים טובים.

לא טובים, מעולים

פורסם

^

אני בספק שיש הרבה אנשים היום שיש להם בבית רק מחשב ולא קונסולה.

לרובנו יש קונסולה, ולחלקנו 2.

אני עם מחשב+PSP+Wii

לא יעזור, לעולם לא יהיה "יותר טוב" מבחינת מחשב/קונסולה. צריך את שניהם.

פורסם

אתה פשוט לא צודק.

תעיף מבט בRace Driver GRID לעומת CM:DIRT , שני משחקים על אותו מנוע , כשגריד מפעיל הרבה יותר אפקטים ואקשן על המסך ורץ יותר חלק מDIRT, איך זה?

תעיף מבט על הPATCH הקודם של BURNOUT שמאפשר לPS להריץ אותו ב1080P חלק במקום ה720P שהוא יצא איתו , חלק לגמרי בלי להוריד כלום! איך זה?

איך מחשב עם 7800GTX או 7900 יריץ משחקים של היום שרצים חלק לגמרי על קונסולות?

ועניין הפיסיקה עוד יותר מגוכך, הקונסולות (שתיהן) מצוינות לפיסיקה , והדוגמא הכי טובה היא STAR WARS FORCE UNLEASHED שמשתמש בו זמנית ב3 מנועים פיסיקלים , אם היה אותו למחשב אולי היית יכול להשוות.

וכמו שנכתב לך , משחקי FPS מצויינים יוצאים גם בלעדיים לקונסולות , אז אפילו הז'אנר הזה שאתה מעוניין בו ... מתחזק מאוד בקונסולות.

סקורן , אולי הם דורכים במקום מבחינת חומרה , אבל הפיתוח לפלטפורמה אחת או שתיים עושים נפלאות למה שאפשר להוציא מהחומרה הזו עד הסוף.

ככה היה גם בPS2 שהוציאו לה את המיץ עד הסוף.

ודווקא עם ההודעה השניה שלך אני לא מסכים.

יש המון אנשים שאין להם קונסולה ויש להם רק מחשב.

רובם לא מתעניינים במשחקים בצורה רצינית, ואלו שכן , די מתאכזבים ממחשבים (שוב חוץ מאורי שרואה את העולם בשחור לבן מצדו).

אורי , מסקרנות , איזה קונסולות יש לך בדיוק?

ליביו

פורסם

אני יש לי גם פיסי די חזק וגם PS3 ואולי אני ארכוש XBOX 360 ואני לא משווה בינהם מבחינת ביצועים או כדאיות כי אני חושב שלכל פלטפורמה יש את היתרונות וחסרונות שלה וכל אחד צריך לדעת את זה ולעשות חושבים אני משחק בפיסי ומרגיש שבמשחקים כבדים כמו CRYSIS למשל לא נעים לשחק זאת אומרת שצריך לשדרג את המחשב ( לא מתאים לשדרג מחשב בגלל משחק ) וב PS3 וכו אין שום בעיה של חומרה כי המשחקים מותאמים לחומרה ותאמין לי האיכות כל כך טובה לכן אני נהנה יותר לקנות משחקים ל PS3 מה שלא עשיתי ב פיסי ולהנות מכל רגע

פורסם
  • מחבר

אז אם במחשבים שיש לגיימרים שאני מאמין שגיימר אמיתי באמת יש לו מחשב תותח ושהוא כל הזמן משדרג אותו גם..

אז למה לא מייצרים משחקים שהם באמת טובים גם למחשב ואפילו גם באיכות יותר טובה?

למה היצרנים לא מפתחים משחקים יותר מתקדמים למחשבי העל האלה? הרי קהילת הגיימרים בעולם היא לא קטנה ואני מאמין שאם היו יותר משחקים טובים

למחשב כמו שיש לקונסולת הרבה יותר שחקנים היו משדרגים את המחשב..

(לפחות אני אישית חושב שאם היה יותר משחקים למחשב הייתי משדרג את המחשב שלי מזמן..)

פורסם

איפה אתה חי? אם חברות יעלו את הרף לגבול הגבוה ביותר בלבד כל הזמן כמעט אף אחד לא יקנה את המשחקים שלהם.

לרוב הציבור פשוט אין כסף לשדרג את המערכת שלו כל הזמן ואם יעלו את דרישות המינימום זה לא ישנה את העובדה שאנשים לא יכולים להוציא/ יש להם דברים יותר דחופים להוציא עליהם כסף.

חוץ מזה הגרפיקה היא לא -הדבר- שהופך משחק לטוב. היא גורם משפיע, אבל לא בלעדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים