עבור לתוכן

מדוע מיקרוסופט לא ניצחו במלחמת הקונסולות בדור הנוכחי

Featured Replies

• תגובות 39
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הם ניצחו בארה"ב בגדול אבל הפסידו במזרח הרחוק ובאירופה בגלל ששם פחות מתחברים למוצרים אמריקאיים.

אין שום קשר לכתבה לדעתי.

פורסם

RROD

פורסם
  • מחבר

הם ניצחו בארה"ב בגדול אבל הפסידו במזרח הרחוק ובאירופה בגלל ששם פחות מתחברים למוצרים אמריקאיים.

אין שום קשר לכתבה לדעתי.

היה להם שנה יתרון ולרב אורך חיי המוצר גם יתרון מחיר לא קטן ובכל זאת סוני הצליחה ומצליחה לאט לאט לצמצם את הפער. הם היו אמורים לנצח ובגדול ולא הצליחו בגלל סיבה מאוד פשוטה (אותה הסיבה שמנעה ממני לקנות את ה XBOX ולקחת PS3) - מוצר עם תקלה קשה וסידרתית.

פורסם

קצת מוקדם לסכם ניצחונות והפסדים, לשני הקונסולות יש עוד שלוש שנים לפחות בשוק

פורסם
  • מחבר

לא מדובר על נצחון/הפסד. הכתבה מסכמת למה מיקרוסופט שעל פניו הייתה אמורה די לקחת בגדול את הסיבוב הנוכחי(התחילה שנה לפני, מחיר יותר אטרקטיבי, בהתחלה הרבה הרבה יותר משחקים) לא הצליחה בכך. התשובה פשוטה וברורה - אותה סיבה שמנעה ממני אישית לבחור בהם.

פורסם

אני חושב שהסיבה היחידה היא המחיר, לעומת המחיר של הWII. המספרים הגדולים באמת לא מגיעים מהאנשים שמבינים ובקיאים ובכלל יודעים מה זה RROD.

בסיבוב הקודם המחיר צנח תוך שנתיים ל200 דולר, שנה אחרי ל180 שנה אחרי ל150. בתוך 4 שנים מההשקה של הפס2 ו3 שנים מההשקה של האקסבוקס, המחיר ירד לחצי ובטווח המאד ידידותי לצרכן של פחות מ200. שלוש שנים אחרי ההשקה של ה360 והמחיר ירד ב100 דולר בלבד, ורק עכשיו הגיע לתחום ה200.

אני מסכים שהפער יכל להיות הרבה יותר גדול אם לא היה את הRROD, אבל זה לא היה הניצחון או ההפסד של ה360.

פורסם

לפי הרבה מקומות שבהם קראתי, החודשים הקודמים היו לאקסבוקס על הפנים בארצוץ הברית, הPS3 מחץ אותו, למרות, שכביכול ארצות הברית היא המגרש הביתי של האקסבוקס. אבל אנשים שעוסקים בסקרי שוק בתחום אומרים שבגלל הורדת המחירים בתקופת החגים הנוצריים האקסבוקס הולך להוביל.

פורסם

אני חושב שהסיבה היחידה היא המחיר, לעומת המחיר של הWII. המספרים הגדולים באמת לא מגיעים מהאנשים שמבינים ובקיאים ובכלל יודעים מה זה RROD.

בסיבוב הקודם המחיר צנח תוך שנתיים ל200 דולר, שנה אחרי ל180 שנה אחרי ל150. בתוך 4 שנים מההשקה של הפס2 ו3 שנים מההשקה של האקסבוקס, המחיר ירד לחצי ובטווח המאד ידידותי לצרכן של פחות מ200. שלוש שנים אחרי ההשקה של ה360 והמחיר ירד ב100 דולר בלבד, ורק עכשיו הגיע לתחום ה200.

אני מסכים שהפער יכל להיות הרבה יותר גדול אם לא היה את הRROD, אבל זה לא היה הניצחון או ההפסד של ה360.

אני מסכים שזה בעיקר עניין המחיר לפחות בהתחלה אבל לא רק

לדעתי זה בגלל כמה סיבות (לא לפי סדר חשיבות)

1-הרבה משחקי X360 נחשבים יוצאים ויצאו גם לPC

וחלקם גם לPS3 כמו COD4 לדוגמה

2-RROD שמבינים לא יכלו להתעלם מזה

3-שינוי חבילות וריבוי חבילות

למכור X360 קור בלי ארד דיסק ולידו פרימיום אם זה יוצר בלבול גם לצרכן וגם קושי למפתחות

לדעתי MS הייתה צריכה להחליט בזמן מה הם רוצים וללכת על זה

או קונסולה זולה יותר בלי ארד דיסק ורק אם כרטיס זיכרון כמו הWII או קונסולה שכוללת הכל כמו הPS3 אבל יקרה יותר

חוץ מזה כל כמה זמן שינו את החבילות פתאום אם HDMI פתאום ארד דיסק גדול יותר וכו

הX360 אמור להיות קונסולה לא PC מהבחינה הזאת

4-תגובה לא יעילה לבעיות באזורים מסוימים

לדוגמה ביפן הXBOX לא הצליח מהתחלה

אבל לקח לMS יותר מדי זמן להוריד מחיר ויותר מדי זמן לשווק משחקים לקהל היעד הזה

עד שסקוואר איניקס הכריזו על JRPG הX360 כבר גסס באזור הזה ואין הרבה סיכוי שיחלים ביפן

5-פחות חשוב אבל גם משפיע

בחרו מאוחר מדי לתמוך בHD-DVD וגם זה לא בתוך הקופסה וללא מעורבות חזקה במלחמה הזאת

שהבלו רי ניצח זה כבר נתן יתרון מסוים לPS3

חוץ מיתרון שטח האכסון שהיה לו מהתחלה

6-בהתחלה פנו בעיקר לארד קור ולא לקהלים רחבים יותר

7-ההריגה של הXBOX1 מוקדם מדי למרות שמבחינת חומרה היה לו עוד שנים לתת

ולמרות שמשחקים כמו HL2\ודום 3 הגיעו למכשיר והיה אפשר למשוך לפחות שנה נוספת

לדעתי הרבה יתאכזבו מהמהלך הזה

8-מחיר השקה גבוה יחסית לקונסולה ומחיר משחקים יקר יחסית לקונסולה

לפי היסטוריה של הקונסולות מחיר השקה מוצלח זה מי 300$ ומטה

ואז כמו שזמן תה אמר המחיר יורד יחסית מהר

שמחיר של 250-200$ זה "מחיר הקסם" לקונסולות

בפועל רק הארקיד יצא ב300$ אבל לא היה משתלם עלות תועלת מול הפרימיום

מה שגרם למחיר ההשקה להיות תכלס 400$ וזה בלי משחק שעולה 60$

9-המשחקים בהשקה לא היו גדולים

היה את PDZ שנחשב מאוד טוב

אבל לא היה משחק בסדר גודל של הילו \מאריו 64\זלדהTP

עד שהגיעו גירז ואובוויליון המתחרות היו קרובות להשקה שלהם

פורסם

תזכרו מה שאני אומר- ברגע שצורבים ודיסקים של בלו ריי יתחילו לצוץ אצל אנשים-ואז גם פתרון פיראטי לצריבת והפעלת משחקים על הPS3 יופיע-הקונסולה הזאת לא תראה את האבק של אף אחד מהמתחרים...

פורסם

uppermc עד שזה יקרה הWII ינצח מזמן במלחמה הזאת

והPS3 יתחרה מצד אחד במחשבים חזקים בהרבה

בX360 שיושב על אותה המשבצת +-

וב"סופר WII " או כל שם אחר שנינטנדו ימציאו

יכול להיות שגם ישאירו את הWII כקונסולה תקציבית ב120$

ומשחקים ב40$

(כמו בPS2 היום)

ככה שהתאוריה שלך כנראה לא נכונה

הPS3 אולי יגדיל את קצב המכירות שלו

אבל הסיכוי שלו לסיים מקום ראשון בדור הזה לא גבוה

חוץ מבמקרה שסוני לא תוציא קונסולה חדשה הרבה מאוד זמן ובאמת תחזיק את הPS3 10 שנים

מה שלא באמת סביר

פורסם

תזכרו מה שאני אומר- ברגע שצורבים ודיסקים של בלו ריי יתחילו לצוץ אצל אנשים-ואז גם פתרון פיראטי לצריבת והפעלת משחקים על הPS3 יופיע-הקונסולה הזאת לא תראה את האבק של אף אחד מהמתחרים...

yeah maybe in israel....

פורסם

הבעיה העיקרית של WII,שלדעתי גם תקבור את הקונסולה הזאת בסופו של דבר,הוא חוסר קשה במשחקים טובים...כש95 אחוז מהמשחקים,כולל כמה כותרים בעלי שמות והייפ,מתגלים כחרא מוחלט-זאת בעיה..

אני לא מאשים את הקונסולה חלילה..רק את רוב אנשי תעשיית המשחקים,שאין להם את היכולת ו/או הרצון לנצל את התכונות המיוחדות של הקונסולה הזאת בשביל ליצור משהו באמת יפה ואיכותי...

ושוב פעם לגבי הPS3-בארה"ב וביפן עובדת הצריבה אולי לא תשפיע יותר מדי,משום שבארצות הללו ממילא הרוב רוכשים משחקים..אבל ברוב אירופה,וכן,גם אצלנו כאן-פריצת הקונסולה תביא לזינוק ענקי במכירות ובפופולריות שלה..

קחו אפילו את ישראל,ואני אתן את עצמי כדוגמא-הייתי רוצה לקנות את אחת הקונסולות של הדור החדש,אבל...הXBOX 360 היא גזר דין מוות מראש,עם בעיית הRROD המחפירה שלה,ואילו הPS3-המחיר של הקונסולה-בסדר,השקעה חד פעמית..אבל לקנות כל משחק במחיר של 450-500 שקל?? זה פשוט לא הגיוני...

ומה לעשות שבישראל,כמו במדינות רבות אחרות,ישנו פיגור רציני בתעשיית המשחקים(אני מתכוון לכך שאין השכרה/מכירת משחקים משומשים/קופונים לקנייה הבאה),ואין בהם שום הגיון ויכולת לקנות קונסולה ומשחקים מקוריים,לפחות לא לאדם הממוצע..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים