עבור לתוכן

מה דעתכם על "בקרת איכות" במשחקים

Featured Replies

פורסם

בפורום אחר היה לי וויכוח על זה שגם בעבר היו משחקים מחורבנים

וזה שהיום לWII יש המון זבל לא אומר שלNES לא היה המון זבל וגם להרבה קונסולות אחרות

אפילו לאחרונה יצאו משחקים כמו

Mercenaries 2: World in Flames

Smash Court Tennis 3

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

ועוד שקיבלו ביקורות נמוכות בגימספוט

בקיצור הטענה שלי היא שלא פלטפורמות של סוני לא של MS ולא של נינטנדו חסינות מפני משחקים גרועים

ובקרת איכות זה שטויות

ולא משנה אם כתוב על העטיפה "מכירה של איכות" או כל דבר אחר

בקיצור מה דעתכם ?

אתם בכלל חושבים שהחברות הגדולות עושות בקרת איכות ?

כי אני לא חושב ככה בכלל -כמודל עסקי זה גרוע כי זה אומר שהרבה משחקי זיכיונות סרטים\סדרות לא יצאו

וגם זה יוצר בעיה אם חברות צד שלישי שלא ירצו לזרוק כל משחק גרוע לפח

פורסם

לגבי ביקורות באתרי משחקים וGAMESPOT בפרט, הפסקתי להאמין להם, פשוט הכל מבוסס על כסף כסף כסף, אני לא יהיה היפי ויגיד שהעולם לא מבוסס על כסף, זה נכון, אבל זה הגיע לרמה של לתת ציונים כל כך נמוכים בשביל להרוס מכירות רק כי חברה XYZ דחפה כסף לאתר.

השימוש היחידי שלי בGS זה לבדוק תאריכי יציאה של משחקים, כאן זה נגמר, הם מגעילים שזה לא יאמן.

פורסם
  • מחבר

cjori הדיון זה לא על גימספוט

אלה על המיתוס של "בקרת איכות" לכאורה מחברות הקונסולות

לדעתי זה סתם טריק שיווקי בלי בסיס רציני

ועובדה יוצא הרבה מאוד זבל

פורסם

אם הייתה "בקרת איכות" בעניין הזה, לא היינו מקבלים משחק עם שליטה איומה כמו Alone in the dark החדש.

לדעתי זה לא קיים בכלל, אין קונסולה חסינת זבל, מעולם לא הייתה.

פורסם

לכל משחק יש בקרת איכות מסויימת, כמו שלכל פיסת Software יש איש QA שבודק באגים.

הבעיה היא שלפעמים למרות שאנשי ה QA מתריעים על משהו המתכנתים והמנהלים חושבים שזה לא כ"כ נורא וזה יעבור.

מצד שני כשאתה בתוך פיתוח של משחק כ"כ הרבה שנים אתה רואה את זה אחרת מאחרים ומחמיץ דברים נוראיים כמו שליטה. כי אתה כבר רגיל.

פורסם

אני חושב שאתם לא מבינים מה ההבדל בין QA לGame Design, שליטה חרא =! QA לא טוב.

שליטה לא נוחה זה לא באג, זה bad game design, במקרה הכי טוב אם יש להם focus group study טוב אז אולי הם יוציאו את הראש מהתחת ויחליטו לשנות את זה לבד.

מהצד השני קיר בילתי נראה בינך לבין הבוס שמאפשר לו לתקוף אותך אבל אתה לא יכול להתקרב אליו שמופיע כאשר יש לך Purple Staff of Penetration +2 וMagic Dildo Gloves +3 ב8 בערב ביום חמישי זה באג שנופל תחת אחריותה מחלקת הQA.

אז כן קונסולות הרבה יותר חסינות באגים, במיוחד גראפיים, וכמובן שהמשחקים שלהם יציבים כמו סלע לי אישית לא קרס משחק קונסולה מעולם, מהצד השני משחקי PC קרסו מספיק.

אבל שום מחלקת QA לא תמצא כל באג, ומה שהכי חשוב ככל שהבאג יותר נדיר קשה יותר למצוא את המקור שלו, אז באגים שאחד מ10,000 שחקנים יתנסו בהם שLoad וSave יפתרו אותם גם ככה אף חברה לא תשקיע זמן בלתקן.

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר על QA

אני מדבר על המיתוס שנינטנדו\MS\וסוני מאשרות רק משחקי איכות לפלטפורמות שלהם

מה שרחוק מאוד מהאמת

פורסם

מסכים איתך פה קרירין

זה באמת שטויות אבל זה לא ממש משנה

יוצאים מלא משחקים גרועים אבל עדיין קונים אותם

אז לחברות הגדולות זה פשוט לא משנה

פורסם

אני לא מדבר על QA

אני מדבר על המיתוס שנינטנדו\MS\וסוני מאשרות רק משחקי איכות לפלטפורמות שלהם

מה שרחוק מאוד מהאמת

המיתוס הזה מעולם לא היה קיים, הדבר היחידי שאפשר להגיד שלקונסולות המרכזיות של כל דור מפותחים רק משחקים בעלי תקציב מאוד גדול(כמובן שמשחקים קטנים לXBLA וPSN לא נחשבים), עלות הפיתוח לPS3 ול360 היא מטורפת בהתחשב בעלות הSDK+"תמיכה" ועלות התמלוגים על כל דיסק שמיוצר בסופו של דבר.

פורסם
  • מחבר

דובי אם עלות פיתוח הייתה שווה אוטומטית משחק איכותי

אז היו הרבה יותר משחקים טובים בפועל :

Beijing 2008

http://www.gamespot.com/ps3/sports/beijing2008theofficialvideogameoftheolympicgames/index.html

Hellboy: Science of Evil

http://www.gamespot.com/ps3/action/hellboy/index.html

להמשיך ?

ובפורום אחר יש אנשים שחושבים שפעם נינטנדו הקפידה על איכות והיום לא

בפועל נינטנדו חברת פיתוח מצוינת ורוב המשחקים שלה טובים

אבל שמדובר על חברות צד שלישי טונות של טונות של זבל נשפכים לWII

אבל זה קרה גם בתקופת הSNES והNES

וכל ה"מכירה של איכות" שאולי בגלל זה יתפתח המיתוס זה שטויות

"מכירה של איכות" על האריזה לא מבטיח כלום חוץ מרישיון של נינטנדו

ויש מספיק משחקי זבל אם "מכירה של איכות"

פורסם

מישהו אמר שזה שווה משחק איכותי? ::)

מה שכן זה אומר שהסיכוי שמשחקים שהם זבל טוטאלי מכל הבחינות ייצאו לקונסולות עדכניות הם יותר נמוכים ברור שיש משחקים בינוניים ומטה ואפילו גרועים פה ושם, אבל יחסית לזבל שיוצא לPC לקונסולות יש סינון הרבה יותר טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים