עבור לתוכן

ניו יורק ניו יורק - רשמים מאפל, סוני ונינטנדו (חנויות רשמיות) ותעשיית המשחקים המ

Featured Replies

פורסם

אהלן , נעלמתי קצת מכיוון שאני 3 שבועות בארה"ב כרגע.

במהלך המעט זמן שהייתי עד עכשיו ביקרתי בכמה מקומות "מעניינים" (לפחות לנו).

אז קצת רשמים:

אפל סטור - עיצוב גאוני מלמעלה , בלאגן אטומי למטה.

בגלל הפופולאריות העצומה שלה , הסניף בNYC הוא ממש לא משהו , אמנם מפוצץ מוצרים ומעוצב סוף הדרך , אבל תמיד מלא אנשים (החנות פתוחה 24 שעות כן ?) ודי לא נעים ליהיות שם חוץ מכדי להגיד - הייתי.

סוני סטור - המקום היבש ביותר עלי אדמות, החנות מחולקת ל2: חלק ראשון שמתמקד בקולנוע ביתי , מערכות סטיריאו ומחשבים , וחלק שני שמשולב עם בית קפה של PS ובלו ריי.

החנות יבשה למדי ולא מרגישה כיפית במיוחד , אולי הגעתי בשעה לא משהו , אבל אין בה ממש יותר מדי , עדיף ללכת לעמדות הדגמה של ToysRUs כבר.

נינטנדו סטור: חנות קונספט מצויינת עם הדגמות של כל מוצרי נינטנדו הנוכחיים ודיספלי של מוצרי העבר שלה במרכז החנות.

החנות עצמה מאוד יפה וכוללת המון דברים קטנים כמו בובות של נינטנדו , חולצות (אישתי קנתה חולצה של זלדה TP) , טאפטים גאוניים לקירות (אפשר לעשות קיר שלם כמו שלב ממאריו....) וכמובן משחקים.

מאוד נהננו שם.

עכשיו לגבי תעשיית המשחקים המקומית וחנויות המשחקים במנהטן:

המחשב - מת לגמרי , אפילו לא טורחים לפנות קיר למשחקי מחשב , המצב עד כדי כך גרוע.

הXBOX הראשון מ"מככב" ביחד עם הגיימקיוב במדפים הנמוכים של המשומשים.

מעליו יש די הרבה מדפים של PS2 שעדיין מוכר גם חדשים וגם משומשים חזק מאוד.

הWII תופס די הרבה שטח (וד"א , בגלל "איכות" המשחקים שלו - הוא מלך המשומשים של הדור הנוכחי , קונים מעט עותקים חדשים ובעיקר משומשים ומחזירים כותרים גרועים)

הDS מוכר די טוב ותופס כמעט פי 2 מהPSP בתצוגה.

הPS3 מוצג גם לא רע , אבל ללא ספק ה"מלך" של ארה"ב הוא ה360 , אי אפשר אפילו לטעות , לרוב יש לו מקום תצוגה כמו של הPS2 והPS3 ביחד.

משומשים הולכים לא רע , כאשר משחקים משומשים חדשים יחסית (כמו נגיד Metal Gear Solid) נמכרים בסה"כ כ5 דולר מתחת למחירם כחדש , ככה שכל האגדול של משחקים חדשים ב20 , 30 דולר? סיפורי אגדות , במקרה הטוב למשחק חדש יש הנחה של 10 , גג 15 דולר ממחירו כחדש.

כמו כן , אין ירידות דרסטיות של מכירים למשחקים מלפני חצי שנה שנה , ורובם מחזיקים עדיין בסביבות ה50 דולר (60 זה לחדשים ביותר).

שאלתי גם על השכרות - לא היה קיים באף חנות שהייתי בה , הבנתי שבלוקבסטר מתעסקים בזה קצת , אבל גם זה בקטנה ביותר - ככה שגם על האגדה הזו אתם יכולים לוותר.

בינתיים קנינו (אני ואשתי) די הרבה דברים לDS בעיקר ו2 משחקים ל3 (הWII שלי אירופאי לצערי) וכמובן - DualShock 3 :)

עידכונים בהמשך.

ליביו

פורסם

אחלה עידכון

תמשיך כך ליביו

לגבי המחירים של משחקים לקונסולות וקונסולות בכלל, הבנתי שיש רשתות גדולות סטייל קיי-מארט/הום סנטר שמוכרות בזיל הזול

שווה לבדוק

פורסם

אני שמח לשמוע שאתה נהנה :xyxthumbs:

מה עם תמונות?!

בכל מקרה, בקשר להשכרות, הרשה לי לחלוק עליך מבלי להיות שם.

אני שומע הרבה Podcasts בנושא Gaming והם כל הזמן מדברים על עניין ההשכרות.

פורסם
  • מחבר

בינתיים אני רק במנהטן , ככה שזה מה שאני רואה פה.

רשתות גדולות כמו קיימארט וטארגט אין פה כ"כ (אולי מגה סטורים , אבל עדיין לא הגעתי לסוג הזה... לרוב יש דברים מעניינים יותר :) ) , ככה שאני אעדכן.

לגבי השכרות , אני מדבר כרגע על ניו יורק והאיזור הקרוב וממי שאני מכיר.

יכול ליהיות שזה תלוי איזור , כשאני אהיה גם בפלורידה (אם הוריקן לא יוריד את הבית של דודים שלי חס וחלילה) , אני אעדכן גם משם בנושא הזה.

ליביו

פורסם

אם אתה מדבר ממנהטן אז אני מכיר את החנות Apple שם דיי טוב.

אכן אכזבה גדולה למבקרים...

עיצוב מרהיב מבחוץ - שעמום גדול מבפנים

פורסם
משומשים הולכים לא רע , כאשר משחקים משומשים חדשים יחסית (כמו נגיד Metal Gear Solid) נמכרים בסה"כ כ5 דולר מתחת למחירם כחדש , ככה שכל האגדול של משחקים חדשים ב20 , 30 דולר? סיפורי אגדות , במקרה הטוב למשחק חדש יש הנחה של 10 , גג 15 דולר ממחירו כחדש.

כמו כן , אין ירידות דרסטיות של מכירים למשחקים מלפני חצי שנה שנה , ורובם מחזיקים עדיין בסביבות ה50 דולר (60 זה לחדשים ביותר).

שאלתי גם על השכרות - לא היה קיים באף חנות שהייתי בה , הבנתי שבלוקבסטר מתעסקים בזה קצת , אבל גם זה בקטנה ביותר - ככה שגם על האגדה הזו אתם יכולים לוותר.

קודם כל תודה על המידע

חוץ מזה די מאכזב שהמשומשים לא נמכרים בזול יותר משמעותית

אבל אולי לפחות מוכרים אותם לחנות בסכום נורמלי

אם לדוגמה אפשר למכור משחק חדש לחנות ב20$ ולקנות משחק חדש ב45$ זה יהיה עדיין מאוד משתלם

בכל מקרה לא הגיע הזמן לקנות ידית גימקיוב וכרטיס זיכרון גימקיוב ?

ליביו חבל לך לפספס חלק מהמשחקים הטובים של הקיוב

וחוץ מזה הידית תומכת במשחקים כמו SSBB ומאריו קארט WII

פורסם

מצטרף להמלצה על קונטרולר גיימקיוב, הגיעו אלי ה 2 שהזמנתי מאיביי. זה פשוט חובה.

נ.ב- לגבי משחקים משומשים, לא הייתי מחפש בחנות.

איביי FTW

בכל מקרה, ת'רד נחמד, בארה"ב עוד לא יצא לי להיות, ואפשר להגיד שהחנויות האלו בהחלט מהוות כבר אתר תיירותי.

פורסם

אני חושב שפספסתם את כל הרעיון מאחורי משומשים בארצות הברית, Game Stop למשל שזאת רשת משחקים בין הגדולות אם לא הכי גדולה בארצות הברית נותנת זיכוי של 10-20$ להמון משחקים, החזרה של Super Mario Smash למשל שווה 25 דולר, גם BF:BC ומשחקים רבים נוספים שווים הרבה כסף...

יש להם עוד מבצעים הזויים כמו החזרה של DS/GBA וקבלת DS חדש ב89 דולר..

http://www.gamestop.com/gs/specialty/tradeins/

http://www.gamestop.com/gs/specialty/tradeins/offers.aspx

הרעיון מאחורי משומשים זה לא שאפשר למצוא משחקים במחירי רצפה(ולפעמים אפשר) הרעיון הוא שרשתות נותנות החזר כספי של 30% ולפעמים יותר תמורת עותקים כיוון שזה חוסך להם המון כסף.

פורסם

GAMESTOP עושים מאות מיליוני דולרים בשנה משוק המשומשים, הם נותנים לך 20 דולר למשחק ואז מוכרים אותו במחיר גבוה פי 2. חלק ממפיצות ומפתחות המשחקים עצבניות בגלל הנושא הזה:

http://www.shacknews.com/onearticle.x/54455

http://www.shacknews.com/onearticle.x/46853

פורסם

תמיד מחייך אבל זה מצוין לגימרים שם והייתי מאוד רוצה שיהיה משהו כזה פה

ניקח לדוגמה משחק בארץ במחיר מופרז של 450 דולר

אז יופי קונים אותו פעם אחת

מוכרים משומש לחנות בנגיד 200 שקל וקונים משומש ב400

וככה ממשיכים להתגלגל וכל עוד לא נדפקים על משחק שהחנות לא רוצה

אפשר לקנות משחקים ב200 שקל שזה מחיר סביר לגמרי

בכל מקרה הייתי מעדיף שוק השכרות יותר מפותח

כי הרבה משחקים יוצאים אם סינגל מאוד קצר

פורסם

כשאני אהיה גם בפלורידה (אם הוריקן לא יוריד את הבית של דודים שלי חס וחלילה) , אני אעדכן גם משם בנושא הזה.

יש לך מושג אם יש אפל סטור בפלורידה?

משום שאני רוצה לרכוש אייפוד שם עם חריטה, וזה אפשרי רק באפל סטור.

אשמח אם תפרט גם על חנויות צילום גדולות כשתהיה שם.

תודה ;)

ותהנה

פורסם

GAMESTOP עושים מאות מיליוני דולרים בשנה משוק המשומשים, הם נותנים לך 20 דולר למשחק ואז מוכרים אותו במחיר גבוה פי 2. חלק ממפיצות ומפתחות המשחקים עצבניות בגלל הנושא הזה:

http://www.shacknews.com/onearticle.x/54455

http://www.shacknews.com/onearticle.x/46853

בסדר אבל בשבילך זה מצויין, ולפעמים זה הרבה יותר מ20 דולר, HALO3 קיבל זיכוי של 37 דולר גם אחרי חודשיים שלושה מתאריך השחרור שלו ובשבועות הראשונים הזיכוי עמד על 45 דולר לכל הרוחות...

יש להם גם המון מבצעים כמו תחזיר 3 משחקים תקבל 15 דולר יותר שזה ממש לא רע.

זה חוסך להם המון עלויות כמו שאמרתי בגלל שהם לא צריכים לקנות מהמפיצות עם כל הפרמיות שמסביב וזה מאפשר להם לשמור על מלאי של משחקים מבוקשים לאורך תקופה הרבה יותר ארוכה משאר הרשתות בעלות אפסית.

פורסם
  • מחבר

אכן , כמו שדובי כותב , לא רק זה , לדוגמא אם אתה מחזיר משחקים משומשים וקונה במקומם משומשים אחרים אתה מקבל 25 אחוז יותר קרדיט.

לגבי אפל סטור - בהחלט:

http://www.apple.com/retail/storelist/

תגלול למטה - יש רשימת חנויות בפלורידה , 2 באורלנדו.

לגבי חנויות צילום , הייתי בj&R וב B&H האגדי.

בי אנד היצ' פשוט ענקית.

החנות עצומה וכוללת כל סוג של מצלמה בערך שאתה יכול לדמין ואת כל הציוד הרשמי והלא רשמי שאתה חושב עליו (כשתראה את עובי הקטלוג תבין).

למרות זאת , יש שם המון מוכרנים , עמדות לנסות את כל סוגי המצלמות POINT & SHOOT ומוכרים שמבינים המון במצלמות (וזה משעשע שרובם הגדול חרדים).

אני רציתי מצלמה שהיא ההפך הגמור ממה שיש לי כרגע (כרגע יש לי ניקון D50 - SLR עם כל מיני עדשות ופינוקים) בשביל הטיול - כלומר פוינט אנד שוט גאדג'טית דקה וקלילה.

קניתי את הסוני T300 שענתה לי בדיוק על הבקשות , כולל נרתיק עור , סוללה נוספת מקורית , מגן מסך (טאץ' סקרין) ונרתיק רך למים במחיר שהיא עולה פה ביבוא מקביל בערך (גם המחירים שם הם מהטובים שיש בניו יורק , כשאני לא סופר את הדוכנים וחנויות של חאפרים שמדאיג לקנות שם).

מה שכן , לקח - אם אתם משלמים באשראי - תביאו תעודה מזהה , אצלי הייתי צריך להראות לבחורה בקופה חוגר מילואים כי שכחתי את שאר התעודות במלון באותו יום , מזל שרובם קוראים שם עברית.

ד"א , עניין נוסף שאולי יעניין אתכם , אייפון - רשמית כמובן שאי אפשר לקנות , אבל בחנויות החאפריות יש כמעט בכולן דור שלישי למכירה , המכיר הנדרש במיקוח קליל עומד על 600-650 דולר.

כמובן שיש גם המון זיופים , אבל המחיר הנ"ל הוא למכשיר אמיתי.

ליביו

פורסם

השכרות בארה"ב הם בעיקר בבלוקבאסטר וגייםפליי (www.gamefly.com)

פורסם

המחירים בחנות זולים יותר מבאתר? כי באתר הם לא ממש זולים... (B&H)

ויש להם סניף בפלורידה?

תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים