עבור לתוכן

מדוע מיקרוסופט לא ניצחו במלחמת הקונסולות בדור הנוכחי

Featured Replies

פורסם

uppermc

בנוגע למשחקים לWII כמו לכל קונסולה יש את המשחקים הטובים ומתחתם המון זבל

ונכון שיש כרגע בצורת זמנית של משחקים גדולים אבל עד קריסמס גם לX360\PS3 לא אמור לצאת משחק ענק

ואם כל הכבוד לSTAR WARS החדש הוא לא מסתמן כמשחק גדול

בנוגע למכירות יש את ישראל ויש את ארצות הברית\יפן \ואירופה שאלו השווקים הגדולים בתחום

ואם כל הכבוד צריבות ישפיעו בעיקר על חלקים מסוימים באירופה וכמובן על ישראל

אבל לא על העולם

ותזכור שחלק מהיתרונות של הPS3 יתמוססו עד אז

לדוגמה כונן בלו רי לשימוש לסרטים

היום אופציה טובה

עד שיהיו צורבים ומדיה במחיר סביר

הנגנים הנפרדים יהיו במחיר זנות וככה גם כונני בלו רי למחשב

מבחינת גרפיקה המחשב כבר היום מציג גרפיקה טובה יותר

בטווח של שנה מהיום יכול להיות שאפילו מחשב ב2000 שקל יציג גרפיקה טובה יותר

וליד מחשב ב5000 הPS3 יראה כמו PS3 עוד שנה

מבחינת תמיכה של חברות צד שלישי

כבר היום הרבה חברות עברו למולטיפלטפורם

ואת חלק מהסדרות של הPS2 הPS3 איבד לטובת הWII כמו מונסטר אונטר \וקוקובו דנגאן לדוגמה

בלי מכירות חומרה חזקות זה כנראה ימשיך ויתחזק

מבחינת יצור ושיווק הPS3 כנראה הקונסולה המורכבת ביותר ליצר מהגדולות

להגדיל יצור ושיווק בהנחה שהביקוש יגבר זה לא משימה פשוטה

בקיצור אתה תולה תקוות שכנראה לא יתממשו בדור הזה של הקונסולות

הPS3 אולי יצליח לעקוף את הX360 עולמית

אבל גם זה לא בטוח

לאומת זאת לעקוף את הWII בזמן שנשאר מבחינה רלוונטית אני לא רואה הרבה סיכוי לזה

נינטנדו אפילו לא השתמשה בקלף הגדול שלה שזה לרדת למחיר של סביבות 150$

ככה שעד שהPS3 יתחיל אם יתחיל להיחטף מהמדפים זה כבר לא יהיה רלוונטי בגלל הXBOX720 והסופר WII

• תגובות 39
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם MS ימשיכו בדרך שלהם לPS3 יש עוד קרבות ארוכים ועקובי דם, תראו למה משחק אחד לכל הרוחות גרם ביפן. Tales of Vasperia גורם למחסור מלא של 360 ביפן כבר כמעט חודשיים, ועזר ל360 למכור יותר יחידות מהPS3, כן רק לתקופה קצרה באוגוסט(לדעתי עפו כמה ראשים בMS שמשחק כלכך גדול שוחרר לשוק היפני עם מלאי של כ25 אלף יחידות(20GB) זמינות ביפן בלבד שכולם נמכור תוך פחות משבוע) אבל תקופה קצרה ככל שתיהיה עדיין מצביעה על זה שמכירות הקונסולה הן יותר מיתוג של משחקים מאשר כל שאר הקשקושים.

פורסם

דובי גם MGS4 וגם בלו דרגון דחפו קונסולות ביפן לתקופה קצרה

אבל זה היה לתקופה קצרה

אני לא רואה איך MS תצליח בדור הזה להיכנס ליפן אחרי שנכשלה בדור הקודם

וכרגע נכשלת שלוש שנים ביפן אם הX360

אני לא רואה תמונה של חנויות ביפן נותנות כבוד במדפים לX360

בטח חנויות שם זה 50% DS

25% WII והיתר PSP\PS2\PS3 ואולי 5% X360

פורסם

את ה XBOX360 לא תמצא אפילו על המדפים אלא אם יש סיבה להעלות אותו לשם (משחק מסוים שהופך ללהיט)

ברוב החנויות ביפן הוא נמצא באיזו פינה אי שם, או על הרצפה בשורות. יש לי כמה תמונות ממספר חנויות.....

בקשר ל WII והמחסור במשחקים- קשה לי להגיד שבאמת יש מחסור למשחקים. הבעיה היא שהרוב המוחלט של המשחקים הטובים לא מקבלים אפילו הודעה רצינית לעיתונות, ויוצאים בשקט. לעומת זאת, רוב המשחקים שיש עליהם הייפ- מתבררים כ "בסדר" או משהו בסגנון (היחיד שהצדיק את ההייפ שלו עד עכשיו לדעתי זה SSBB....)

חפשו טוב, תמצאו הרבה הפתעות נעימות בקטע הזה.

בנוגע ל 360- ברגע שפותרים את ה RROD, המכירות יזנקו.

ברגע שידאגו לכונן בלוריי שלא ימכר כתוסף במחיר מבהיל- המכירות יזנקו עוד יותר.

מה ש 3 החברות צריכות עכשיו זה לעבוד על Killer app חדש ומקורי, במקום למחזר את GT/מאריו/האלו.

פורסם

MS אומרים שיש להם IP חדש בקנה.

פורסם

לWII יש כמה משחקים של חברות צד שלישי שהם בסימן שאלה

אולי יצאו גדולים ואולי יאכזבו

חוץ מזה התחילו שמועות על GTA לWII

ורוקסטר אמרה שהם עובדים גם על פלטפורמות של נינטנדו בדור הזה

רק שהם לא אמרו מה בפיתוח

יש את GTA לDS שאוכרז ואני מעריך שיהיה משחק GTA גם לWII

רק שלא יצא בסוף "מאריו GTA " :lol: :lol: :lol:

פורסם

"בנוגע ל 360- ברגע שפותרים את ה RROD, המכירות יזנקו.

ברגע שידאגו לכונן בלוריי שלא ימכר כתוסף במחיר מבהיל- המכירות יזנקו עוד יותר."

זה לא יקרה-מה שאתה אומר הוא בדיוק ההיפך מכל מה שחברת מייקרוסופט מייצגת...למכור בזול?? לתקן בעיות שכבר נוצרו ולעשות ג'סטה לרוכשים??? כן בטח...

במקום זה היא בטח תמצא שיטה חדשה לתפוס משחקים פרוצים ולהעמיד את המורידים אל מול כיתת יורים...

פורסם

עדיין יש RROD גם בגירסה של ה-65? אני לא מעודכן..

פורסם

"בנוגע ל 360- ברגע שפותרים את ה RROD, המכירות יזנקו.

ברגע שידאגו לכונן בלוריי שלא ימכר כתוסף במחיר מבהיל- המכירות יזנקו עוד יותר."

זה לא יקרה-מה שאתה אומר הוא בדיוק ההיפך מכל מה שחברת מייקרוסופט מייצגת...למכור בזול?? לתקן בעיות שכבר נוצרו ולעשות ג'סטה לרוכשים??? כן בטח...

במקום זה היא בטח תמצא שיטה חדשה לתפוס משחקים פרוצים ולהעמיד את המורידים אל מול כיתת יורים...

אתה מדבר שטויות, כנראה בגלל אג'נדה של "מייקרוסופט זה תאגיד, אוי, בוא נשנא אותם כי זה מגניב לשנוא תאגידי ענק". אתה בטח מהאנשים ששונאים את ויסטה עד עמקי נשמתם בלי שניסו אותה אפילו ::)

מייקרוסופט חתכו ללא הכרה את מחיר ה 360, חלק מהגרסאות נמכרות במחירי עלות יצור או עם רווח פצפון, את הרווח הגדול מייקרוסופט עושים מהמשחקים, ותאמין לי שה 360 נחשב מבחינתם כהצלחה, והכניס לא מעט כסף.

לגבי ה RROD, בדגמים החדשים זה קורה הרבה פחות, ומייקרוסופט עוד עובדים על זה.

לגבי תוסף בלו ריי- זו נקודת החולשה היחידה של העניין, בגלל שהמחיר של המכשיר עצמו גבוה. אני מאמין שיוכלו להוציא גרסה עם כונן בלו ריי בתוספת מחיר של 100$, אבל אי אפשר לתמחר את זה בפחות.....

אם לא יתפרעו עם זה, זה יקפיץ להם את המכירות.

פורסם

אתה מדבר שטויות, כנראה בגלל אג'נדה של "מייקרוסופט זה תאגיד, אוי, בוא נשנא אותם כי זה מגניב לשנוא תאגידי ענק". אתה בטח מהאנשים ששונאים את ויסטה עד עמקי נשמתם בלי שניסו אותה אפילו ::)

מייקרוסופט חתכו ללא הכרה את מחיר ה 360, חלק מהגרסאות נמכרות במחירי עלות יצור או עם רווח פצפון, את הרווח הגדול מייקרוסופט עושים מהמשחקים, ותאמין לי שה 360 נחשב מבחינתם כהצלחה, והכניס לא מעט כסף.

לגבי ה RROD, בדגמים החדשים זה קורה הרבה פחות, ומייקרוסופט עוד עובדים על זה.

לגבי תוסף בלו ריי- זו נקודת החולשה היחידה של העניין, בגלל שהמחיר של המכשיר עצמו גבוה. אני מאמין שיוכלו להוציא גרסה עם כונן בלו ריי בתוספת מחיר של 100$, אבל אי אפשר לתמחר את זה בפחות.....

אם לא יתפרעו עם זה, זה יקפיץ להם את המכירות.

בוא לא תדבר עליי לפני שאתה בכלל מכיר אותי..

אני ממש לא שונא תאגידים,וממש לא שונא את מייקרוסופט...אבל אם יש דבר שכן-הRROD הוא מחדל ברמה אסטרונומית,שמייקרוסופט לא ממש מתאמצת לתקן,לטעמי..

תאמין לי שגם אני רציתי לקנות אקסבוקס 360 לא מזמן,אבל לא קניתי רק בגלל הRROD..כשאתה נכנס לפורום ומגלה אנשים(יותר נכון ילדים קטנים שלא ממש מבינים כסף מהו ומה ערכו),שכבר קנו 2-3 אקסבוקסים בגלל העניין הזה-וכשכל פתרון לבעיה הוא בגדר "יכול לעבוד,ואולי גם לא",קצת יורד לך החשק לקנות מוצר כזה..

פורסם

מייקרוסופט שוברים את הראש איך לסדר את הבעיה הזו, כי היא מתחלקת ל 3-

1- המעבד. את הבעיה פתרו ע"י תקיעת ההיטפייפ בקירור החדש.

2- כרטיס המסך. הבעיה נפתרה חלקית, אבל זה עדיין הגורם העיקרי ל RROD. אם יחליפו את הסינק לאחד עם סנפירים ארוכים יותר, לדעתי הבעיה תיפתר לחלוטין.

3- שבבי הRAM, שלא מקוררים בכלל, ונמצאים בצדו האחורי של הלוח. זו הבעיה הגדולה ביותר, ובשביל לפתור אותה- צריך למקם אותם מחדש בצד הקדמי של הלוח, ולקרר גם אותם.

עוד פתרון אפשרי- שמייקרוסופט יתקעו מאוורר על הסינק של המעבד שמחובר בהיטפייפ לזה של כרטיס המסך+להאריך טיפה את הסנפירים בסינק של כרטיס המסך.

אבל גם אם נעשה את זה, זה לא פותר את הבעיה של ה RAM.

כבר יצא לי לסדר לכמה אנשים 360, תיקון שעיקרו החלפת הברגים שמחזיקים את הבאקפלייט של הקירור בברגים רציניים יותר עם קפיץ חזק, רענון משחה, ולחלקם גם תקיעת מאוורר שמושך את המתח שלו מה USB על הסינק של המעבד.

לאף אחד מהם ה RROD לא חזר.

פורסם

אני חושב שהם בעיקר מחכים שיצא המעבד משולב ליבה גרפית

זה יחסוך להם גם שטח וגם קירור

אבל כנראה יש עיכובים בפיתוח של זה

פורסם

אני רק יגיד שלדעתי,עם קצב פיתוח החומרה כיום,אין שום סיכוי שהקונסולות הללו יחזיקו אפילו חצי מהזמן שהפיאס2 החזיק..אם הם יחזיקו חצי מהזמן-יהיה טוב..

פורסם

מתי תבינו .....את רוב האנשים לא מעניינת החומרה (עיין ערך בלו ריי וכל צבע אחר של קרן שתבחרו) - מה שמעניין זה משחקים משחקים משחקים.....ומחיר.....

שורה תחתונה מייקרוסופט עושה כסף מה-XBOX - היא הפלטפורמה המנצחת במבחן הקלאסי בינה לבין SONY. SONY בקושי עושה כסף מה-PS3 ולפחות לא כמו XBOX.

WII מנצח בעיקר בגלל הייפ, קהל חדש לא מסורתי ומחיר עד לאחרונה.

בגדול ניטנדו ניצחה בסיבוב הנוכחי - אך אי אפשר להשוות בין WII ל XBOX או PS3 ולכן במבחן הקלאסי XBOX ניצח.

גילוי נאות - אין לי אף קונסולה וגם לא תהיה לי אף פעם...למרות שאני משחק על כולן אצל חברים מכרים ומי לא..

פורסם
WII מנצח בעיקר בגלל הייפ, קהל חדש לא מסורתי ומחיר עד לאחרונה

אני מסכים לגמרי שההיפ של הWII מוגזם

ויש אנשים שקנו אותו מהסיבות הלא נכונות

אבל אם זאת תזכור שאת המשחקים הטובים שלה לרוב לא תמצא בפלטפורמות לא של נינטנדו

אין לך מקביל :זלדה\מטרואיד\SSBB וכו בפלטפורמות אחרות

לאומת זאת FPS\מרוצים\ספורט אתה יכול למצוא בPC\PS3\X360

ככה שהWII מצוין כקונסולה נוספת בין אם לחלק זה יהיה קונסולה משנית ובין אם חלק כמוני כעיקרית

אין לי בעיה אם הPS3

ואם יום אחד המחיר יהיה טוב ויגיעו יותר משחקים שמעניינים אותי אני יקנה אחד

אני לא מרגיש צורך לX360 כי יש לי PC חזק

למרות שאני בטח יקנה ידית משחק שלו למחשב

אבל בגדול הWII מספק דברים שפלטפורמות אחרות לא מספקות

לטוב ולרע

יש סיבה שהDS\WII שולטים בשוק

וזה גם בגלל מחיר בהתחלה וגם בגלל בלעדיים וחדשנות

וכן גם הייפ מדבר פה אבל זה רק חלק מההצלחה

PS3 ולכן במבחן הקלאסי XBOX ניצח

אני לא חושב שסוני אמרה את המילה האחרונה

MS הורידה מחירים לזנות כי לא היה לה הרבה ברירות

הבעיה שלה עכשיו זה כמה אנשים שקונים קונסולה ב200$ (ארקיד) יקנו משחקים ב60$

וישלמו 50$ LIVE בשנה

ביפן לX360 לא הולך להיות שוק גדול גם אם יורידו ל150$

והX360 מתחרה בין היתר גם בPC

אני עדיין חושב שסוני יכולה לעבור את הX360

אולי לא בארצות הברית ואולי לא בקרוב אבל עולמית תוך שנתיים זה יכול לקרות

רק שעד אז זה בטח יהיה הרבה פחות רלוונטי

וזה הבעיה של סוני

אבל MS יצא שנה לפני ככה שזה "לא הוגן"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים