עבור לתוכן

QUAD או DUO?

Featured Replies

פורסם

בשביל משחקים עם דרישות גבוהות, תוכנות כבדות אולי, סרטים וכו' מה כדאי

Intel Core 2 Quad Q6600

או

Intel Core 2 Duo E8400

?

מה ההבדל ביניהם?

חוץ מכמות הליבות...שאני לא מבין בהם כל כך...

ואיזה כרטיסי מסך מתאימים להם?

HD 4850? 4870? 9800 GTX?

פורסם

Q6600 כבר נחשב "מיושן" יחסית - מעבד מצויין , המגמה בשוק המעבדים = מרובעי ליבות (Q)

כל כרטיס מסך יעבוד עם המעבדים שהזכרת - זהירות מ - HD 4870 - בעיות התחממות > 80 מעלות ! במנוחה.

פורסם

חיפוש יענה לך על כל השאלות הללו...שנטחנו דק דק בפורום...

פורסם

הנושאים האלה נטחנו בפורום יותר מכל נושא אחר...

בחייכם, אנשים, תעשו חיפוש!

Q6600 כבר נחשב "מיושן" יחסית - מעבד מצויין , המגמה בשוק המעבדים = מרובעי ליבות (Q)

כל כרטיס מסך יעבוד עם המעבדים שהזכרת - זהירות מ - HD 4870 - בעיות התחממות > 80 מעלות ! במנוחה.

אל תדבר שטויות, בשביל הכרטיס הזה זאת לא בעיית חום, ככה הוא מתוכנן לעבוד. אל תטעה אנשים סתם.

פורסם

אין צורך להתלהם ! מסרתי עובדות בלבד - לא טועה ולא מטעה ???

שלא לדבר על הרעש של מאוורר הסטוק ... אבל כבר לא שייך לפורום הזה .

פורסם

אין צורך להתלהם ! מסרתי עובדות בלבד - לא טועה ולא מטעה ???

סליחה אם נפגעת.

האמת, דווקא כן הטעית, בזה שאמרת שצריך להתרחק מה4870 בגלל "בעיית החום" שלו. ואני לא בטוח שבמנוחה הוא מגיע ל80 מעלות... עם דגש על "לא בטוח"

אבל עזוב, לא נידבק לקטנות... 8)

פורסם

סליחה אם נפגעת.

האמת, דווקא כן הטעית, בזה שאמרת שצריך להתרחק מה4870 בגלל "בעיית החום" שלו. ואני לא בטוח שבמנוחה הוא מגיע ל80 מעלות... עם דגש על "לא בטוח"

אבל עזוב, לא נידבק לקטנות... 8)

נכון, לא ניכנס לקטנות ולא נפגעתי 8) כתבתי "זהירות" ולא "להתרחק" למען הדיוק - (יש לי כרטיס כזה, ואני יודע את מגבלותיו!)

:hat:

פורסם

ואני לא בטוח שבמנוחה הוא מגיע ל80 מעלות...

הוא מגיע.. אבל כמו שאמרת, זו ממש לא בעיה, וזה לא מפריע לשום דבר, ואין ממה להזהר....

פורסם

הוא מגיע.. אבל כמו שאמרת, זו ממש לא בעיה, וזה לא מפריע לשום דבר, ואין ממה להזהר....

אחלה, טוב לדעת.

פורסם
  • מחבר

אז שנייה , עם כרטיס HD 4850 מה עדיף? E8400? הוא יריץ את כל המחשקים עם הדרישות הגבוהות ברמה גבוהה??

בכללי, מה יותר עדיף , ארבע ליבות או שתיים? מה היתרונות של הליבות האלה והחסרונות? כאילו זה לא חייב להיות Q6600 הכוונה שלי בכלל לארבע ליבות..יכול להיות גם Q9300 או משו כזה..

פורסם

אז שנייה , עם כרטיס HD 4850 מה עדיף? E8400? הוא יריץ את כל המחשקים עם הדרישות הגבוהות ברמה גבוהה??

בכללי, מה יותר עדיף , ארבע ליבות או שתיים? מה היתרונות של הליבות האלה והחסרונות? כאילו זה לא חייב להיות Q6600 הכוונה שלי בכלל לארבע ליבות..יכול להיות גם Q9300 או משו כזה..

:kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

תלוי תלוי תלוי

פורסם

מה תלוי בזה? :\

כל עוד לא נכנס עניין התקציב למשווה, אלא ביצועים נטו, ברור שעדיף 4 ליבות.. אין לזה שום חיסרון.

(ולא, חוסר ניצול זה לא חיסרון, לכל המתחכמים...)

בכל מקרה, הq6600 הוא מעבד מצויין, והוא במחיר של 2 ליבות.

התדר שלו קצת נמוך, אבל אפשר לפתור את זה עם OC קל, וגם זה לא חובה, הוא עובד מעולה גם בלי.

בקשר לחום שלו. שוב, בדיוק כמו עם ה4870... אין עם זה שום בעיה, ככה הוא בנוי.

והוא גם לא כזה חם כמו שעושים ממנו...

פורסם
  • מחבר

בקיצור, E8400 עם HD 4850. בחירה טובה למשחקים, שתי מערכות הפעלה לינוקס ווינדוס תוכנות כבדות סרטים וכו'...??????????

פורסם

באותו טווח מחיר אתה יכול לקנות היום מעבד כפול ליבה או מעבד בעל 4 ליבות. ההבדלים בינהם הם ש"ליבה מול ליבה" מעבד כפול הליבה מהיר יותר, בעוד שלמרובע הליבות יש פי 2 ליבות. השאלה היא מה אתה בדיוק צריך - ביצועים טובים יותר בליבה בודדת (טוב בעיקר למשחקים וליישומים שיודעים לנצל ליבה אחת או שתיים לכל היותר), או כח עיבוד כללי גדול יותר (טוב לתוכנות שיודעות לנצל יותר מ 2 ליבות, וזה הכיוון העתידי של כל התוכנות). אין כאן תשובה חד משמעית, וגם לא תהיה בזמן הקרוב - אתה צריך לשקול מה בדיוק אתה רוצה לעשות עם המחשב שלך, לבדוק את התמיכה של התוכנות בריבוי ליבות, ואז להחליט איזה מעבד לקנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים