עבור לתוכן

איך מפתחים תמונות בבית?

Featured Replies

פורסם

כעת שאני בדודא של צילום, הוצאתי את ה EOS 888 הענתיקה שלי מהארון והתחלתי לשחק בה (38-76mm)

פתאום היה כזה מוזר להסתכל על מצלמה כזאת קלה, בלי מסך, בלי מיקרופון...

בכל אופן, רציתי להתחיל לפתח תמונות איתה בבית, הבנתי שזה אפשרי, הבעיה היא רק להשיג את החומרים.

אשמח למדריכים (אם יש בשפת הקודש.. אם לא, אז באנגלית) לפיתוח ביתי של תמונות.

זה נראה לי נחמד יותר מאשר לקחת את הפילם כל פעם לחנות ולשלם איזה 40 שקל...

תודה ;)

פורסם

לפתח פילם זה לא כזה עניין מסובך, כימיקלים וחדר חושך. יש מיליון מדריכים באינטרנט. אם אתה רוצה גם להדפיס תמונות בבית על נייר צילום זה קצת מסתבך.

פורסם

כמעט ולא מתעסקים עם זה היום, פשוט נותנים למעבדה מקצועית שאתה סומך עליה. בנוסף, פיתוח בצבע מורכב יותר מאשר שחור לבן (צריך יותר חומרים, תהליך יותר מורכב).

ראוי לציין שרצוי להקדיש לצורך חומרי וציוד הפיתוח פינה נפרדת (או אפילו חדר נפרד) בבית, שלא לדבר על חדר חושך (אפשר לאלתר משהו בשירותים, אבל זה לא ממש נוח).

פורסם

פשוט שלח את זה למעבדה, יש להם מכונות שיוציאו כנראה תמונות יותר טובות ממה שאתה יכול לפתח בבית,

והם גם ידפיסו לך את התמונות באותה הזדמנות.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לעשות את זה בבית לא כי חנות צילום זה ענין לא מקצועי בשבילי, פשוט אני רוצה ללמוד את זה, ולהתנסות בזה.

אבל הבנתי שצריך איזה משהו שקוראים לו "מגדל" שעולה הרבה כסף, וגם לא הבנתי איך אני בעצם מעביר את התמונה מהנגטיב הקטן לתמונה גדולה

פורסם

המטרה שלך היא לחסוך כסף או להתנסות בחוויה חדשה?

פורסם
  • מחבר

יותר להתנסות, וגם לחסוך כסף (אני רוצה ללמוד להשתמש במצלמה הזאת, ולא בא לי לשלם כל פעם 40 שקל, ולחכות עד שיפתחו לי)

פורסם

שכח מלחסוך כסף. מהתנסות בלבד לא תצליח לכסות את העלות של הציוד והחומרים, שלא לדבר על לצאת ברווח.

העבודה בחדר חושך מוגבלת מאוד בהשוואה לעיבוד תמונה במחשב, ובאופן מעשי ניתן לעבוד רק בשחור-לבן (יצא לי לעבוד גם בצבע, וזאת הייתה חוויה עוד פחות מהנה מאשר עבודה בש"ל). לדעתי כל הסיפור לא שווה את הטרחה. עבר זמנו בטל קורבנו.

פורסם

לא עדיף, לקנות סורק שגם סורק נגטיבים ולהדפיס במדפסת ?.

יוצא הרבה יותר זול.

פורסם

יותר זול (והרבה יותר חסכוני בזמן) למסור את הסרטים לסריקה. ברוב המקרים התוצאות גם טובות יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים