עבור לתוכן

[עזרה] בבחירת כרטיס מסך (כמה מפתיע)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש לקנות כרטיס מסך למטרת משחקים ואשמח אם תוכלו לעזור לי.

התקציב הוא 700~

מפרט המחשב:

מעבד pentium D 2.8

זיכרון 1GB 667Mhz DDR2

מ"ה winXP 32bit

רציתי גם לברר לגבי משמעות הנתונים הטכניים של הכרטיס מסך:

- 128 ביט הכוונה לרוחב העברת נתונים בין המעבד של הכרטיס לבין הזיכרון שלו ? כמה הכרטיס מסך צריך לתקשר עם המעבד של המחשב? (ז"א כמה משפיע המהירות/רוחב BUS של המעבד במחשב)

- משנה העובדה שיש לי במחשב DDR2 ועל הכרטיס מסך יהיה DDR3 ?

- שווה להתקין win 64 bit מאיזהשהי סיבה שיכולה להאיץ משחקים ?

אשמח לכל תגובה

תודה מראש

פורסם

סדר בברדק:

1. רוחב הפס הוא נתון פנימי של הכרטיס ולא קשור לשאר המחשב. התקשורת עם חלקי המחשב האחרים נעשת דרך הPCIE, שאמנם יש לו מגבלות משלו (לעומת PCIE2) אך מבחינת כל כרטיס עד ל4870 בערך לא מרגישים אותן.

2. מבחינת הכרטיס, רוחב הפס מגדיר בעצם כמה זכרון הכרטיס יכול לנצל בצורה יעילה. ככלל, אין הרבה טעם בהכנסת יותר זכרון (בMB) לכרטיס מאשר כפליים רוחב הפס (בBIT).

3. לאור הנאמר, אין שום קשר בין סוג הזכרון בכרטיס לבין הסוג במחשב.

4. לבחירה במערכת הפעלה 64 ביט יש הצדקה אם יש לך 4 גיגה זכרון במחשב, ואינה קשורה כלל לכרטיס המסך.

5. גם לבאס של המעבד אין שום קשר. תדר אפיק התקשורת לכרטיס המסך (הPCIE) מוגדר בביוס בנפרד (אוטומטית).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה..

אני מניח שמן הסתם חישובים גרפיים מתבצעים על הכרטיס וחישובים אחרים על המעבד של המחשב. אז איפה הקשר בין הכרטיס לבין שאר המחשב משפיע על הביצועים של הרצת משחק למשל ? כלומר אם יש לי מחשב ישן ואני שם עליו כרטיס חדיש, עד כמה העובדה שהמחשב ישן תשפיע? איך? איפה הצוואר בקבוק יהיה ?

ואגב, בקשר למ"ה: למה דווקא 4GB של זיכרון ?

פורסם

בקשר ל64\32 ביט: אתה יודע מה המספר הזה אומר? זהו גודל השדה המוקצה לכתובות בזכרון ע"י מערכת ההפעלה (בספרות בינאריות). חישוב קצר מעלה שע"י 32 ביט אפשר למפות 3 ומשהו מיליארד כתובות - במילים אחרות, 3 ומשהו גיגה זכרון. בשביל יותר מזה צריך שורת כתובת יותר ארוכה.

ובעניין צוואר הבקבוק: הבעיה אינה התקשורת בין כרטיס המסך למעבד כי אם חלוקת העבודה בין כרטיס המסך למעבד. דמיין לעצמך שני פועלים שעוסקים בייצור חלקים שונים לאותה המכונה, כאשר לפועל א' לוקח שעה לסיים חלק מסוג אחד ולפועל ב' לוקח שעתיים לסיים חלק מסוג שני. אם אחד מכל סוג דרוש למכונה, כמה זמן לוקח לייצר אותה? נכון, שעתיים. ואם הפועל הראשון יגביר את קצב העבודה פי 8, ישתנה משהו? לא, כי לפועל השני עדיין לוקח שעתיים.

כרטיס מסך חזק שמסוגל לספק 90 פריימים בשניה לא יעזור, אם המעבד בינתיים לא מספיק לחשב את תגובת הדמויות במשחק, מסלולי הכדורים או הנזק שעשית לעצמך כשנכנסת בקיר בGRID.

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש לקנות כרטיס מסך למטרת משחקים ואשמח אם תוכלו לעזור לי.

התקציב הוא 700~

מפרט המחשב:

מעבד pentium D 2.8

זיכרון 1GB 667Mhz DDR2

מ"ה winXP 32bit

רציתי גם לברר לגבי משמעות הנתונים הטכניים של הכרטיס מסך:

- 128 ביט הכוונה לרוחב העברת נתונים בין המעבד של הכרטיס לבין הזיכרון שלו ? כמה הכרטיס מסך צריך לתקשר עם המעבד של המחשב? (ז"א כמה משפיע המהירות/רוחב BUS של המעבד במחשב)

- משנה העובדה שיש לי במחשב DDR2 ועל הכרטיס מסך יהיה DDR3 ?

- שווה להתקין win 64 bit מאיזהשהי סיבה שיכולה להאיץ משחקים ?

אשמח לכל תגובה

תודה מראש

פורסם

בקשר ל64\32 ביט: אתה יודע מה המספר הזה אומר? זהו גודל השדה המוקצה לכתובות בזכרון ע"י מערכת ההפעלה (בספרות בינאריות). חישוב קצר מעלה שע"י 32 ביט אפשר למפות 3 ומשהו מיליארד כתובות - במילים אחרות, 3 ומשהו גיגה זכרון. בשביל יותר מזה צריך שורת כתובת יותר ארוכה.

ובעניין צוואר הבקבוק: הבעיה אינה התקשורת בין כרטיס המסך למעבד כי אם חלוקת העבודה בין כרטיס המסך למעבד. דמיין לעצמך שני פועלים שעוסקים בייצור חלקים שונים לאותה המכונה, כאשר לפועל א' לוקח שעה לסיים חלק מסוג אחד ולפועל ב' לוקח שעתיים לסיים חלק מסוג שני. אם אחד מכל סוג דרוש למכונה, כמה זמן לוקח לייצר אותה? נכון, שעתיים. ואם הפועל הראשון יגביר את קצב העבודה פי 8, ישתנה משהו? לא, כי לפועל השני עדיין לוקח שעתיים.

כרטיס מסך חזק שמסוגל לספק 90 פריימים בשניה לא יעזור, אם המעבד בינתיים לא מספיק לחשב את תגובת הדמויות במשחק, מסלולי הכדורים או הנזק שעשית לעצמך כשנכנסת בקיר בGRID.

לא הכי נכון....

בחישוב קצר מערכת 32 ביט אמורה יכולה לעבוד עם 4294967296 (4 גיגה זיכרון בדיוק) אבל XP (לא 64 ביט ולא 32 ביט) יכולים לעבוד עם 4 גיגה זיכרון והם מזהים רק 3-3.5 גיגה. מה שגם רוב התוכנות יוכלו לעבוד רק עם 2 גיגה זיכרון...

כיום רק ויסטה 64 ביט יכולים לעבוד עם 4 גיגה זיכרון....

פורסם

וגם אתה לא הכי צודק...

אמנם 32 ביט אכן אמורים לכסות בדיוק 4 ג'יגה זכרון - אבל אתה מתעלם מחלקים שמורים וכו'. גם אני התעלמתי כדי לא להכנס לזה (ולו כי אני לא סגור על הפרטים הטכניים), ובמקום זאת עיגלתי פינות - בפועל 32 ביט אכן יכול לגשת רק ל3 ומשהו ג'יגה.

דבר שני - לXP 64 ביט אין שום בעיה עם 4 ג'יגה. אני סקרן לדעת מאיפה הוצאת את הנתון הזה.

דבר שלישי - גם אם מה שאמרת לגבי תוכנות נכון, זה לא רלוונטי. בכל רגע נתון פועלות אצלך תוכנות רבות, לא אחת (אפליקציות רקע של מערכת ההפעלה, תוכנות הורדה, מסנג'ר כלשהו). אם אתה רוצה לפנות 2GB לאפליקציה העיקרית שלך באותו רגע, אתה עדיין צריך מקום לשאר, לא?

פורסם

וגם אתה לא הכי צודק...

אמנם 32 ביט אכן אמורים לכסות בדיוק 4 ג'יגה זכרון - אבל אתה מתעלם מחלקים שמורים וכו'. גם אני התעלמתי כדי לא להכנס לזה (ולו כי אני לא סגור על הפרטים הטכניים), ובמקום זאת עיגלתי פינות - בפועל 32 ביט אכן יכול לגשת רק ל3 ומשהו ג'יגה.

דבר שני - לXP 64 ביט אין שום בעיה עם 4 ג'יגה. אני סקרן לדעת מאיפה הוצאת את הנתון הזה.

דבר שלישי - גם אם מה שאמרת לגבי תוכנות נכון, זה לא רלוונטי. בכל רגע נתון פועלות אצלך תוכנות רבות, לא אחת (אפליקציות רקע של מערכת ההפעלה, תוכנות הורדה, מסנג'ר כלשהו). אם אתה רוצה לפנות 2GB לאפליקציה העיקרית שלך באותו רגע, אתה עדיין צריך מקום לשאר, לא?

זה היה כתוב בנעוץ שהיה פה בפורום.... גם קראתי על זה בפורומים בחו"ל...

עדיין אם מדובר במשחק? או בדבר דומה כמו תוכנה מאוד כבדה... כיום אי אפשר לנצל לגמריי את ה4 גיגה זיכרון... אבל כמובן שאם יש כבר 4 גיגה אז עדיף ויסטה 64 ביט...

פורסם

תסבירו מה הקשר למה שהבחור ביקש למה שאתם רושמים??

ממש ויכוח סרק, זה פורום כרטיסי מסך ולא תוכנה..

=======================

אני יכול להמליץ לך על 9600GT.

ויש מקומות שמוכרים את ה 9800 GT גם עד 700 שח'..

פשוט תחפש בזאפ או משהו

פורסם
  • מחבר

טוב.. לפי מיטב ידיעתי כל המעבדים של אינטל החל מפנטיום 4 תומכים בארכיטקטורה של 64ביט וזה יוצר מרחב כתובות הרבה יותר גדול מ 4GB. לכן שאלתי למה בתגובה הראשונית שלך ציינת את הגודל הזה

"4. לבחירה במערכת הפעלה 64 ביט יש הצדקה אם יש לך 4 גיגה זכרון במחשב, ואינה קשורה כלל לכרטיס המסך."

לגבי צוואר הבקבוק אני מסכים איתך לגמרי, אז השאלה בעצם איך אני ידע מה הכרטיס הכי חזק שאני יכול לקחת ככה שיהיה שווה ערך לכוח של המעבד (אחרת אני סתם משקיע בכרטיס מסך..)

[br]פורסם בתאריך: 9.09.2008 בשעה 22:52:11

אחי, מאיפה הבאת את זה ? (:

זה לא משהו שנתקלים בו ביום יום

אגב, רשום שהמחיר שלו זה 487

אין משהו יותר מתאים לתקציב שלי (700) ? אשמח אם תנמקו קצת את ההמלצות...

פורסם
  • מחבר

תסבירו מה הקשר למה שהבחור ביקש למה שאתם רושמים??

ממש ויכוח סרק, זה פורום כרטיסי מסך ולא תוכנה..

=======================

אני יכול להמליץ לך על 9600GT.

ויש מקומות שמוכרים את ה 9800 GT גם עד 700 שח'..

פשוט תחפש בזאפ או משהו

תודה על ההמלצה

זה דווקא קשור לחומרה.. אז גם בעקיפין לכרטיס מסך. סתם מעניין.....

בקשר להמלצה:

מצאתי בזאפ:

9600 - http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=692834

9800 - http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=711970

ההבדל במחירים זניח, אבל השאלה מה ההבדל בין הכרטיסים. לפי מה שאני רואה זה רק היציאות. קריטי ?

[br]פורסם בתאריך: 9.09.2008 בשעה 23:05:42

אוקיי, ועכשיו שאלה באמת חשובה:

בדקתי לגבי הסדרה של 9600 ומצאתי שיש את ה GT הרגיל ויש גרסא Silent שלו

מישהו יודע להגיד עד כמה כ"א מהם שקט\מרעיש ? האם הוא שווה השקעה של 150~ ש"ח ?

תודה לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים