עבור לתוכן

שאלה בקשר לחיבור מאוורר למחשב

Featured Replies

פורסם

יש לי מאוורר s-flex 120mm עכשיו רציתי לדעת בעיקרון איך אני מחבר אותו... יש לו כבל חשמל אז לאן מחברים אותו והאם צריך להגדיר אותו איפשהו או שהוא מוגדר לבד...

ושאלה נוספת.. אם אין מקום במחשב להלביש אותו האם הוא יכול להיות תלוי? או שזו בעיה..?

פורסם

מחבר לספק הכוח לצמה המתאימה (זכר מול נקבה) לא צריך להגדיר דבר - לא משאירים מאוורר תלוי בשום מקרה !

חייב להיות מחובר באופן קבוע ע"י ברגים או אזיקונים מתאימים.

פורסם

יש מאווררים שמתחברים לספק ישירות, יש מאווררים שאפשר לחבר אותם ללוח האם. אם המאוורר שלך מהסוג השני ויש בלוח אם שלך איפה לחבר אותו, עדיף כך כדי שתהיה לך אינדיקציה של מהירות הסיבוב.

אין צורך להגדיר אותו בשום מקום.

וכמו שקודמי אמר - לא משאירים מאווררים תלויים!

פורסם
  • מחבר

סבבה והחיבור הוא ללוח אם.. אז אני מבין שזה יותר טוב מאשר לספק...

השאלה שלי היא האם עדיף להחליף את המאוורר הנוכחי הקיים כבר במארז.. שהמהירות שלו היא 1600 סיבובים בדקה למרות שמהירות המאוורר הקיים במארז אני לא סגור.. אבל אני מאמין שקצת פחות...

פורסם

אם המאוורר הזה שיש לך במארז הוא לא בצבעים סגול ובז' (Noctua) אז התשובה כן

כי הSFLEX הם המאווררים הטובים ביותר כשזה נוגע לשקט וביצועים ביחד.

פורסם
  • מחבר

המאוורר במארז הוא שקוף עם מנורות כחולות....

אז אני מבין נכון? שעדיף להחליף?

פורסם

אם הוא רועש ומפריע לך אז תחליף, אתה תרוויח שקט.

אם לא, אז אין שום טעם להחליף. תוכל פשוט להוסיף את הSFLEX בנקודה אחרת במארז ולנסות לשפר את סירקולצית האויר.

פורסם
  • מחבר

אז זהו הבעיה היא שאין לי מקום לחבר אותו... אלא אם כן מישהו יתן לי רעיונות יצירתיים לחבר את המאוורר בנוסף...

יש לי בעיקרון במחשב 2 מאווררים (קדמי ואחורי) ומערכת קירור למעבד (טוניק) המארז הוא של חברת nzxt מדגם hush אז ככה שאני אשמח לקבל איזה פתרון יצירתי... זה בעיקרון מחשב לפי הזמנה והמרכיב אמר שאין מקום לחבר את המאוורר....

פורסם

יצירתי? עכשיו אתה מדבר.. יש לך במדור המדריכים מדריך לעשות חורים במארז - מקדחת כוס, דרמל או מספרי פח.

פורסם
  • מחבר

חחח לא אחי... אני לא מתכוון להתחיל לחתוך את המארז...

התכוונתי לפתרונות או הצעות בלי להרוס ולחתוך...

נראה לך שכדאי להחליף את המאוורר עם זה שהגיע במארז?

פורסם

אם הוא רועש- כן, אם לא - לא. :yelclap:

פורסם
  • מחבר

הוא לא רועש... אני שואל מבחינה של מה יקרר יותר את המחשב.. זאת הייתה הכוונה שלי...

מה שיש במחשב אני לא יודע כמה סיבובים הוא עושה.... לעומת זאת הs-flex הוא 1600 סיבובים...

בתוכנה של speedfan רשום לי:

fan 1 :2090 rpm

fan 2: 672 rpm

מה זה אמור להגיד לי בדיוק?...

כי הטמפרטורות במחשב (שהמערכת קירור היא טוניק) הן גבוהות מדיי כשהוא לא בפעולה שזה אומר בממוצע 58 מעלות.

מצורפת תמונה

[attachment deleted by admin]

פורסם

אתה צריך לנתק את המאוורר של המארז שמחובר ללוח ולראות איזו משתי מהירויות הסיבוב היא של המעבד.

עם טמפ' כזו עם TUNIQ אני אניח שזה ה800, כי אין מצב שהמאוורר של הTUNIQ פועל ב2000 והטמפ' כ"כ גבוהה. (לצורך העניין הטמפ' שלך לא כ"כ גבוהה, אבל עם TUNIQ זה קצת לא נורמלי.) אתה עם OC?

ובנוגע לשאלה שלך- אני אגיד שוב. לא יהיה הבדל אם תחליף את המאוורר. זה לא כ"כ רציני אם המאוורר מכניס אויר או מוציא. מה שכן, אם המאוורר עובד לאט 800RPM אז כן הSFLEX יהיה עדיף במקומו.

פורסם
  • מחבר

אז זהו בעיקרון אחי יש כפתור שאפשר לסובב מאחורי המחשב שזה שייך לטוניק.. וכן.. ה2000 סיבובים זה של הטוניק...

בגלל זה אני מופתע שהטמפרטורות יחסית גבוהות...

ומה שעוד מפתיע שלא רשום על המאוורר הנוסף שיש... כאילו חוץ מהטוניק יש 2 מאווררים וכמו שאתה יכול לראות בתמונה מצויינים רק 2 (2000 שזה הטוניק וה800 שזה של אחד המאווררים כנראה.. למרות ששניהם פועלים בעיקרון)

פורסם

הקריאה של מהירות סיבוב המאווררים נעשית ע"י הביוס, ואי לכך רק מאווררים שמחוברים ל-header המתאים בלוח אם יציגו RPM ב-SpeedFan.

במילים אחרות, המאוורר שמחובר ללוח הוא זה שעובד ב800RPM. השני מחובר ישירות לספק הכח עם חיבור מולקס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים