עבור לתוכן

שינו לי את תאריך הגיוס, צריך כמה עצות :)

Featured Replies

פורסם

מה גורם לך לחשוב שאני טיפש??? אני פשוט ממש מעוצבן שרצית להגיע ל"מישמר הגבול" ואחרי שהגעתי לא עשית בעיות, הקשבתי למפקדים,עברתי תמבחני הקבלה האלה. והם פשוט החליטו שאני לא מתאים ביגלל "סיווג ביטחוני" שאני באמת לא יודע מה זה מישהו אולי יכול לספר לי מה זה ? שאלתי שוטר והוא אמר לי שביגלל שאני יענו רוסי אז אני יכול לימכור מידע ביטחוני לרוסיה או לערבים :pissed:

• תגובות 44
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איזה מדינה זבל..!

שלוש שנים ניסיתי לצאת מהצבא החריבונה הזה!!!

ואת הבחור הזה שרוצה לשרת מסיבות שלא יהיו מובנות לי לשארית חיי הם מעיפים?!?!!?!?!

מדינה פיגור שיכלי!

פורסם

מה גורם לך לחשוב שאני טיפש??? אני פשוט ממש מעוצבן שרצית להגיע ל"מישמר הגבול" ואחרי שהגעתי לא עשית בעיות, הקשבתי למפקדים,עברתי תמבחני הקבלה האלה. והם פשוט החליטו שאני לא מתאים ביגלל "סיווג ביטחוני" שאני באמת לא יודע מה זה מישהו אולי יכול לספר לי מה זה ? שאלתי שוטר והוא אמר לי שביגלל שאני יענו רוסי אז אני יכול לימכור מידע ביטחוני לרוסיה או לערבים :pissed:

הכרתי חיילים יוצאי חבר העמים ששירתו/משרתים ביחידות מאוד מסווגות. אל תחפש גזענות איפה שאין.

ומה בדיוק השוטר יודע? ממתי הוא נהיה קצין ביטחון שדה? ואיזה סודות של משמר הגבול בדיוק תמכור? באיזה זווית דופקים את האלה בראש של הערבי? כמה מהר רס"ל שמעון מצליח לפתוח עם הסופה?

פורסם

look-GOD, שמור על השפה שלך לפני שתמצא את עצמך בחוץ.

מה לעשות, לא כל אחד מתאים לכל מקום בצבא. הצבא החליט שהבחור לא מתאים ליחידה מסויימת, אז ייתכן שהוא בהחלט לא מתאים למקום הזה. חוץ מזה, יש לזכור שהצבא הוא מערכת ביורוקרטית גדולה, וכמו בכל מערכת ביורוקרטית גדולה, גם שם ייתכנו טעויות, וגם שם לא כל אחד מקבל מה שהוא רוצה.

פורסם

צודק.

ו - Arthur חבל שלא הייתה שם כשאני הייתי בצבא בכיף הייתי מתחלף איתך..!

פורסם

כל החוויה הזאת הזאת כימעט ביאסה אותי כללית. אחרי שהעיפו אותי שלחו אותי לתל השמור ושהם חיכיתי 4 ימים ביגלל שלא יכלו לישלוח אותנו הבית וזה הכי באסה המפקדים שלך זה אותם האנשים בגיל שלך שיתגיסו ליפני שבוע והם נותנים לך פקודות וזה ממש מעצבן :bash: ועוד כשאתה כימעט כל היום מנקה תחדר אוכל,שוטף תשירותים,ומסדר תאוהלים וכל הערסים האלה שמיתבטלים ובא לך פשוט לירצוח אותם :bash: והעמידה הארוכה בשמש ביגלל ששאר הקבוצה לא יכולה לעמוד זקוף ובשקט במשך 30 שניות בקיצור אחרי יומיים כאלו תאמינו לי גם אתם האיתם מעוצבנים על כל העולם :pissed: אבל עברו כימעט חודשיים והחוויה הנוראה הזאת יצאה מי ראשי :yelclap:

ההה והכי חשוב כל הזמן הזה שהאיתי בצבא. יש תסכום של הימים של ה3 שנים אז לא הורידו לי אותו נישאר אותו הדבר :s07:

פורסם

ארתור אני ממש לא מבין אותך..??!

עברתה 4 ימים של גהנום ואתה מעוצבן כי לא נתנו לך לעשות 3 שנים של גהנום?!

פורסם

כל החוויה הזאת הזאת כימעט ביאסה אותי כללית. אחרי שהעיפו אותי שלחו אותי לתל השמור ושהם חיכיתי 4 ימים ביגלל שלא יכלו לישלוח אותנו הבית וזה הכי באסה המפקדים שלך זה אותם האנשים בגיל שלך שיתגיסו ליפני שבוע והם נותנים לך פקודות וזה ממש מעצבן :bash: ועוד כשאתה כימעט כל היום מנקה תחדר אוכל,שוטף תשירותים,ומסדר תאוהלים וכל הערסים האלה שמיתבטלים ובא לך פשוט לירצוח אותם :bash: והעמידה הארוכה בשמש ביגלל ששאר הקבוצה לא יכולה לעמוד זקוף ובשקט במשך 30 שניות בקיצור אחרי יומיים כאלו תאמינו לי גם אתם האיתם מעוצבנים על כל העולם :pissed: אבל עברו כימעט חודשיים והחוויה הנוראה הזאת יצאה מי ראשי :yelclap:s07:

ככה זה בצבא, יש לוחמים שעושים את העבודה ויש בטלנים שעומדים בצד עם חיוך מטומטם. תחליט מי אתה רוצה להיות.

תנסה לשלוח לכל הגורמים מכתב מנומק ומפורט שבו אתה תכתוב שאתה רוצה לתרום למדינה בשירות קרבי. אל תעלב, אבל אני ממליץ לך למצוא חבר או קרוב שיעזור לך לנסח ולכתוב את המכתב בשפה גבוהה ונטולת שגיאות כתיב, זה יעביר את המסר יותר טוב.

משהו בסגנון (תתקן לפי הצורך) : "עליתי מ-XXX בשנת XXX ומאז ילדותי ראיתי בשירות קרבי בצה"ל כחלק חיוני מהחובה והזכות שלי כאזרח במולדתי החדשה. מסיבות שאינן מובנות לי לא התאפשר גיוסי למשמר הגבול, אשמח אם הנושא יוכל להשקל מחדש או שאוכל להיות משובץ כלוחם בכל יחידת חי"ר אחרת שבה אדרש. אשמח להמציא לכם כל מסמך נדרש או חסר, לעמוד במבדקים חוזרים או כל מטלה אחרת הנדרשת על מנת שאוכל לקבל את השיבוץ כלוחם חי"ר".

תשלח עותקים ללשכת מפקד הבקו"ם, לשכת קבילות הציבור או החיילים (לא יודע מי מטפל במלש"בים) ולכל גורם רלוונטי אחר (תציין כל גורם שאתה שולח לו את המכתב בראש המכתב ברשימת המכותבים).

פורסם

ככה זה בצבא, יש לוחמים שעושים את העבודה ויש בטלנים שעומדים בצד עם חיוך מטומטם. תחליט מי אתה רוצה להיות.

ועוד הרבה אנשים לא פחות חשובים באמצע..

שאלה קטנה. אני הולך לגבעתי בעוד חודשיים ואני רוצה ללכת ליחידת מיסתערבים עד כמה הדרך שלי לשם קשה ? צריך פירוט חצי מלא או מלא של מה עלי לעבור בכדי להגיע לאן שאני רוצה ? וגם האם בגבעתי יהיה לי עתיד צבעי כלומר משהו שיאלץ אותי להישאר שהם אחרי שאני הסיים ת3 שנות הגיוס שלי ?

מגבעתי לא תוכל להגיע ליחידת מסתערבים, רק דרך מג"ב או דובדבן, וגם שם הם מחפשים אנשים בעלי חזות מזרחית (לדבריו של יוצא דובדבן..). אבל אל תתבאס, בסופו של דבר הגדודים הם אלה שמחזיקים את הצבא ועושים עבודה לא פחות חשובה..

פורסם

ועוד הרבה אנשים לא פחות חשובים באמצע..

ואני אישית בתור מישהו שהוא כרגע מוגדר תומכ"ל אהיה האחרון שיזלזל בדרג התומך. בתגובתי הקצנתי כמובן והתייחסתי ספציפית לסיטואציה אותה תאר ארתור ושאני אישית נתקלתי בה לא פעם. עוד זכור לי המקרה שהתייצבתי עם שאר הגדוד למילואים (בתקופה שעוד הייתי לוחם), כולם כמובן מגיעים מסודרים, גומיות במכנסיים, נעליים תקניות ובצד עומד לו איזה מש"ק ממטרות סדירניק, בלבוש מרושל, נעלים אזרחיות, חולצה מחוץ למכנס ומביט בנו בעיניים מזוגגות...

אבל - האנשים באמצע פר הגדרה פחות חשובים מהלוחמים... הלוחמים הם חוד החנית, הדרג המבצע. גם המתכנת הגאון בגלילות בסופו של דבר הוא רק דרג תומך לגולנצ'יק מלא הבוץ שבחזית.

מגבעתי לא תוכל להגיע ליחידת מסתערבים, רק דרך מג"ב או דובדבן, וגם שם הם מחפשים אנשים בעלי חזות מזרחית (לדבריו של יוצא דובדבן..). אבל אל תתבאס, בסופו של דבר הגדודים הם אלה שמחזיקים את הצבא ועושים עבודה לא פחות חשובה..

מחזק. וכפי שכל מלחמה מוכיחה מחדש, היחידות המובחרות (וגם חיל האוויר) לא מכריעות, הן רק מסייעות. דן חלוץ סרב להכיר בעובדה זאת וככה נראתה המלחמה האחרונה שלנו...

פורסם

מחזק. וכפי שכל מלחמה מוכיחה מחדש, היחידות המובחרות (וגם חיל האוויר) לא מכריעות, הן רק מסייעות. דן חלוץ סרב להכיר בעובדה זאת וככה נראתה המלחמה האחרונה שלנו...

זה לא מדויק. המלחמה באפגניסטן נוהלה והוכרעה כמעט באופן בלעדי על ידי יחידות מיוחדות, אבל זה Scenario חריג ולא מייצג, כמובן.

פורסם

זה לא מדויק. המלחמה באפגניסטן נוהלה והוכרעה כמעט באופן בלעדי על ידי יחידות מיוחדות, אבל זה Scenario חריג ולא מייצג, כמובן.

המלחמה באפגניסטן הוכרעה? מתי?! אני כנראה ממש לא מעודכן לאחרונה....

שלא לדבר שחלק גדול מהלחימה התבצעה על ידי לוחמים מקומיים (במה שהיה למעשה סוג של הפיכה) ויחידות פקיסטניות. יחידות מקומיות הן אלו שגם ביצעו את תפיסת השטח, משהו שיחידה מובחרת לא מסוגלת לעשות. השטחים ההרריים בצפון ובאיזור הגבול שם עם פקיסטאן לא נתפסו מעולם והם עדיין מגרש המשחקים של בין-לאדן ושות'.

פורסם

היא הוכרעה ביום שבו התמוטט משטר הטאליבן, שזו גם הייתה המטרה של המלחמה מלכתחילה.

פורסם

היא הוכרעה ביום שבו התמוטט משטר הטאליבן, שזו גם הייתה המטרה של המלחמה מלכתחילה.

המלחמה עדיין מתנהלת, אתה מוזמן לשאול את החיילים שעדיין נהרגים שם. שלא לדבר שבין לאדן ומרבית קציניו הבכירים עדיין פעילים. אלמנטים שמזכירים את שלטון הטאליבן או חולקים איתו את אותה האידיאולוגיה עדיין שולטים באיזורים מהמדינה.

לא ממש ניצחון מזהיר...

אבל בשביל להפסיק את ה-offtopic ועל מנת לא להרוס את הדיון, אני אסכים איתך שלפחות באופן "רשמי" המלחמה הסתיימה ואעניק לך ניצחון טקטי.

פורסם

אתה מודע לזה שמבחינת האמריקאים הכוחות המיוחדים שלהם זה ברמת האוגדה נכון? עם כל הכבוד 2000 חיילי Marines Force Recon או Army Rangers שנחשבים ליחידות עילית לא שווים ל20 חיילי מטכ"ל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים