עבור לתוכן

למה לא ממליצים על לוחות של אינטל?

Featured Replies

פורסם

אינטל יצרנית גדולה וטובה של מעבדים וצ'יפסטים. מה בלוחות שלהם פחות טוב מלוחות של חברות אחרות(פרט לאי תתמיכה ב-OC) ולמה לדעתכם אינטל לא מנסה להיות מובילה בתחום הזה?

פורסם

הלוחות של INTEL מצויינים , וכמו שאמרת אין תמיכה ב -OC ומשום מה הלוחות נמכרים בארץ "בשקיות" ללא אריזה מקובלת - קופסה מהודרת

עם כל הנספחים הנלוים . לפעמים האריזה היא מוכרת את המוצר.

פורסם

2 סיבות עיקריות:

א. חוסר תמיכה ב OC. הלוחות טובים בהחלט, נכון. אבל אם אפשר להשיג לוח שכן תומך ב OC באותו מחיר שהוא גם איכותי, אז זה עדיף.

ב. מחיר גבוה מדי. הלוחות של אינטל איכותיים, סבבה. אבל אין בהם שום דבר שהוא "מעבר". הכל "רגיל". אין שום הצדקה למחיר הגבוהה שלהם.

בשורה התחתונה- באותו מחיר יש לוחות עדיפים של חברות אחרות.

:nixweiss:

פורסם

איכותיים?

הלוחות של אינטל הם דרעק שמתומחר במחיר גבוה.

-מגיעים עם קירור מעאפן

-לרוב הקבלים על הלוח לא מוצקים

-מערכות ייצוב של 4 שלבים בלבד עם קצת מאוד מוספטים (חוץ מלוחות ה X38 וכו')

-דלי פיצ'רים מאוד.

זה למה לא אינטל |:

פורסם

אינטל יודעת שבלי שום פיצ'רים ושופ תכסיסים יהיו אנשים (ולא מעט) שאם אינטל תעשה את זה- :2girls: בקופסא אנשים עדיין ילכו ויקנו את זה אפילו שזה לא מתומחר הגיונית כי זה אינטל... ולמה הלוחות הללו עולים הרבה כי זה אינטל ואינטל זה חתיכת ברנד! להשוואה יש פנדר אמריקאית ומקסיקאית והמקסיקאית היא קקה מעץ קקטוס והאמריקאית היא חתיכת עץ טובה עם צליל מעולה אבל מה? פנדר מקסיקאית עולה כמו גיטרה MEDRANGE אבל איכות זה לא מה שיש בה ומחיר של1000 שקל נישאר רק כי פנדר זה ברנד... אותו דבר עם בגדים כשאתה קונה חולצאת אדידס אתה משלם 20 אחוז רק על השם :screwy:

פורסם

בתור מרכיב ומתקין מחשבים (די הרבה מחשבים)אני יכול לומר שלוחות של אינטל הם פשוט זוועה.על לוחות של ג'יגהביית או אסוס אתה יכול לזרוק כמעט כל מודול של זכרון על לוח של אינטל אתה חייב תאימות.סיימתי להרכיב מחשב חדש עם לוח אינטל והוא לא זיהה פלופי ומסתבר שהיה צריך לעדכן ביוס בשביל התקלה הזו.יש ללוחות האלה צרות על גבי צרות וחוכמות על גבי חוכמות.איפוס ביוס (לפחות בעבר מעצבן).לוח אם מדגם שיש עליו צ'יפסט 845 לא עבד עם HD של היטאצ'י כל HD עבד מצויין.ועוד כהנה וכהנה.אבל וזה אבל גדול האמינות היא מעל לכל הלוחות והם מחזיקים הרבה יותר מכולם.הערה לבחור שדיבר על הקבלים.אני די בטוח שאינטל היו הראשונים שהשתמשו בקבלים מוצקים ומפה נובעת האמינות שלהם.

פורסם

אני מודיע לך בזאת חגיגית שאתה טועה-

בתור אחד שכנראה מתקן ומרכיב קצת יותר מחשבים ממך (שוב, כנראה. אני לא חותם על זה.) אני יכול להגיד לך שלוחות של אינטל הם זוועה מהלכת, ולא אמינים בגרוש.

קבלים מוצקים?

http://www.intel.com/Assets/Image/prodlarge/dp45sg.jpg

לוח P45 חדש של אינטל. חוץ מסוללת קבלים מוצקים ליד המעבד, כל הקבלים על הלוח הם קבלים נוזליים מסורתיים.

שים לב גם שהמייצבים ליד המעבד בעלי ליבת ברזל פשוטה, לא פרייט או משהו אחר ששאר החברות משתמשות בו.

והכי נוראי- זה לוח מסדרת האקסטרים היקרה שלהם.

שים לב ללוח "ממוצע", מסדרת המדיה-

http://www.intel.com/Assets/Image/prodlarge/dp35dp_lg.jpg

לוח ה P35 שלהם.

המייצבים אלו בכלל סלילי יצוב (ענתיקות), ואת מספר הקבלים המוצקים על הלוח אפשר לספור על יד אחת- 4.

ולמה לעזאזל יש כ"כ קצת מוספטים? הם רוצים בכוח לפוצץ את אלו שיש? |:

בקיצור, אפשר לסכם את זה ככה-

הלוחות של אינטל מכילים רק מה שהכרחי שהלוח יפעל, לא יותר. גם מבחינת אמינות הם נכשלים במבחן.

פורסם

שנינו מסכימים שהלוחות מעצבנים.וברור שיהיו דגמים פחות "שווים" אני רק כתבתי שאני די בטוח שהם המציאו את כל הרעיון של קבלים מוצקים(לא בטוח אבל די בטוח שהם היו הראשונים להשתמש בו)ואסוס ללא ספק שכללו את הרעיון ראה ערך לוחות עם 16 מייצבי מתח.שבוע שעבר נתקלתי בסיפור בישיבה בירושליים התקינו 60 מחשבים מבוססים לוח של אינטל עם צ'יפסט G31(אם אני לא טועה) וכמעט כל ה60 הוחלפו אבל זה מקרה של תקלה סדרתית בלוח ספציפי.אני באופן אישי מאוד אוהב להרכיב לוחות של ג'יגה ביית ברמות הנמוכות וברמה הגבוהה (אלף שקל ומעלה) אני תמיד לוקח לי ולאנשים שמבקשים ממני לוחות של אסוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים