עבור לתוכן

התייעצות בקשר לקניית זיכרון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם! אני חדש בפורום.

יש לי כמה שאלות בקשר לקניית זיכרון נוסף למחשב. מקווה שתוכלו לעזור

1. יש לי מחשב די ישן ולוח האם שלי לא תומך ב- DDR2 אלא רק ב- DDR. אני מתלבט אם כדאי לי לקנות זיכרון DDR נוסף עבור המחשב הנוכחי שלי...

במידה ואני קונה בעתיד מחשב חדש לגמרי שיתמוך כמובן ב- DDR2, האם זה אומר שאני לא אוכל לחבר אליו את הזיכרון DDR שקניתי או שאם מחשב תומך ב- DDR2 זה אומר שהוא תומך גם ב- DDR?

2. כרגע יש לי זיכרון 512MB ויש לי slot נוסף פנוי. האם יש הבדל כלשהו מבחינת ביצועים אם אני מוציא את הזיכרון הקיים וקונה 2GB או אם אני קונה 1GB שאותו אני מכניס ל- slot הנוסף במקביל ל-512MB שיש לי?

3. יש לי זיכרון Kingston אבל משום מה בתוכנת אוורסט תחת הקטגוריה של הזיכרון רשום nanya שאין לי מושג מה זה ואין שום איזכור לקינגסטון...

אולי מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר...

תודה

פורסם

1. לוחות שתומכים ב-DDR2 לא תומכים ב-DDR1 מכיוון שהחיבור הפיזי של הזכרונות הוא שונה

2. לא אמור להיות הבדל דרמטי בין 1.5 ג'יגה לבין 2 ג'יגה... אולי תרגיש את ההבדל יותר אם תקנה 2 ג'יגה ב-2 סטיקים של 1 ג'יגה וככה תהנה מדואל צ'אנל

3. אין לי מושג

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה

אז כנראה לקנות עכשיו DDR למחשב הישן זה לזרוק את הכסף לפח כי זה כבר לא יתאים למחשב החדש...חבל

בקשר לשאלה 2 יותר התכוונתי אם יש הבדל בביצועים אם מחברים 2 סטיקים או אם מחובר סטיק אחד בנפח זיכרון זהה..

פורסם

היכן מצאת 2GB DDR בסטיק בודד?

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי

דיברתי רק ברמת העיקרון ;)

יש לי רק עוד שאלה:

יש לי לוח אם מדגם Gigabyte GA-8VM533M-RZ

האם אפשר בכלל להכניס 2 סטיקים במקביל בלוח אם זה? בעיקרון, יש לו עוד חריץ אחד פנוי אבל הבנתי שזה גם תלוי בסוג לוח האם...

בנוסף, איך אני יכול לדעת מה המהירות המקסימלית MHZ של הזיכרון שאני יכול לקנות?

תודה

פורסם

אתה יכול לשים עד שני כרטיסי זיכרון DDR1 המקסימום של כל כרטיס הוא 1GB (וגם לא קיים יותר בDDR1)

המהירות המקסימלית שהזיכרונות ירוצו היא 266MHZ , כלומר גם אם תשים מהירים יותר הם יעבדו במהירות הזאת

ואם אני לא טועה אז הזיכרונות לא עובדים אצלך בדואל צ'אנל

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

רק לא הבנתי מה זאת אומרת "לא עובדים בדואל צ'אנל"? זה לא אותו דבר כמו לחבר 2 סטיקים? מצטער, פשוט כל הנושא הזה חדש עבורי...

לגבי 266MHZ, קבעת את זה לפי דגם לוח האם שלי?

פורסם

כן הפרטים זה מדף המוצר

העניין עם זיכרון בשני ערוצים או ערוץ 1 לא כל כך קריטי לך

פשוט תגדיל את הזיכרון לכמה שאתה רוצה :)

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה

פורסם
  • מחבר

יש לי שאלה נוספת:

אם אני קונה זיכרון במהירות 400 MHZ אני מבין שהמקסימום שזה ירוץ לי זה 266, אבל זה יכול לגרום לפגיעה במחשב באיזושהי צורה כגון קריסה של כל מיני מרכיבי חומרה?

פשוט הייתי היום בחנויות בסביבתי הקרובה ולא מוכרים שם כבר קינגסטון של 266 אלא רק של 400..בחנות אמרו לי שלא יקרה שום דבר, אבל רציתי גם לשמוע דעות נוספות

תודה

פורסם

והם צודקים, היום כבר לא מוכרים כמעט 266MHZ

ולא תהיה שום פגיעה במחשב, שים 400MHZ וזה יעבוד במהירות 266MHZ בסדר גמור

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים