עבור לתוכן

שדרוג מארז רגיל לשקט בעשרות שקלים במקום 200 ש"ח,דעתכם?

Featured Replies

פורסם

ראיתי שמוכרים מעיין יריעת מזרון דקה שעולה 200 ש"ח שמדביקים אותה בתוך המארז כדי להשקיט אותו.

האם מישהו ניסה/חשב על זה:לקנות בחנות חומרי בניין חומר מוקצף צפוף בעובי של לפחות 4 מ"מ שעולה כמה שקלים למטר ולהדביק מבפנים.הרי הרעיון הוא לרסן גלי קול,וזה אמור לעשות עבודה דומה.אפשר אפילו להדביק שכבה כפולה.

מה דעתכם?

פורסם

יהיה לך יופי של תנור שם...

הבעיה היא רעש מהמאווררים של הספק ושל המארז. צריך להחליף גם אותם. בקיצור אין פתרונות קסם. כל עוד יש לך רכיבים רועשים במחשב יהיה לך רעש.

פורסם
  • מחבר

לא לזה אני מתכוון.

אני מתכוון שבנוסף לרכיבים שמראש כולם שקטים,וציפוי של הקייס מבפנים רק צמוד למתכת בלי לסתום אף חור,למה שזה ישפיע על הטמפ'?

ובמקום שגלי קול יגיעו למתכת,ירעידו אותה ויועברו לחלל החדר,יהיה את החומר הסופג ביניהם שיבלע את רוב הגלים.

פורסם

אם המארז מאוורר בצורה מושלמת ואינטנסיבית, זה אולי יהיה בסדר.

אבל בכלליות חלק מהחום גם עובר דרך המתכת- ובזה זה יפגום.

פורסם

במקום להוסיף שכת בידוד (שהיא לרוב רק הדובדבן על הקצפת של מחשב שקט במיוחד), לא יותר פשוט לתקוף את מקור הבעיה? מקורות הרעש העיקריים במחשב הם מאווררים רועשים ודיסקים קשיחים דפוקים. מקורות רעש נוספים עשויים להיות וויברציות מאלמנטים בעלי גימור לקוי במארז שלך.

* תנסה לבודד את מקור הרעש - תבדוק אלו מהמאווררים במחשב שלך מרעישים ביותר, כולל מאווררי ספק הכוח ובמיוחד המאווררים של המעבד וכרטיס המסך.

* תבדוק אם יש לך דיסק קשיח שמרעיש מאוד (מסמן לך שהוא גוסס).

* תבדוק אם יש לך חלקים במארז שרוטטים ומרעישים.

דברים שניתן לתקן ובזול יחסית -

* החלפת מאוורר מארז, מעבד או כרטיס מסך רועש (40 עד 80 ש"ח למאוורר).

* התקנת רגליות גומי למארז, חיזוק חלקים רופפים (מספר שקלים בודדים).

* הוצאה לגימלאות של דיסקים קשיחים רועשים.

דברים יותר יקרים שלפעמים פשוט חייבים לעשות בדרך לנירוונה שקטה -

* החלפת ספק כוח.

* החלפת יחידת ה-HSF כולה של המעבד ו/או כרטיס המסך

פורסם
  • מחבר

אני בשלבים סופיים של הרכבת מחשב ואלו קווי העבודה שלי (למרות שהזכרת כמה דברים שלא חשבתי עליהם,אני אזכור אותם!)

אבל אני חושב איך אפשר לשפר אפילו יותר וראיתי שבמארזים יקרים יש חומר מבודד שנועד לסכך את הגלים וגם יש חומר שנמכר בנפרד ב200 ש"ח שאפשר להדביק לבד.

מזה קיבלתי את הרעיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים